Hvad Er Ingefær Godt For ? Her Er Nogen Gode Tips

 

Ingefær har rigtig mange sundhedsmæssige fordele, og har af samme årsag i især i Asien været brugt til bl.a. medicin og madlavning i flere hundrede år. I Danmark har vi efterhånden også opdaget ingefær som en fantastisk plante indeholdende masser af gode stoffer som A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitaminer, magnesium, kalium, fosfor, silicium, jern, natrium, calcium, zink og beta-caroten. Ingefær er desuden en meget alsidig plante, der kan anvendes i forskellige udformninger, både pulveriseret, tørret, frisk og som olie eller saft.

 

I dag bruges Ingefær både som naturmiddel mod mange forskellige typer lidelser, men ingefæren er også blevet et must for mange, hvis de er forkølede og/eller trænger til en opkvikkende drik, enten i form af varm te med ingefær – eller i smoothies, ingefær shots og endda i drinks med alkohol.

 

Maven og tarmene har generelt svært ved at fordøje uforarbejdet plantemateriale, herunder ingefær, idet det kræver en del arbejde at nedbryde ingefærens cellevægge. Når man eksempelvis koger ingefær, så ødelægger man cellevæggene, og stofferne i ingefæren bliver derved lettere tilgængelige for kroppen. Så et tab af aktivstoffer i ingefær, der måtte ske under en opvarmning/kogning opvejes af, at det bliver nemmere for kroppen at optage aktivstofferne fra ingefæren.

 

Hvad er ingefær godt for ? – Her er nogen ting som ingefær kan hjælpe på:

 

 • Hvad er ingefær godt for – Kolesterol – Undersøgelser har vist, at når man spiser ingefær, så kan man nedsætte sit kolesteroltal. Et lavere kolesteroltal vil eksempelvis give en reduceret risiko for hjerte/kar sygdomme, forhøjet blodtryk og slagtilfælde.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Lavere blodtryk – Ingefær er en god kilde til magnesium og kalium, der er vigtig for at sænke dit blodtryk, og forhøjet blodtryk er en væsentlig årsag til mange hjerte/kar sygdomme. Ingefær indeholder også masser af B6-vitamin, der også har vist sig at kunne reducere risikoen for hjerte/kar problemer.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Forkølelse – Mange oplever, at ingefær er godt til at lindre forkølelse, og endda kan modvirke forkølelsen, før den for alvor er begyndt. Dette skyldes, at ingefær er anti-inflammatorisk og indeholder antioxidanter.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Kvalme – Det er aldrig sjovt at have kvalme, og ingefær er et godt middel, hvis du føler dig syg. Undersøgelser viser, at ingefær blandt andet også lindrer kvalme under graviditeten og efter operationer. Der er ingen kendt risiko knyttet til at bruge ingefær under graviditet.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Dårlig mave – Ingefær er et klassisk husråd mod dårlig mave og andet ubehag med maven. Ingefær reducerer oppustethed, forbedrer fordøjelsen og kan hjælpe med at kurere diarré.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Migræne – At spise ingefær hver dag siges at modvirke de inflammatoriske stoffer i hjernens blodkar. Ingefær hjælper også mod den kvalme, man kan lide af i forbindelse med et migræneanfald. Undersøgelser har vist, at ingefær er mindst lige så effektivt som sumatriptan, et lægemiddel som almindeligvis anvendes til at kurere migræne. 100 personer med akut migræne er blevet testet, og forskerne fandt frem til, at ingefær og sumatriptan var effektivt, men ingefærs bivirkninger var mildere end dem man fandt ved sumatriptanet.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Vægttab – Ingefær øger fordøjelsen. Ingefær kan ikke gøre arbejdet for dig, men er et rigtig godt supplement, hvis du ønsker at tabe dig i vægt. En undersøgelse har vist, at når man har spist eller drukket ingefær om morgenen, så er det lettere at modstå sult i løbet af dagen.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Muskel- og ledsmerter – Ingefær har vist sig at være en effektiv metode mod muskel- og ledsmerter. Undersøgelser viser, at et dagligt indtag af ingefær kan lindre muskel- og ledsmerter. Ingefær har aktive stoffer, som er lige så effektive som smertestillende piller.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Forøget blodcirkulation – Ingefær er perfekt at spise, eller blande i en drik, hvis man fryser. Årsagen er, at ingefær forøger blodcirkulationen, der gør, at du føler dig varmere.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Menstruationssmerter – En af ingefærs traditionelle anvendelser er smertelindring, og det gør sig også gældende for menstruationssmerter. I forbindelse med en undersøgelse skulle 150 kvinder spise 1 gram ingefærspulver de første 3 dage af deres menstruation. Det viste sig, at ingefær havde samme virkning som det smertestillende lægemiddel ibuprofen.

 

 • Hvad er ingefær godt for – Bedre immunforsvar – Daglige indtag af ingefær kan beskytte dig mod influenza i løbet af en vintersæson. Ingefær er nemlig rig på zink, krom og magnesium, som stimulerer blodcirkulationen og reducerer risikoen for feber. Citron har også mange sunde egenskaber samtidigt med, at dens smag går godt sammen med ingefær. Drik derfor en hjemmelavet citron og ingefær-te på daglig basis, og hold dig sund og rask resten af året.

—————————————–

Hvad er ingefær godt for ? Som du kan se af ovennævnte mange ting, så derfor er det en god ide at få gjort ingefær til en del af din daglige kost, og som nævnt er der mange forskellige måder du kan indtage ingefær på – God fornøjelse 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews