Få Rabat Når Du Handler – Gode Tips

 

I Danmark har man ikke tradition for at prutte om prisen, når du går ud og handler, og mange føler sig ikke godt tilpas ved at forhandle om prisen, når man står i en forretning. Selvom det for mange kan det være grænse- overskridende at skulle forhandle om prisen, så kan du ofte godt spørge om rabat, uden det bliver “pinligt”. Det er ikke kun på loppemarkeder, at man kan prutte om prisen og især i special forretninger er der ofte muligheder for rabat.

 

Her er nogen gode tips til at få rabat, som du kan bruge, såfremt du gerne vil have en god pris på en vare:

 

 • Få rabat – Forbered dig godt – En god forberedelse betyder rigtig meget for om du opnår succes med en god rabat. Derfor bør du undersøge følgende ting:
  • Undersøg nettet – Start med at undersøge på nettet, hvad det produkt du gerne vil have rabat på, koster i forskellige butikker. Prøv om du kan få et hurtigt overblik på prisportalerne på nettet, og beslut dig så for, niveauet for den rabat du vil gå efter.
  • Kend branchen – Det kan også være en god ide, at kende lidt til den branche hvor du godt vil have rabat. Det er selvfølgelig nemmest at få rabat i de brancher med høje avancer som eksempelvis tøjbranchen, mens det kan være spild af gode kræfter, at prøve og få rabat i brancher med små avancer. Der findes også en del butikker, der giver rabat, så folk er med i en bestemt organisation eller netværk.
  • Er butikken med i en rabatordning – så er butikken ofte også villig til at give rabat, selvom du ikke er medlem i den pågældende rabatordning.
  • Geografi – Hvilket område butikken ligger i er også et relevant punkt at tjekke ud. Her kan du med fordel vælge et område, hvor der ligger flere butikker af samme slags, da konkurrencen så bliver forstærket, og dermed bedre mulighed for rabatter.

 

 • Få rabat – Vær høflig – Grundlæggende handler muligheden for at få en god rabat om høflighed, interesse og situationsfornemmelse, hvis man vil opnå et godt resultat, uden at nogen taber ansigt. Så start med at være høflig og stil åbne interesserede spørgsmål om produktet, og når ekspedienten så har talt sig varm, så kommer du med det afgørende stød, “det lyder spændende, og hvor meget kan du så give i rabat ?” Med lige dele ros, smil og venlighed kan du i mange tilfælde “bide dig fast i forhandlingen” og ofte vender ekspedienten tilbage efter en tur til computeren eller ved lidt overvejelse med svaret – Ok, jeg kan give dig xx procent. Nu har du den fordel, at du har gjort dit hjemmearbejde med at tjekke priser, og så kan du vurdere, om den første pris ekspedienten kommer med er god i forhold til dine forventninger, ellers må du høfligt og altid i en god tone prøve at presse lidt ekstra procenter.

 

 • Få rabat – Handel lokalt – Ofte kan det være en rigtig god idé at handle lokalt, handle flere gange i samme butik og skabe en god relation. Det gør det meget nemmere at snakke gode priser og få rabatter, såfremt man er “stamkunde” i butikken.

 

 • Få rabat – Rabat er andet end penge – Hvis butikken ikke kan give rabat eller kun lille rabat, så kan man ofte få et tillægsprodukt med i prisen. Køber du eksempelvis en mobiltelefon, og butikken ikke kan give rabat på købet, så kan man ofte forhandle til et ekstra cover eller oplader, som man kan få med i prisen.

 

 • Få rabat – Øvelse gør mester – Er det svært for dig at komme i gang med at forhandle rabatter, så gå på loppemarkeder som træning. På loppemarkeder er det nærmest kutyme at handle om priserne, så det kan være en god træning uden at virke grænseoverskridende. Du kan også starte et sted, hvor du ofte handler, og hvor du kender sælgerne. Efterhånden som du har øvet dig, kan du give dig selv lidt større udfordringer og måske prøve at få rabat på større ting som eksempelvis et nyt fjernsyn eller en cykel. Ved at øve sig, får man også øvet nogen teknikker og gode tips til rabatter, der virker godt for dig. Den bedste træning er som med mange andre ting “learning by doing”.

 


Følger du ovennævnte gode tips til at få rabat og kommer du til at mestre teknikken, “at få rabat med god stil”, så kan du spare mange penge om året. God fornøjelse 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews