Hvad Skal Man Se i Prag ? – Tips Til Prags Mere Ukendte Seværdigheder

 

Er du i færd med at planlægge en rejse til skønne og smukke Prag og vil du vide, hvad der er værd at opleve i den tjekkiske hovedstad ? De kendte seværdigheder i Prag er bla:

  • Prags slot.
  • Karlsbroen.
  • Den Gamle Rådhusplads.
  • Petrin højen.
  • Det Jødiske Museum.
  • Skt. Nikolaj Kirken.
  • Sankt Vitus Katedralen.

Ovennævnte seværdigheder i Prag kan du læse mere om Her

 

I denne artikel vil jeg omtale nogen af de mere ukendte seværdigheder i Prag, og hvad skal man se i Prag, såfremt det er de mere ukendte seværdigheder. Her er nogen tips:

 

Hvad skal man se i Prag ? Prags Haver
———————————————————————-

Prags smukke haver som Wallenstein haven, Vrtbovska haven eller småhaverne ved Prags Borg er efterhånden kendt af mange turister. Men Prag har masser af andre haver, hvor du finder ingen eller kun få turister og det er haver som:

Kinsky haven – Kinsky haven ligger på den sydøstlige side af højen Petrin og er på knap 17 hektar, Prags største have. Kinsky haven er meget velholdt og et smukt sted til gåture, skovture eller blot til at slappe af i det grønne. Endvidere har haven en hyggelig græsk-katolsk trækirke, og tæt ved havens hovedgang ligger ægteparret Kinsky’s (som haven er opkaldt efter) sommerresidens, som i dag har en afdeling af Nationalmuseet med udstilling af tjekkisk folkekunst.

Letna Parken – Parken er et yndet udflugtsmål for de lokale, og ligger på en dæmning med udsigt over floden Moldau. Parkens pejlemærke er en meget stor, tikkende metronom, som blev opført i 1991. Til højre for metronomen ligger Hanaysky-pavillonen, som blev bygget til Verdensudstillingen i 1891. Her kan du købe en kop kaffe og smage en af deres lækre kager. Letna Park har også en rigtig hyggelig ølhave, der er vældig populær, når vejret er godt. Og rejser du med børn, finder du også Europas ældste karrusel i Letna parken, og den er stadig i brug.

 

 

Hvad skal man se i Prag ? Shop i Little Vietnam
————————————————————————————

Prazska Trznice – også kendt som Det gule marked – består af to dele. I den ene ende af markedet køber de lokale tjekker frisk frugt og grønt og dagligvarer. I den anden ende, som består af to hovedgader, kan man finde alt fra pashminatørklæder, læderbælter til forskellige forklæder. Man kan redde sig alt fra værtindegave til hadegave. Alle boderne bestyres af Vietnamesiske familier. Bliver man sulten, bør man bænke sig ved et af markedets åbne køkkener, og nyde en vietnamesisk suppe. Det er et perfekt sted at underholde sig med udsyn til handlerne. Det er muligt at forhandle priser på dette marked. Markedet er søndagslukket. Du kan læse mere om Prazska markedet Her

 

 

Hvad skal man se i Prag ? Gode ølsteder
———————————————————————–

Tjekkiet er jo kendt for deres fantastiske øl-tradition. Går man efter de gode ølsteder i Prag, vil man opleve, at mange faktisk kun har et udvalg på en eller to øl, hvilket kan være svært at acceptere, når man er blevet vant til Danmarks efterhånden svulmende udvalg af øl. En af Tjekkiets hemmeligheder er deres stålsatte tro på, at de laver godt øl. Der er ingen grund til at få øl udefra, og derfor har mange steder et meget lille udvalg af øl, ofte blot i en mørk og en lys udgave.

Desuden bliver der stadig røget på de fleste værtshuse, maden er anderledes end på danske cafeer og værtshuse, ligesom maskulin bryskhed er en ufravigelig del af betjeningen i Prag. Men er man først på en af Prags mange gode knejper, så bør man vippe de danske briller godt op i panden og acceptere, at det altsammen er en del af charmen ved øldrikning i byen med verdens bedste pilsnere. Her er et par gode ølstuer i Prag:

Hany Bany – Efter at have væltet rundt i tusindvis af turister i Prags centrum, så er Hany Bany præcis stedet der skal til for at slappe af med god tjekkisk øl og en let anretning. Her hænger både unge og gamle lokale ud med deres bøger, computere, iPhones og rolige samtaler, mens de formentlig glæder sig over, at turisterne endnu ikke har fundet denne lille perle i centrum af Prag. Hany Bany ligger helt uforstyrret af turister på trods af en placering få gader fra Karlova-gaden ved Karlsbroen, og stedet er et hyggeligt, mere klassisk cafe-agtigt studieetablissement med et særdeles assorteret møblement med masser af ægte sjæl og charme. Se mere om Hany Bany Her

U Zlateho Tygra – I det øjeblik, man har sat sig ved et af de brune borde på U Zlateho Tygra, der betyder Den Gyldne Tiger, serveres der en stor, skummende fadøl, uden overhovedet at have bestilt. Værterne må gå ud fra, at man som gæst kommer for at drikke øl, og da Den Gyldne Tiger kun har én øl på menuen, så er regnestykket logisk. Øllet er frådende lækkert Pilsner Urquell fra fad, der skænkes op af en storrygende bartender med læderforklæde, der ikke bestiller andet end at hælde øl på de buttede ølkrus, der herefter kastes ud på de borde, hvor der er tomme glas.

U Zlateho Tygra er kendt for at være et intellektuelt sted, og har tidligere haft besøg af blandt andet Bill Clinton, og for at bevare en del af den rustikke stemning er der adgang forbudt for større grupper af turister. Og det ligger i luften på U Zlateho Tygra, at her skal der altså drikkes øl. Se mere om U Zlateho Tygra Her

————————-

Hvad skal man se i Prag ? Ovennævnte steder er blot et lille udpluk af Prags spændende og mere ukendte seværdigheder – God fornøjelse med at udforske det ukendte Prag 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews