Fupsider på Nettet – Gode Tips Til At Undgå Dem

 

Internethandel er de senere år blevet kæmpestort i Danmark, og handlen på nettet vil i fremtiden bare blive ved med at vokse. Og når der er mange penge at tjene, så vil de kriminelle følge i hælene på de ærlige internetkøbmænd. Problemet med fupsider på nettet er voksende, og her er derfor nogen brugbare tips til at gennemskue, om det er en webshop/fupside, der er drevet af svindlere:

1. Fupsider på nettet – Tjek virksomhedens adresse og CVR-nummer

De oplysninger du skal kunne finde på en webshop i et EU land er:

  • Virksomhedens navn.
  • Virksomhedens fysiske adresse.
  • En kontaktadresse, email, postadresse, telefonnummer, hvor man kan komme i kontakt med virksomheden.
  • Virksomhedens CVR nummer (det centrale virksomhedsregister).

Er det en dansk netbutik kan du tjekke virksomheden på www.cvr.dk. Hvis du har mistanke om fusk, kan du også selv undersøge hjemmesidens ejer på adressen http://whois.domaintools.com/

2. Fupsider på nettet – Fupsider har ofte sprogfejl og fantasipriser

Ofte er svindelsider lavet i udlandet, og på mange af siderne er der store grammatiske fejl. Ofte ser det ud som om, at teksten er sat ind i Google translate og ikke er blevet redigeret for dårligt dansk og grammatiske fejl. Derfor hold dig fra websider, der er fyldt med sproglige fejl. Tilsvarende hvis varen koster markant mindre end tilsvarende produkter, især mærkevarer, så er der sandsynligvis ugler i mosen.

 

3. Fupsider på nettet – Fupsider har ofte suspekte betalingsmuligheder

Ofte reklamerer fupsiderne med et væld af betalingsmuligheder, men når du så kommer ind på siden, så viser det sig ofte, at antallet af muligheder for at betale er temmelig begrænsede. Derfor forsøg at finde en butik, hvor du kan betale med almindelige betalingskort, da det giver dig en række rettigheder, såfremt du bliver snydt. Hvis du eksempelvis havner i en situation, hvor varen aldrig dukker op, eller hvis sælger hæver for meget på din konto, er du beskyttet af Indsigelsesordningen, når du betaler med betalings- eller kreditkort. Du kan læse mere om indsigelsesordningen HER

 

4. Fupsider på nettet – Tjek hjemmesiden på nettet

Før du handler, så kan det være en god idé at google virksomhedens navn på nettet. Hvis andre forbrugere har haft dårlige erfaringer med sælgeren/virksomheden, så er der en god mulighed for, at andre har skrevet om det på nettet.
———————————————————–

Hvis du følger ovennævnte tips og din sunde fornuft, så er du rimelig godt sikret mod at blive snydt via fupsider på nettet, når du skal ud og handle på nettet.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews