Hvad Dækker En Rejseforsikring ? Her Er Nogen Gode Tips

 

Ferien kan blive dyr, hvis du kommer ud for uheld, sygdom eller tyveri, og du ikke har styr på din rejseforsikring. Derfor er det vigtigt, at have styr på forsikringspapirerne, når du skal ud og rejse.

 

Hvad dækker en rejseforsikring ? Her er nogen gode råd til at finde den rigtige rejseforsikring:

 

  • Hvad dækker en rejseforsikring – Det Blå EU-sygesikringskort – Rejser du til et EU-land, samt Island, Norge, Liechtenstein eller Schweiz, skal du altid have det blå sygesikringskort med. Det gule sygesikringsbevis dækker kun i Danmark. Det Blå EU Sygesikringskort kan du bestille på borger.dk. Husk at gøre det i god tid inden din ferie. Det tager 2-3 uger, fra du søger, til du får dit Blå Sygesikringskort med posten. Bestiller du for sent, får du automatisk sendt et midlertidigt bevis med Digital Post. Bestil det blå EU-sygesikringskort på borger.dk Her

 

  • Hvad dækker en rejseforsikring – Hvad dækker det Blå EU-sygesikringskort – Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til behandling i sundhedsvæsenet i det land du rejser i, på samme vilkår som borgerne, der bor i det pågældende land, du besøger. Det Blå EU Sygesikringskort dækker ikke alt. Det Blå EU Sygesikringskort dækker eksempelvis ikke hjemtransport, og vil du gerne vil have ekstra sikkerhed, f.eks adgang til Privathospitaler eller hjælp til det praktiske, hvis uheldet er ude, så skal du tegne en rejseforsikring som supplement til det blå EU Sygesikringskort.

 

  • Hvad dækker en rejseforsikring – Hjemrejsedækning – Køb altid hjemrejsedækning uanset hvor du skal på ferie. Det Blå EU Rejsekort dækker IKKE hjemtransport! Derfor kan det blive rigtig dyrt, hvis du selv skal betale for at komme hjem fra en ferie med et brækket ben.

 

  • Hvad dækker en rejseforsikring – Tjek din familieforsikring – Find ud af, om din egen familieforsikring dækker i udlandet, og undersøg, hvad den dækker. Ofte dækker den for eksempel din bagage. Endvidere skal du inden, der vælges evt. rejseforsikring også overveje, hvilke lande du skal besøge på rejsen og hvor lang tid, du skal være væk. Jo længere du rejser væk, jo vigtigere er det at have en god forsikring. Din private familieforsikring eller din indboforsikring kan som nævnt godt have rejsedækning, så se, hvordan de dækker, inden du tegner en dyr rejseforsikring.

 

  • Hvad dækker en rejseforsikring –Internation ale kreditkort – Internationale kreditkort indeholder ofte også en rejseforsikring. Læs dog betingelserne grundigt, da der kan være stor forskel på, om forsikringen dækker alle i hele familien, eller hvor meget den dækker, eksempelvis i forbindelse med farlig sport.

 

  • Hvad dækker en rejseforsikring – Lav research – Når du har gennemgået dine eksisterende forsikringer, og såfremt du mener, at du føler dig mere tryg med en rejseforsikring som supplement, så kan du købe Rejse-forsikringer via dit forsikringsselskab, et rejsebureau eller et rejseforsikringsselskab. Undersøg markedet grundigt, inden du køber en rejseforsikring. Et privat forsikringsselskab lever af at sælge forsikringer, og de kan derfor have en interesse i at sælge dig en rejseforsikring, uanset om du har brug for den eller ej. Flere forsikringsselskaber tilbyder som nævnt rejseforsikringer gennem din indbo- eller familieforsikring, eksempelvis som en tillægsdækning. Dette er ofte billigere – særligt hvis du rejser mere end en gang om året.
    • På Forsikringsguiden.dk kan du få et overblik, når du sammenligner forskellige selskabers priser på forsikringsydelser. Der er 23 selskaber med på Forsikringsguiden, og de udgør mere end 90 procent af  markedet for de typer af forsikringer, du finder på Forsikringsguiden. Her kan du blandt andet se priser på bilforsikringer, husforsikringer, indboforsikringer, og rejseforsikringer.  Sammenlign selskaber og priser på forsikringsguiden.dk Her
    • Nu har du lavet din research på, hvilke rejseforsikringer der er, samt hvordan du er dækket. Herefter er det en god idé at sammenligne de forskellige forsikringer, så rejseforsikringen bliver skræddersyet til dig og dine behov.

——————————————-

Hvad dækker en rejseforsikring ? Et engelsk ordsprog hedder ”Better Safe than Sorry”, og det er en grundlæggende god holdning, når du skal ud og rejse. Som minimum bør du tjekke inden afrejsen, at du med dine nuværende dækning er dækket på en måde, så du føler dig tryg på rejsen, hvis uheldet er ude. Hvis dette ikke er tilfældet, så skal du tegne en rejseforsikring som supplement til din nuværende forsikring/dækning.

 

God rejse 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews