Flygtningepolitikken i Danmark – Hvordan Håndterer Vi Det Bedst Muligt ?

 

Når man som borger lever i Danmark, og har så gode levevilkår som vi har, så glemmer mange, at vi bør være dybt taknemmelige over at leve i et velfærdssamfund som det Danske. Næsten hver dag bliver vi præsenteret for de store flygtninge strømme mange steder i verden, drevet på flugt fra krig og rædsler, og nogen af dem er på vej til os. Men hvad gør vi med disse flygtninge ?

 

Selvom antallet af asylansøgere er faldet markant fra 2015 til 2016, ligger antallet af asylansøgere stadig på et højt niveau, og det giver stadig store udfordringer for det Danske samfund. Faktisk peger ca. 65% af danskerne på flygtninge og integration som et af de vigtigste politiske problemer i Danmark.

 

Med hensyn til flygtninge, så er et af de afgørende spørgsmål – Hvordan hjælper vi i Danmark flygtningene bedst muligt – skal det ske via god integration i det danske samfund eller via flygtningehjælp i nærområderne ?

 

Flygtningepolitikken i Danmark – Såfremt et stort antal flygtninge kommer hertil Danmark, så kan det have følgende konsekvenser:

 

  • Såfremt flygtningene kommer i stort antal over en kort periode, så risikerer man, at vore det Danske flygtningesystem ikke er gearet til at modtage så stort et antal flygtninge, og der er risiko for, at det kan betyde dårlig sagsbehandling, lange ventetider med traumer hos flygtninge til følge, og derved og dårligere vilkår for en god integration af flygtningene.
  • Flygtninge skal i dag sætte livet på spil i deres færd igennem mange lande. Undervejs skal de endvidere medfinansiere organiseret kriminalitet, der ofte sørger for at transportere flygtningene til vestlige lande.
  • Stort antal flygtninge kan medføre forøget politisk ekstremisme, og ekstreme politiske miljøer kan få stor fremgang som følge af de mange fremmede.

 

Fra flere politiske sider anføres det, at øget hjælp til nærområder kan mindske flygtningepresset mod Danmark. Skal vi hjælpe i nærområderne kan det gøres på følgende måde:

 

  • Etablering af sikre zoner/lejre i nærområderne.
  • Fælles europæiske modtagelsescentre.
  • Asylansøgning i nærområderne.
  • Sagsbehandling og ophold i modtagecentre.

 

Flygtningepolitikken i Danmark – Ved at hjælpe i nærområderne har det følgende konsekvenser:

 

  • Tanken er rigtig, men flere nødhjælpeorganisationer forudser, at hvis hjælpen i nærområderne skal gøre en reel forskel, bliver det overordentlig dyrt. Årsagen er, at Europa er så attraktivt et område, at det kommer til at kræve enorme pengesummer, hvis landene/nærområderne omkring de borgerkrigshærgede lande skal styrkes i en sådan grad, at de desperate flygtninge ikke vælger at flygte videre mod Europa.
  • Med så store pengesummer det kræver, så kan Danmark ikke løfte det alene. FN’s programmer i eksempelvis Syrien og nabolandene er i forvejen voldsomt underfinansierede, så at skabe finansiering til så voldsom en opgave, vil kræve en koordineret indsats af flere Europæiske lande. Derfor vil det være en svær og tung opgave politisk og økonomisk at løfte, en så enorm og kompliceret en opgave. Og komplicerede opgaver med mange lande involveret tager tid, og det er aldrig sikkert, at det ender ud i en løsning. Tag eksempelvis de globale planer for klimaændringerne, hvor de involverede lande har snakket og forhandlet i rigtig mange år, men der er gået mange år før der er sket lidt aktuel fælles handling omkring klimaændringerne.

 


Der er ikke noget entydigt svar på, hvordan man håndterer flygtningepolitikken i Danmark bedst muligt. Det er et yderst kompliceret område at håndtere, og det mest effektive må være, såfremt man kan få lavet en samlet Europæisk plan for, hvordan Europa som en samlet enhed håndterer flygtningepolitikken bedst muligt.

 

Med den meget forskellige håndtering af flygtningestrømmen i de forskellige europæiske lande, så ser det meget vanskeligt ud, men kan man på en eller anden måde få etableret en fælles flygtningepolitik, som alle lande i Europa eller EU kan bakke op om, så må det være det mest ønskværdige, men om det er realistisk er nok meget tvivlsomt, men man har lov at håbe 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews