Aktiviteter i Påsken – Gode Tips

 

Påske er jo en gammel kristen tradition, der afholdes som en fest for at mindes Jesus´ korsfæstelse, hans død, begravelse og hans genopstanden fra de døde. Som du måske har lagt mærke til, at påsken ikke falder på samme dato hvert år. Årsagen er, at der på et kirkemøde tilbage i år 325, blev besluttet at påskesøndag altid vil ligge på den første søndag efter fuldmåne efter forårsjævndøgn.

 

Påsken er et skønt overflødighedshorn af forår, god mad og fridage pakket ind i knaldgult. For børnefamilierne bliver det skønt med nogle fridage sammen med ungerne! Men hvad skal vi lave i påsken, spørger du måske ?

 

Her er nogen gode tips til aktiviteter i påsken – både for dem med og uden børn:

 

 • Aktiviteter i påsken – Få oplevet nogen Seværdigheder – der er masser af museer, oplevelsescentre og naturparker, der ikke blot holder åbent, men også har specielle påskearrangementer. Så afhængig af hvor i Danmark i bor, så er det bare om at få googlet nogen seværdigheder i jeres lokalområdet, og vælg aktiviteter i Påsken ud fra hvilket vejr påsken byder ind med.

 

 • Aktiviteter i påsken- Påskefrokost – Såfremt du skal til påskefrokost med masser af våde varer så husk lige:
  • Alkohol – Påskefrokost er hyggelig sammenkomst og ofte med snaps som en vigtig del – men husk at fylde maven med masser af god nærende mad før du fylder den med snaps, fordi   god nærende mad er med til at nedbryde alkoholen og mindsker derfor eventuelle tømmermænd dagen efter.
  • Sov længe – Har du fået ligeligt at drikke til julefrokosten, så husk at sov længe dagen efter. Alkohol påvirker vores søvnmønster, så det er vigtigt at få sovet godt igennem hvis du vil mindske evt. tømmermænd.
  • Drik masser af vand – En god hovedregel er at drikke ét glas vand til hver genstand. Det er også en god idé at have et glas vand ved sengen, når du skal sove. På denne måde har du mulighed for at hydrere din krop, så snart du har brug for det, og kan du formindske evt. tømmermænd betragteligt.
  • Drik “ren” alkohol – Vodka og gin indeholder færre affaldsstoffer end mørkere drikke som whisky og rom, så hold dig til de klare dråber, hvis du ikke har klare præferencer omkring smagen.

 

 • Aktiviteter i påsken – Påskeæg – Påsken er fuld af gamle ægge-traditioner og en af de populære aktiviteter i Påsken. For eksempel kan du puste æg ud og dekorere dem. Husk i den forbindelse at skolde ægget, før du puster det ud. En salmonellainfektion fører til et tidsfordriv, de fleste trods alt nok godt vil undvære. Der skal bruges rå æg (der er skoldet), før I går i gang. Med en nål prikkes forsigtigt et hul i begge ender, og med munden puster man i det ene hul, så hvide og blomme bliver presset ud i den anden ene. Når ægget er tomt, så skylles ægget. Mal derefter ægget i flotte påskefarver eller lav et håndaftryk på ægget. På den måde kan alle aldre være med, og I får søde og fine æg ud af det, der pynter flot derhjemme.

 

 • Aktiviteter i påsken – Brætspil – Når nu familien er samlet, så er det en oplagt mulighed at introducere brætspil, især til de yngre i familien, som oftest kigger fjernt på en, når man nævner det for dem. I deres computerverden er brætspil et no go, altså kun lige indtil de er blevet overtalt og har prøvet det. Når først kampen for at få alle til at forstå reglerne er overstået, er et gammeldags brætspil en af de hyggelige aktiviteter i påsken og sætter man tilmed påskepræmier på højkant, så har i fanget de unge.

 

 • Aktiviteter i påsken – Shopping i Påsken – Hvis du gerne vil ud at hygge og se lidt på butikker i påsken, så holder de fleste butikker i Danmark desværre lukket. Men i Sverige har de fleste forretninger, både små butikker og store indkøbscentre åbne. Så det er god anledning til at tage et smut over til vores svenske venner, og så er kursen på en svensk krone jo ca. 20% lavere i forhold til den danske krone, så der er også mulighed for at gøre nogen gode indkøb. – Husk pas 🙂

 

 • Aktiviteter i påsken – Godt påskevejr – Indehygge er hyggeligt, men frisk luft gør godt for hele familien. En tur til stranden – især hvis det er godt vejr – er en god mulighed for at få røde kinder og luft til hovedet. Der findes masser af muligheder for sjove aktiviteter ved stranden og i vandkanten. En mulighed kunne være at lave en flaskepost hjemmefra med en påskehilsen fra Danmark, som I kan sende ud i det store hav, evt. med en besked om, at sende en hilsen på mail, hvis nogen finder flaskeposten. Er I mere til spil og konkurrencer, så kan i finde en pind hver og lave kryds og bolle konkurrence i sandet – med påskepræmier, eller se hvem der kan finde flest mulige muslingeskaller og sten på kortest tid. Muslingeskallerne kan bruges til at dekorere tændstikæsker og på de store sten kan I male farverige påskemotiver, der kan pynte både indenfor og udenfor.

——————————-

Der er selvfølgelig masser af andre tips til aktiviteter i Påsken, men med ovennævnte tips til påsken har I et godt udgangspunkt til en hyggelig tid sammen med familien – God påske 🙂

 

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 2 reviews
by Anonymous on Gode Tips 4 You

Super indlæg

by Anonymous on Gode Tips 4 You

gode ideer

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.