Det Sydfynske Øhav – En Perle Du Skal Opleve

 

Det Sydfynske Øhav er et unikt naturområde, der består af 55 øer af forskellig størrelse, og området strækker sig fra Helnæs Bugt i vest over vandet til Ærø, Tåsinge og Langeland.

 

Historisk er det Sydfynske Øhav er et stort, oversvømmet istidslandskab, hvor kun de højeste bakker stikker op over vandet, og øhavet er formet af isen, der gled ind over området for 17.000 år siden. Isen kom fra sydøst, hvorfor mange af øernes hovedformer er i retningen sydøst-nordvest. Det Sydfynske øhav er kendetegnet ved det lave vand, strandenge, hatbakker, vige og bugter samt et rigt fugle- og dyreliv. Området har et efter danske forhold mildt klima året rundt, hvilket er en del af årsagen til det mangfoldige plante- og dyreliv.

 

Det har blandt andet været foreslået at gøre det Sydfynske Øhav til dansk nationalpark på grund af den helt særlige natur, og området er i dag udpeget som internationalt naturbeskyttelsesområde.

 

Blandt nogle af de mest kendte øer i det Sydfynske Øhav hører bl.a. Ærø, Lyø, Drejø og selvfølgelig den største ø Langeland. Øernes landsbyidyller, og dets beboere er kendt for deres charme og venlighed, og er bestemt et besøg værd på alle tider af året.

 

Her er nogen af de øer som især kan anbefales at besøge i det Sydfynske Øhav:

 

Det Sydfynske Øhav – Ærø
————————————————-

Ærøs åbne landskab med vidtstrakte marker veksler mellem små tætte landskaber, hvor du passerer gennem hyggelige landsbyer med bindingsværkshuse ved vejen, der bugter sig roligt gennem landskabet og store vidtstrakte højdedrag med luft og hav til alle sider. På den midterste og vestlige del af øen kan det minde lidt om en dansk udgave af Toscanas kuperede bakker, og dale som brydes af levende hegn og bølgende korn- og rapsmarker.

Du vil på øen sjældent være uden havkig, og på visse strækninger kører du med frit udsyn til Det sydfynske Øhav på den ene side, og Østersøen på den anden side. Lyset på Ærø er helt specielt, den høje himmel og havets reflektering af sollyset givet et meget klart og intenst lys.

På nordkysten af Ærø ligger Ærøkøbing, der er en af Danmarks mest idylliske byer. Her er små, velholdte huse og ægte ø-stemning. På byens museer kan du få historien om en by, hvor søfart og handel i århundrede var det, man primært levede af. Det er heller ikke uden grund, at byen med sine toppede brosten, velholdte huse med håndblæste glasruder og udsmykkede gadedøre, ofte kaldes for “eventyrbyen”.

 

Det Sydfynske Øhav – Langeland
———————————————————-

Langeland er 52 km lang og max. 11 km. bred. Øens natur er unik pga. de ca. 600 hatbakker, der minder om kvindelige former. Der er stor forskel på den lavvandede sydvestlige kyst, og den nordøstlige kyst langs Langelandsbæltet, som har noget storslået over sig. Langeland er kendt for sine små bakker, sine møller, sine fine strande, og de bugtende gule rapsmarker. Med 140 kilometer kyststrækning er der er lidt for en hver smag, om man vil på stranden og bade eller gå ture.

Langelands vigtigste handelsby er Rudkøbing. Spadser rundt i den hyggelige by, der pyntes af mange fine gamle små bygninger og brostensbelagte stræder. Rudkøbing har en smuk havn,
dejlige butikker og historiske sights. Besøg eksempelvis Langelands Museum med forskellige udstillinger og Rudkøbing Apoteks apotekermuseum med et velbevaret laboratorium og
materialekammer.

En anden seværdighed, der kan anbefales på Langeland er Tranekær Slot, men hovedattraktionen på Langeland er nok naturen, og Langeland er faktisk også hjemsted for noget så sjældent som vilde heste.

 

Det Sydfynske Øhav – Tour de Fynsk Øhav
———————————————————————–

Få steder i Danmark tager sig så smukt ud som Det Sydfynske Øhav, og hvis man vil opleve det på en billig måde, så kan denne Tour De Fynsk Øhav anbefales.

I sommerperioden fra 25. juni til 14. august kan man som noget nyt rejse med båd rundt mellem de 5 sydfynske øer – Hjortø, Skarø, Drejø, Avernakø og Lyø – for blot 100 kroner, så mange gange og så længe, du lyster. Billetten er gældende indtil du kommer i havn igen på det fynske fastland i enten Svendborg eller Faaborg. Så for de 100 kr. bestemmer du selv, hvor mange øer du vil besøge, og hvor lang tid du vil bruge på de enkelte øer. Til daglig er de fem øer ikke alle indbyrdes forbundet med færger, men takket være den lille, charmerende færge Hjortøboen, som sejler fra Svendborg, så har turistkontorerne i Svendborg og Faaborg taget initiativ til, at det i sommerperioden kan lade sig gøre med dette lille effektive øhop imellem de 5 øer.

Da Hjortøboen kun medtager 12 passager er det nødvendigt med en pladsbestilling og man kan foretage bestiling til det Sydfynske Øhop Her

———————————————————————

God fornøjelse, såfremt du har fået lyst til at besøge det skønne Fynske Øhav 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews