Hvad Hjælper Mod Myggestik ?

 

Myg – og myggestik – hører med til sommeren i Danmark, og i nogen områder er der mange myg, der ofte både kan forstyrre hygge om aftenen, og nattesøvnen. Sandsynligheden for at få myggestik er generelt størst ved daggry samt i skumringen, når myggene er mest aktive.

 

Du får myggestik fordi en hun-myg bider dig (han-myggen spiser nektar). Når en hun-myg har parret sig med en han-myg, har hun brug for blod for at kunne lægge sine æg. Derfor pejler hunmyggen sig via små antenner frem til dyr eller mennesker for at suge blod.

 

Et myggestik klør fordi hun-myggen – i sit bid – indsprøjter protein og enzymer i din hud for, at gøre huden følelsesløs, og få blodet til at strømme kraftigere. Disse enzymer opdages som regel af kroppen indenfor 24 timer, hvor kroppens reaktion er at frigøre stoffet histaminer, for at beskytte mod stofferne fra myggen. Disse histaminer er den egentlige årsag til, at myggestik klør.

 

Her er nogen typiske facts om, hvornår myggen stikker:

 

 • Højsæsonen for myg og myggestik er fra maj til august.
 • Du kan også en sjælden gang blive stukket af myg om vinteren og udenfor højsæsonen. Hvis du oplever dette, så er det arten husmyg, der overvintrer indendørs.
 • Myg stikker mest om aftenen og tidligt om morgenen, hvor de som nævnt er mest aktive.
 • Myg tiltrækkes af varme. Derfor er meget aktive personer, der løber rundt i haven, og udskiller varme fra kroppen særligt sårbare.
 • Myg holder til, hvor der er bevoksning, skygge og fugt, så her er risikoen for myggestik størst.
 • Myg tiltrækkes af lugt og sved, og de foretrækker nogle menneskers lugt frem for andres.

 

Hvad Hjælper Mod Myggestik – Sådan undgår du bedst myggestik:

 

 • Brug effektive myggemidler til at holde myggen væk. Smør, gnid eller spray myggemidlet på huden, og virkningen varer typisk ca. 4-8 timer. Vær opmærksom på, at myggemidler kan irritere sart og solskoldet hud, og undgå myggemidler til børn under 3 år.
 • Myg er som nævnt mest aggressive om aftenen og i fugtige områder. Har du mulighed for det, og gerne vil undgå myggestik, så ophold dig ikke i skov, eller ved søer om morgenen og og aftenen.
 • Gå med lange bukser og langærmet trøje, når der er mange myg, så myggene har sværere ved at komme i kontakt med din hud.
 • Er du meget generet af myg om aftenen/natten, så brug myggenet. Sæt mygge-nettet for soveværelsesvinduet eller over din seng.
 • Brug rygetabletter eller mygge-spiraler, der afgiver insektgift til luften. Dette trick virker naturligvis langt bedre indendørs end på terrassen/udendørs.
 • Brug en myggemorder-lampe. Den tiltrækker myg, der så bliver “brændt af”, når de rammer lampen.

 

Hvad Hjælper Mod Myggestik  – Her er nogen tips, såfremt du har fået myggestik og det klør:

 

 • Hvad hjælper mod myggestik – Varmt vand – Et varmt brusebad vil dæmpe kløen, alternativt kan man duppe myggestikket med en klud, med så varmt vand som man kan klare.

 

 • Hvad hjælper mod myggestik – Argan olie – Denne olie er meget virksom, når det gælder rensning, pleje og behandling af myggestik. Smør et tyndt lag argan olie direkte på myggestikket, Gentag dette 2-6 gange dagligt alt efter behov. Smør myggestikket, når det begynder at klø, eller hvis huden er ved at være tør.

 

 •  Hvad hjælper mod myggestik – Tandpasta – Helt almindelig tandpasta fra f.eks Colgate og Zendium kan lindre såvel kløe og svie ved myggestik. Årsagen er, at tandpasta indeholder en masse enzymer, som neutraliserer de enzymer, der er i myggens spyt, og dermed stopper hudirritationen.

 

 • Hvad hjælper mod myggestik – Aloe Vera – Dette er et af de mest omtalte husråd, når det kommer til lindring af kløe ved myggestik. Det er saften – gel i plantens blade – der er meget virksom mod myggestik. Pres Aloe Vera Gel ud af et blad, eller dyp en lille klat Aloe Vera Gel fra en tube direkte på myggenstikket. Fordel gelen i et tyndt lag, og gentag dette 2-3 gange dagligt, alt efter behov, og smør myggestikket hver gang det begynder at klø eller svie.

 

 • Hvad hjælper mod myggestik – Løg – Løg eller hvidløg er faktisk effektive til at lindre irritation ved myggestik. Det er saften i løget og hvidløget,  der renser myggestikket, og dermed lindrer kløen og svien.

 

 • Hvad hjælper mod myggestik – Sprit eller alkohol – Sprit desinficerer og renser, hvorfor sprit er godt mod myggestik. Vodka eller rom kan også anvendes. Spritten eller alkoholen renser stikket, og fjerner enzymerne fra myggens spyt, som forårsager hudirritationen i form af svie og kløe.

———————————————————

Hvad hjælper mod myggestik ? Der findes masser af andre husråd mod myggestik, men ovennævnte er ting, der dels nemme at få fat på, og dels har mange med myggestik har haft glæde af at bruge en eller flere af ovennævnte ting.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews