Få Børn Til At Spise Grøntsager

 

De officielle kostråd anbefaler, at voksne og store børn får 600 gram frugt og grønt om dagen, og mindre børn får 400 gram. Statistikken siger dog, at fire ud af fem børnefamilier får kun under halvdelen af den daglige anbefalede mængde.

 

Ofte er det fordi børn fortæller, at de ikke kan lide grøntsager, og så tager mange den lette løsning efter en hård dag på arbejdet. Du skal dog ikke give op, hvis dine børn ikke gider spise de grøntsager, du serverer.

Her er nogen gode tips til at få børn til at spise grøntsager:

 

Få børn til at spise grøntsager – Grøntsager fra starten

Sørg for at introducere grøntsager for dit barn tidligt. Hvis du ikke tilbyder sit barn grøntsager fra starten, eller stopper med at give det, når dit barn begynder at ville vælge selv, så kan det være svært, at skulle introducere grøntsager for dem. Så tidlig start og vedholdenhed med grøntsager er den grundlæggende nøgle til succes med børn og grøntsager.

 

Få børn til at spise grøntsager – Tålmodighed

Når børn får serveret nyt mad, så har de ofte brug for at få det serveret flere gange før de begynder at kunne lide det. Det er akkurat, som når du skal lære dit barn at cykle. Det tager tid, og dit barn lærer det kun ved at øve sig, igen og igen. Derfor skal du som forældre ikke give op, men med glæde introducere nye grøntsager igen og igen.

Og hvis dit barn endnu engang ikke vil spise dem, så hav tålmodighed og tillid. Mange forældre har en tendens til at servere det samme, som vi fik serveret som børn. Så selvom dine børn lige nu ikke gider spise kål, så bare giv det tid. Hvis du har tålmodighed, så når dit barn flytter hjemmefra, så bliver det med kål på deres sit eget middagsbord.

 

Få børn til at spise grøntsager – Fortæl dit barn om sundhed

Når dit barn har en vis alder, så begynd at tale med dit barn om, hvad der sundt og usundt at spise på en måde så dit barn forstår det. Det kan eksempelvis være om en gulerød er sund eller usund, om bolsjer er sunde eller usunde. Og drengene kan jo godt lide at høre, at man bliver superstærk af at spise grøntsager.

 

Få børn til at spise grøntsager – Fordel grøntsager i løbet af dagen

Mange børnefamilier serverer først grøntsagerne til aftenmåltidet, og derfor kan det hurtigt bliver en uoverskuelig opgave for børnene at gnaske sig igennem de flere hundrede gram på en gang. Sørger man derimod for at fordele grøntsagerne ud over hele dagen, så har man lettere ved at komme i mål, og dit barn får et meget mere afslappet forhold til grøntsager.

 

Få børn til at spise grøntsager – Snack grøntsager

Med snackgrøntsager, kan man tilberede grøntsager på forskellig måde i små portioner, og derved få sit barn til at spise grøntsager på alle mulige tidspunkter. Du kan bruge snackgrøntsager, når børnene skal ud af døren, og måske gerne vil undgå at blive sulten senere på dagen, eller hvis du kommer hjem, og dit barn er sulten inden aftensmaden.

 

Få børn til at spise grøntsager – Skjul grøntsagerne

Er dit barn meget genstridig med grøntsager, så er en måde, til at få dit barn til at spise flere grøntsager, at ’skjule’ grøntsagerne på forskellige mulige måder i maden. En måde kan være at få dit barn til at drikke frugt-smoothie. Det gider dit barn som regel godt, fordi det er sødt og der er frugt i, men så kan man også putte børnevenlige grøntsager ned sammen med frugten og vupti, så har dit barn hurtigt fortæret nogen grøntsager.

———————–

Få børn til at spise grøntsager – Brug et eller flere af ovennævnte tips, og der er gode chancer for, at dit barn stille og roligt bliver vant til, og værdsætter at spise grøntsager.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews