De Bedste Strande I Danmark

 

Med en kystlinje på 8750 km. så har danskerne masser af vand og strande. Stort set samtlige kyststrækninger i Danmark er frie og tilgængelige for offentligheden, så der er masser af plads, du kan boltre dig på, såfremt du har lyst til at komme ud til havet og stranden. Især på gode sommerdage er kysten et oplagt mål for afslappende strand- og daseliv, og vi har mange muligheder for at komme til stranden.

 

Men hvilke er de bedste strande i Danmark ?

 

Det kan man nok ikke svare entydigt på, idet mange individuelle præferencer spiller ind, når man skal vurdere, hvilken er den bedste strand i Danmark. Men her er nogen bud på strande i Danmark som mange mennesker omtaler positivt. Strandene er opdelt geografisk efter:

 • Nordjylland
 • Midtjylland
 • Sydjylland
 • Fyn
 • Nordsjælland
 • Sydsjælland
 • Bornholm

 

De bedste strande i Danmark – Nordjylland

 

Blokhus Strand, Blokhus

Det tidligere fiskerleje Blokhus er nu en pulserende ferieby, som i årtier har lokket besøgende til en af Vestkystens perler. Blokhus Strand har en af Danmarks allerbedste badestrande med kilometervis af hvid sandstrand og et aktivt byliv med koncerter og andre aktiviteter. Udover ren afslapning, er der gode muligheder for windsurfing. Som noget helt unikt kan du køre i bil på stranden fra Rødhus til Løkken.

 

 

Løkken/Lønstrup, Vendsyssel

Løkken Strand skal opleves, uanset om du vil bade eller ej. De 500 ikoniske badehuse står til vidne om Danmarks historiske badekultur. Løkken har en skøn strand med med det fineste hvide sand, og på molen kan du nyde en is. Endvidere kan du her nyde de fantastiske solnedgange ved Vesterhavet, mens en gåtur langs stranden vil byde på historiske vingesus med bunkere fra 2. Verdenskrig.

 

Skagens Strande, Vendsyssel

Rundt om Skagen finder du 60 km lækker hvid badestrand. På Skagerraksiden er bølgerne ofte lidt større, vandet lidt dybere og strømmen stærkere end på østsiden. Det er lidt sjovere/vildere at bade på Skagerak siden, og derfor bør badning på denne side ske med forsigtighed og respekt for naturens kræfter. Kattegatsiden er den blide kyst. Strandene her er bilfri, lavvandede og særdeles børnevenlige.

 

Tversted Strand, Hjørring

Tversted er en lille fredfyldt perle, med en enestående natur tæt på børnevenlig badestrand. Stranden er omkring 80 m bred og strækker sig til Uggerby Strand i vest og til Skiveren Strand i øst. Tversted strand er en flad sandstrand med lave klitter, hvor der er fin sandbund. Stranden er åben for bilkørsel, men en del af stranden er også lukket for bilkørsel. Tversted Strand er også kendt for Den Blå Kiosk, i daglig tale det blå ishus. Kiosken skulle efter sigende have nogle skønne hjemmelavede og velsmagende isvafler.

 

De bedste strande i Danmark – Midtjylland

 

Hou strand, Odder

Hou Strand er præget af de bevoksede, høje klitter lige ud til den hvide sandstrand. Stranden er børnevenlig, let tilgængelig og ligger tæt på Hou by der har små hyggelige butikker og muligheder for mad. På havnen finder man også “Caféen”, som i sommerhalvåret byder på servering på kajen og underholdende musik.

 

Hvidbjerg Strand, Vejle

Hvidbjerg Strand har sit navn efter den fredede Hvidbjerg Klit, der er helt unik for den Jyske Østkyst. Den store hvide finkornede sandklit – 27 meter over havet – opdeles i Store og Lille Klit. Fra toppen af Hvidbjerg Klit er der en fantastisk udsigt over det skovdækkede Trelde Næs, og det yderste af Vejle Fjord.

 

Hvide Sande, Ringkøbing

Den smukke Hvide Sande sandstrand ligger midt på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Hvide Sande er ofte nævnt som en af de bedste strande i Danmark, og får dig til at føle, at du befinder dig i udlandet, da naturoplevelsen er storslået.

 

Saksild Strand, Odder

Saksild Strand hører blandt Østkysten i Jylland absolut bedste strande. Stranden er meget børnevenlig, hvor der hverken er store bølger eller understrøm at bekymre sig om. Hele sommeren har stranden livreddere, og når den friske havluft har skærpet appetitten er der flere muligheder for et let måltid, eller du kan nyde et måltid i hyggelige omgivelser på Restaurant Bondehuset. Der er også mulighed for at besøge Vaffelhuset, såfremt du får lyst til en dejlig is.

 

Søndervig Strand, Vestjylland

Søndervig Strand er kåret til Danmarks bedste strand i 2014! Søndervig har været én af Danmarks mest besøgte badebyer siden 1800-tallet. Det har den ikke mindst på grund af sin flotte brede sandstrand. I Søndervig er der, med den ny-anlagte terrænsti, gode adgangsforhold helt ned til Vesterhavet. I sommerperioden er der livreddere på sydstranden i Hvide Sande og på stranden ved Søndervig ud for Badevej. Man kan også få leveret madkurve på stranden på segway, dyrke yoga, gå gratis på ’free wifi’, skylle sig under nye udendørsbrusere eller leje en strandstol.

 

 
De bedste strande i Danmark – Sydjylland

 

Blåvand Strand, Sydvestjylland

De skønne Vesterhavsstrande må betegnes som nogle af de bedste i Danmark og indbyder til strandaktiviteter af enhver slags. Landskabet bag strandbredden fremstår som en sublim mosaik af klitter, plantager, heder, smukke egekrat, fantastiske rigkær, enge og naturperlen Filsø. Blåvand strand er en skøn og bred sandstrand ved Blåvandshuk Fyr, hvor de badende kan nyde en udsigt til vindmølleparken Horns Rev.

 

Fanø Strand

Fanø strand er en af de bedste strande i Danmark til aktiviteter på stranden. Stranden er Fanøs største legeplads og et paradis for badeglade feriegæster. Da stranden er meget bred og 15 kilometer lang er der plads til en hel masse aktiviteter, som hele familien kan være med til med blandt andet aktiviteter som drageflyvning og windsurfing.

 

De bedste strande i Danmark – Fyn

 

Fyns Badestrand, Nyborg

Fyns Badestrand er en af Fyns bredeste badestrande, lige ved siden af Storebæltsbroen i Nyborg. Det er en stor dejlig strand, der blev anlagt, da man byggede Vestbroen. Derfor er der masser af lækkert fint sand på stranden, og dejlig sandbund lidt ude i vandet. Man skal ikke så langt ud før der er dybt nok til en god svømmetur.

 

Kerteminde Nordstrand, Nordfyn

Den meget populære strand i Kerteminde, hvor folk fra nær og fjern valfarter til for at nyde Storebælts friske havvand. Nordstranden er en udpræget sandstrand med mange revler. Det betyder, at man kan komme langt ud før det bliver rigtig dybt. Af samme grund er den også børnevenlig.Omkring midtvejs på stranden er placeret en parkeringsplads og en kiosk med mulighed for køb af diverse forfriskninger, mens der i den sydlige ende af stranden er mulighed for et spil minigolf. Desuden er der også en badebro på stranden, beachvolley- og håndboldbaner og toiletter.

 

De bedste strande i Danmark – Nordsjælland

 

Amagerstrandpark, Amager

Kun 5 km fra centrum ligger Københavns største strand, Amager Strandpark. Her kan du nyde den friske luft, og give dig i kast med et væld af udendørs aktiviteter året rundt. Med 4,6 kilometer badekyst, de store grønne områder 10-øren og 5-øren og en lagune, er der først og fremmest masser af plads til udfoldelse på Amager Strandpark. Selvom der er mange mennesker gør det store areal, at stranden ikke virker overfyldt. Stranden på Amager blev i 2005 udstyret med en to kilometer lang kunstig ø, der former en lagune med et lavvandet badeområde for børn. Den anden side ud mod Øresund består at en stor sandstrand med klitter med udsigt til den spektakulære Øresundsbro og Middelfart Vindmøllepark.

 

Hornbæk Strand
Hornbæk Strand er Nordsjællands største og mest besøgte strand. Det skyldes primært den gode kvalitet, idet det er en bred strand med finkornet sand og god vandkvalitet, beskyttende klitter i baggrunden samt de generelt sikre badeforhold for både børn og voksne. Stranden er bemandet med 2 livredderposter på strandområdet vest for havnen og endvidere er der stor strandlegeplads og grillplads lige øst for Hornbæk havn.

 

Liseleje strand, Nordsjælland
Liseleje strand i Liseleje er en af Danmarks dejligste strande beliggende ved Kattegat. Stranden i Liseleje breder sine vinger af sand og er utrolig børnevenlig. Der er livredder på stranden i sommerperioden, og tæt ved stranden er der en stor parkeringsplads samt is hus og caféer, samt et aktivitetsland for mindre børn og minigolf.

 

Tisvilde, Nordsjælland

Tisvildeleje Strand er en populær badestrand ved Hesselø Bugt og feriebyen Tisvilde. Stranden er omkring 25 m bred og strækker sig fra Stængehus Strand i syd og til Vejby Strand i nord. Umiddelbart syd for stranden ligger det naturskønne Tisvilde Hegn. Stranden er lukket for bilkørsel, men det er muligt at parkere på en stor parkeringsplads helt nede ved stranden. Besøger du stranden i selve Tisvilde, en varm og solrig dag i badesæsonen, skal du komme tidlig, hvis du vil have en parkeringsplads – Denne strand tiltrækker mange mennesker på de varme dage.

 

 

 

De bedste strande i Danmark – Sydsjælland

 

Marielyst Strand, Sydfalsters Østkyst

Stranden på Marielyst er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste strand af flere medier. Marielyst strand er en rigtig perle ved Østersøen med dejlig børnevenlig badestrand med 20 kilometer blødt, hvidt sand. Stranden er en børnevenlig sandstrand med lavt og roligt vand med revler. Der er rig mulighed for at bygge sandslotte for de mindste, og/eller familien kan samle muslingeskaller langs vandkanten. Der er desuden masser af klitter, hvor man kan finde læ, såfremt det blæser lidt.

 

Ristinge Strand, Langeland

Ristinge Strand på Langeland kaldes ofte en af Danmarks bedste strande. Standen har fint hvidt sand og er næsten 10 kilometer lang. Man kan blandt andet komme til stranden fra Hesselbjerg, hvor der også findes is kiosk, toiletter og badebro. De fleste steder er vanddybden lav med sandbund, hvilket har gjort stranden populær hos børnefamilier.

 

De bedste strande i Danmark – Vestsjælland

 

Gudmindrup Strand, Odsherred, Nordvestsjælland
Gudmindrup har en af Danmarks bedste badestrande ud mod Sejerø Bugt. Gudmindrup Strand har bred sandstrand omkranset af klitter. Vandet er lavt, og stranden er derfor meget velegnet for børnefamilier. Stranden har bemandet livreddertårn i sommerferien, gode toiletforhold, og stor p-plads. Under gode vindforhold er det et godt sted til wind- og kitesurfing.

 

Rørvig Strand, Rørvig

Rørvig Strand strækker sig næsten 4 km. fra Lynghusvej i Vest til Dybesø i Øst, og Rørvig strand er blandt Sjællands bedste badestrande ud til Kattegat med klitter og sand, smukt beliggende op til den flotte Sandflugtsplantage. Stranden har bemandet livreddertårn i sommerferien. Der er stor P-plads med kiosk og toiletfaciliteter.

 

Vesterlyng strand, Nordvestsjælland
Syd for den idylliske lille havneby Havnsø ligger Vesterlyng – et stort naturreservat og med Sjællands største kysthede på 326 hektar. Her ligger også Vesterlyng Strand, der er en meget børnevenlig sandstrand, der er ofte er nævnt blandt nogen af Danmarks bedste badestrande. Vesterlyng er et smukt og særpræget område, og et oplagt sted at holde picnic med familien.

 

De bedste strande i Danmark – Bornholm

 

Dueodde strand, Bornholm
Dueodde strand på Bornholm er nok en af Danmarks mest kendte strande. Sandet er ultra-fint og indbydende, faktisk så fint, at det har været brugt til sand i timeglas. Vandet er klart og rent – og med mange revler, så der både er lavt og dybt tæt på kysten. Fra den store hovedparkeringsplads inde i skoven finder du en mere end 500 meter lang rampe, så du kan tage cyklen, barnevognen og kørestolen med gennem klitterne helt ned til den smukke strand.

 


Ovennævnte er nogen bud på De bedste strande i Danmark, og der findes sikkert andre, der kan nævnes, men ovennævnte kan bruges som inspiration, såfremt du planlægger at tage til stranden en skøn dansk sommerdag. Men uanset hvilen strand du vælger, så husk de 5 gode baderåd, som er gode at have i tankerne, når du tager til stranden:

 1. Lær at svømme.
 2. Gå aldrig alene i vandet.
 3. Læs omkring vinden og vandet ved stranden.
 4. Lær stranden at kende.
 5. Slip ikke børnene af syne.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews