Algarvekysten Seværdigheder – Her Er Nogen Gode Tips

Algarve er en region i det sydlige Portugal med et indbyggertal på omkring 400.000, som om sommeren dog stiger til over en million på grund af turisterne, der lokkes hertil af
det behagelige klima og de dejlige rene strande.

 

Algarvekysten har, selvom beliggenheden er ved Atlanterhavkysten, et typisk middel-havsklima, hvor man får de tørre og varme somre, samt milde og relativt regnfulde vintre. Klimaet på Algarvekysten er meget påvirket af Golfstrømmen, som giver kyst-strækningen en behagelig temperatur året rundt.

 

Her på Portugals gæstfri sydspids er der mange muligheder for at finde den ro, som mange andre turist-områder for længst har mistet. Med sin 200 km lange strækning på Portugals sydkyst er Algarvekysten berømt for sine fantastiske strande, og der er en række spændende seværdigheder, som man kan opleve langs den smukke kyststrækning.

HER ER NOGEN GODE TIPS TIL SPÆNDENDE SEVÆRDIGHEDER LANGS ALGARVEKYSTEN:

 

ALGARVEKYSTEN SEVÆRDIGHEDER – STRANDEN MARINHA

Stranden Marinha er en lille berømthed i lokalområdet. Den er nemlig nævnt på Michelin-guidens liste over de ti smukkeste strande i Europa.

Stranden som af de besøgende roses for sit rene, gyldne sand, badevand og ikke mindst billledskønne omgivelser, er en af de mest kendte i Algarve og pryder ofte rejsebureau-ernes brochurer. Stranden Marinha er er besøg værd på alle årstider.

 

ALGARVEKYSTEN SEVÆRDIGHEDER – BENAGIL GROTTERNE

Ude fra Atlanterhavet kan man også sejle ind og besøge grotterne langs kysten – den mest berømte ligger ved Benagil. De kan kun nås fra vandet. Småbåde og fiskerbåde sejler
turisterne ind i grotterne, der nogle steder gemmer på små strand-strækninger med indkapslede strande, og hullerne i stenene fra tidens tand fungerer som ovenlys-vinduer.

 

ALGARVEKYSTEN SEVÆRDIGHEDER – GOLFBANERNE

Har du en forkærlighed for golf, så er Algarvekysten et sandt mekka af golfbaner i alle størrelser, sværhedsgrader og prisklasser.

Her er mange forskellige niveauer i pris, både med hoteller, golfbanernes kvalitet og pris. Der er nogle, der er dyre, og nogle er mere udfordrende, men der er noget for alle handicap og pengepunge.

 

ALGARVEKYSTEN SEVÆRDIGHEDER – MONCHIQUE BJERGET

Lige uden for Lagoa kommunen ligger Algarvekystens højeste bjerg, Monchique.

Det er en storslået oplevelse at tage op på det højeste punkt på bjerget kaldet Foia, og kigge ud over vestkysten og sydkysten samtidigt.

 

ALGARVEKYSTEN SEVÆRDIGHEDER – KYSTSTRÆKNINGEN

En tur langs Algarve kystens mange flotte strande er en oplevelse, man ikke skal snyde sig selv for.

Man får nok mest ud af kysten, hvis man lejer en bil eller en scooter, så man kan komme ud og opdage på egen hånd. Og man skal ikke bekymre sig om at fare vild for alvor, for
i alle de små byer langs kysten er folk så venlige og gæstfri, at man kan få hjælp til vej og kort af stort set alle, man møder. Den portugisiske befolkning er generelt et meget venligt, gæstfrit og hjælpsomt folkefærd.

Langs strandene er der mange steder flotte klippeformationer, og nogle steder fortsætter stenformationerne ud i vandet, så man ved lavvande kan spadsere ud på den flere
millioner år gamle havbund, som vandet har slidt på siden tidernes morgen.

Har man lyst til at opleve forskellige byer langs kysten, men ikke mod på at køre selv, så er den offentlige trafik i området faktisk udemærket.

Der går busser mellem de forskellige byer til rigtig fornuftige priser, og det er til at finde ud af systemet, og har man svært ved det, så er det som altid bare at spørge en fra lokalbefolkningen.

 

ALGARVEKYSTEN SEVÆRDIGHEDER – RESTAURANTE A RAMPA

Dette er en restaurant med en rigtig god atmosfære. Maden er frisk og af rigtig god kvalitet til prisen.

Bestiller man oliven og brød til at starte med, hovedret, dessert og drikkelse til både mad og dessert, kan man typisk slippe med mellem 8 og 20 euro for hele måltidet.

Rua Direita 18, 8400-483 Porches

 

ALGARVEKYSTEN SEVÆRDIGHEDER – RESTAURANT O LEÃO DE PORCHE

I en hvidkalket, tagstensdækket og lyseblå-pyntet bygning finder man en af Algvarve-kystens restaurant perler. Ejeren er belgier og hedder Bianca. Hun taler seks sprog
flydende og ved alt muligt om madens sammensætning og restaurantens vine, som hun selv udvælger.

Er man til gourmetmad, som stadig er til virkelig konkurrencedygtige priser, så er det her, man skal gå hen.

På restaurant O Leão de Porche koster retterne på kortet mellem 20 og 50 euro. Køkkenet udbyder også en femretters menu, og der kan tilkøbes vinmenu for mellem 30 og 50 euro
alt afhængigt af omfanget.

S, R. Padre António Gregório Cabrita 8, 8400-498 Porches

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.