Europæisk Fodboldliga – Er Der Nogen Fremtid i Det ?

 

Der er en løbende debat i Dansk fodbold, om hvordan får vi styrket vores danske fodbold Superliga, så de bedste danske hold bedst muligt kan matche de andre hold, når  de skal ud og spille Europæisk, så vi er mange der løbende har stillet spørgsmålet – Europæisk Fodboldliga – Er Der Nogen Fremtid i Det ?

 

Allerede i 2003 var der planer om at lave en turnering med de bedste hold fra Danmark, Norge og Sverige i erkendelse af, at de bedste hold fra hvert land ikke blev matchet hårdt nok hver weekend i den hjemlige nationale liga. Man var langt fremme med planerne og arbejdede på at få en Skandinavisk liga sat i gang fra efteråret 2004. Det var faktisk vores nuværende danske landstræner, Åge Hareide, der allerede i 2003 lancerede ideen om en Nordisk Liga med de bedste hold fra de Nordiske lande.

 

Mange klubber og DBU var involveret i planerne, og resulterede i den såkaldte Royal League hvor de fire bedst placerede hold i den danske, svenske og norske liga deltog. Denne turnering foregik uden den store tilskueropbakning i sæsonerne 2004/2005, 2005/2006 og 2006/2007. Sæsonen 2007/2008 blev aldrig til noget, idet ingen TV kanaler ønskede at købe rettighederne, og så var der ikke nok økonomi til at opretholde turneringen.

 

Igen i 2012 prøvede en række fodboldchefer fra de forskellige nordiske lande, at få etableret en Ny Skandinavisk Fodboldliga, men det blev mest ved snakken og resulterede ikke i noget konkret tiltag, men man kom også op med ideen om en Nordsø Liga med hold fra Skotland, Holland og Belgien. Så tanken om en Europæisk Fodboldliga med deltagelse af de bedste hold fra de mindre ligaer på tværs af landegrænser har efterhånden længe rumsteret, og man har løbende stillet sig spørgsmålet – Europæisk Fodboldliga – Er Der Nogen Fremtid i Det ?

 

Senest her i 2016 har den tidligere klubpræsident for PSV Eindhoven, Harry van Raaij barslet med planer om en “Atlantic League” med deltagelse af klubber fra Holland, Skotland, Belgien, Grækenland, Norge, Sverige og Danmark. Denne ide har van Raaij egentlig allerede søsat i år 2000, men dengang blev den aldrig til noget. Men nu er ideen genoplivet, og årsagen er primært de seneste forslag fra Bayen Munchens præsident Karl Heinz Rummennigges forslag om at gøre det endnu sværere for hold fra de mindre ligaer, at komme med i Champions League gruppespillet.

 

Rygterne siger, at der måske allerede er en mulig TV aftale på plads for en sådan Atlantic League, men forhandlingerne er stadig i gang, og hvad planerne med denne Liga mere konkret går ud er endnu ikke offentliggjort, men vi venter i spænding 🙂

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews