E-Sport i Danmark – Gode Tips

 

Tidligere var computerspil forbeholdt asociale nørder, der spillede i nattens mulm og mørke, og kun bevægede sig udenfor, hvis de skulle til computertræf i mørklagte computer spillesteder. Den tid er forbi og eSport, også kaldet elektronisk sport, har i de senere år været en af de sportsgrene der er vokset allermest i Danmark og udlandet.

 

Analyser viser, at ca. 30% af alle europæere imellem 15 og 50 år spiller computerspil regelmæssigt. Til sammenligning spiller kun ca. 10% af alle danskere over 15 år fodbold. Så eSporten har et kæmpe potentiale, og i de senere år er der tilmed også kommet mange,  der kan leve af at dyrke E-sport.

 

I de senere år har flere lande fået professionelle ligaer, hvor de bedste computerspillere konkurrerer om mange tusinde kroner i flere forskellige spil. Ligeledes har eksempelvis Danmarks største fodboldklub FCK har også set udviklingstendenserne i E-sporten. I starten af 2017 har FCK startet og sponsoret deres eget Counter-Strik hold North, som her i starten af 2017 har en top 10 placering over verdens bedste Counter Strik hold, og de spillere, der er tilknyttet dette eSport hold er fuldtids professionelle E-sport spillere.

 

Her er nogen tips til at undersøge eSport i Danmark nærmere og blive god til det:

 

  • eSport i Danmark – Kæmpe fremtidigt potentiale – Som før nævnt så vokser eSporten eksplosivt, og vil også gøre det fremover. Mange udøvere i en sportsgren betyder også mange pengestærke sponsorer og heraf også mange penge og sponsorgaver til dem, der bliver gode til E-sport.

 

  • eSport i Danmark – Alle kan dyrke eSport – Efterhånden er der ikke den store kønskvotering i E-sport. Statistikker viser, at ca. 40% af alle gamere er piger/kvinder, og denne gode blanding af mænd og kvinder giver også en super hyggelig stemning, når man er ude til arrangementer.

 

  • eSport i Danmark – Sund livsstil – Hvis du vil være god til E-spil, så kræver det en seriøs og sund livstil, idet det kræves, at du skal være lynende hurtig, have et enormt overblik og kunne sidde foran en skærm i mange timer og samtidig holde hovedet koldt i mange timer i træk. Derfor hænger overlegen teknik, overskud og vedvarende reflekser uløseligt sammen med en nogenlunde fornuftig livsstil. Du skal både sørge for fysisk motion, sund kost og får passet sin søvn, så man er fit når man spiller, idet et øjebliks mindre fokus kan betyde, at du er ude af spillet.

 

  • eSport i Danmark – Fans – Der er ved at blive opbygget en solid fankultur i E-sporten, og bliver du god til eSport skal du også være parat til at bruge tid på fans der vil følge og støtte dig. Fans er ved at blive en vigtig del af E-sporten, så det er vigtigt, at de bedste spillere også værdsætter og bruger tid på deres fans.

 

  • eSport i Danmark – Rejser – Har du ambitioner indenfor eSport skal du ud til en masse turneringer, og mange af de store arrangementer foregår i udlandet. Så bliver du god til E-sport skal du være parat til at leve i en kuffert, men tilgengæld venter der så også en masse spændende oplevelser, der foregår mange forskellige steder i verden.

 


 

Så har du interesse for eSport i Danmark, og måske gerne vil leve af din hobby/passion, så go for it :), men der er ingen garantier for succes i E-sport, men uanset hvad du driver det til, så er eSport “hamrende godt tidsfordriv” 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews