Fiskesteder København – Tips til Gode Fiskesteder i København og omegn

 

Fiskeri er for mange god karma for sjælen i en ofte stresset hverdag, og når du er på fisketur kommer krop og sjæl bare ned i et helt andet tempo, og det er sundt, samtidig med, at du kan få en skøn naturoplevelse. Såfremt du gerne vil finde de bedste fiskesteder København og omegn, så er der rigtig gode muligheder for fiskeri langs strandene nord og syd for Hovedstaden. Ligeledes er der Også mange større eller mindre søer, hvor lystfiskere kan få en hyggelig dag og en dejlig naturoplevelse.

Såfremt du ikke har fisket før, vil du mærke spændingen, når den første fisk bider på krogen, og stoltheden når du hiver den ind. Såfremt du skal på din første fisketur, så vil det sjældent blive den sidste! Og så hus lystfiskeren deler glæden ved at opleve naturen med mange andre. Derfor er det vigtigt, at du som lystfisker tager hensyn til dyre- og plantelivet, og at du viser omtanke over for andre, der færdes i naturen 🙂

 

Fiskesteder København – Her er nogen gode tips til nogen af de bedste fiskesteder i København:

 

Såfremt du vil på havfiskeri, kan disse steder anbefales:

I København har du med det efterhånden historisk rene vand i byen mange fiskemuligheder via havneløbet gennem byen, kanalerne, moler, strande, adskillelige lystbåde- og erhvervshavne, samt vandet omkring Amager. Så uanset om du er på jagt efter torsk, ørreder, fladfisk, hornfisk, og makrel, når de enkelte fisk er her i vores vande, så er der masser af pladser som kun ligger få minutters kørsel på cykel fra Rådhuspladsen.

 

Københavns Havn og havneløb
—————————————————–

København rummer masser af fiskeoaser, så hvorfor køre til Møn eller andre gode fiskesteder, når man eksempelvis har god muligheder for at fange en stor havørred midt inde i den indre by.

Tidligere var lystfiskeri i Købehavns Havn begrænset til nogle ganske få områder omkring Fiskerihavnen i Nordhavnen, Lynetten og ved Slusen i Sydhavnen. Men med nye havnereglementer er dette ændret, så i dag er det med få undtagelser tilladt at fiske fra land i hele Nord- og Sydhavnen, i nord eksempelsvis i Søndre Frihavn (Amerikavej, Midtermolen og Pakhuskajen), i Århusgadekvarteret, på ydermolen ved Svanemøllehavnen samt omkring det meste af Refshaleøen.

Ved Fiskerihavnen i Nordhavnen er området også udvidet både mod syd og øst. I Sydhavnen må der fiskes stort set overalt syd for Bryggebroen ned til og med Kalveboderne. Endvidere må der også fiskes fra Slusebroen mellem Sluseholmen og Amager samt i perioden november måned til april måned må der også fiskes fra Langeliniekajen.

Der er gode fangstmuligheder i Københavns Havn ved de forskellige omtalte havneløb og kanaler i København. Disse steder har man typisk mulighed for at fange både makrel, torsk, hornfisk, havørred, sej, hvilling og multe. De bundlevende fisk som ål, skrubbe og andre fladfisk samt aborre kan man også fange, men dem skal man være opmærksom på, at man ikke må tage med hjem. Årsagen er. at selvom vandet i Københavns Havn og havneløb er blevet meget renere, kan disse bundlevende fisk stadig indeholde for mange tungmetaller, så ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt har myndighederne vurderet, at man ikke skal tage disse fiskearter med hjem og spise.

Du kan læse mere om havnereglementet for fiskeri i København via dette link

 

Fiskesteder København – Her er nogen tips til nogen af de bedste fiskeområder udenfor København

 

Her er nogen gode områder udenfor København til især fiskeri i Søer. For de enkelte områder, skal du være opmærksom på fiskereglerne for det pågældende område. Nogen af områderne er det frit at fiske og nogen af områderne skal man købe dagkort.

De bedste fiskesteder i København – Nord for København:

  • Fiskesteder København – Furesøen – Danmarks dybeste sø med en dybde ned til 38 meter. Furesøen er kendt for sit fine sandarts fiskeri, ligesom der også fanges gedder og aborre i Furesøen. Det er frit at fiske i Furesøen både fra bredden og båd.
  • Fiskesteder København – Farum Sø – Farum Sø ligger utrolig smukt og har en max dybde på op til 16 meter. Du kan i søen fange skaller, brasen, gedder, aborrer og sandart. Det er frit at fiske fra bredden i Farum Sø, men kræver fiskekort at fiske fra båd.
  • Fiskesteder København – Bagsværd Sø – Denne sø er meget lavvandet med en max. dybde på 3,5 meter. Søen har en stor bestand af karper, og er også kendt for sin gode gedde- og sandartfiskeri. Endvidere har søen mange skaller og brasen. Det er frit at fiske fra bredden i Bagsværd Sø.
  • Fiskesteder København – Lyngby Sø – Lyngby er også meget lavvandet med en max. dybde på 3,5 meter. I søen er der en stor bestand af karper, brasen og skaller. Om efter kan man i Lyngby Sø ofte fange meget store gedder og sandart. Det er frit at fiske fra bredden langs Åmosen ved den nordlige bred af søen.

 

De bedste fiskesteder i København – Syd for København:

  • Fiskesteder København – Vallensbæk Mose – Vallensbæk Mose har en stor og alsidig bestand af gedde, aborre, ål, brasen, suder, skalle og flere karpearter. Karperne er fredet og skal ved fangst straks genudsættes. Ved fiskeri skal man købe dagskort hos Vestegnens Sportsfiskersammenslutning.
  • Fiskesteder København – Ishøj Havn – Her er der fint fiskeri efter havørred, og endvidere kan der ofte fanges store aborrer og rimter. Fiskeri i Ishøj Havn er frit.
  • Fiskesteder København – Vestvolden – Der er fint mulighed for fiskeri på den 14 km. lange Vestvold fra Utterslev Mose til Køge Bugt. Det er kun tilladt at fiske fra udvalgte steder på Vestvolden. I den nordligste del af Vestvolden kan du især fange gedder, skaller og suder. Fiskeri er her kun tilladt fra 4 afmærkede fiskepladser og kun, hvis man har fiskekort. I Brøndby- og Rødovre Kommuner er fiskeri ikke tilladt i Voldgraven. I den sydlige ende af Vestvolden, mellem Holbækmotorvejen og Gammel Køge Landevej, er der et fint fiskeri efter skaller og aborrer. Her er det kun på strækningen mellem Gammel Køge Landevej og Holmesø i Strandparken er fiskeriet frit, ellers skal du have fiskekort.

————————————–

Ovennævnte fiskesteder er blot til inspiration til nogen af de bedste fiskesteder København og omegn. Der findes masser af andre gode fiskesteder i København og omegn, og et lille ekstra tip er Facebook-gruppen “Fiskespots i Hele DK” – der er en lukket facebook gruppe for lystfiskere, hvor alle medlemmer af gruppen kan gå ind og skrive om gode steder – et super initiativ hvor vi sammen kan dele de gode steder. God fornøjelse med fiskeriet, der er god karma for sjælen 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews