Hvad Skal Man Se På Bornholm ? Her Er Nogen Gode Tips

 

Bornholm scorer højt ud fra stort set alle gængse ferie-kriterier, idet du her finder smuk natur, badeskønne strande, lækre bornholmske specialiteter, sjove aktiviteter for familien, skønne cykelruter, spændende historie, og så følelsen af at være et Danmark, der ikke ligner noget andet her i landet.

 

Det bornholmske sprog har endvidere en helt anden klang end i resten af Danmark, og naturen gør sig på alle måder umage med at være udansk – her er ikke fladt og jævnt som mange andre steder i Danmark, men med et landskab,  der overrasker med anderledes former, slugter og klipper. Det er nemt at blive overrasket og imponeret på solskinsøen Bornholm.

 

Hvad skal man se på Bornholm ? – Her er nogen gode tips

 

Hvad skal man se på Bornholm – Solnedgang på BornholmEn oplevelse man ikke bør snyde sig selv for, er en lidt anderledes og storslået solnedgang på Hammerknuden på det nordvestlige Bornholm. Hammerknuden ligger som et vældig granitbjerg, der hæver sig 85 meter over havet, og er næsten skilt fra resten af Bornholm gennem en sprækkedal, hvor Hammer Sø er. Hammerknuden byder ud over Hammershus og de berømte klippeformationer i vandet på gode gåturs muligheder i området. På Hammerfyr er der hele sommeren fri adgang op i tårnet, hvor man kan kigge ud over store dele af Bornholm. Endelig kan det anbefales, at man bruger minimum en aften på den bornholmske vestkyst og oplever en af sommerens fortryllende solnedgange.

 

Hvad skal man se på Bornholm – Bornholm RovfugleshowBornholm Rovfugleshow lidt uden for Rønne er en flot og speciel oplevelse. Se en falk, musvåge og høg komme helt tæt på, hvor nogle af fuglene lander ikke hos falkoneren, men på bordene tæt på tilskuerne. Få med Bornholm Rovfugleshow en informativ, spændende og anderledes underholdning for hele familien.

 

Hvad skal man se på Bornholm – HullehavnHullehavn er et fantastisk stemningsmæssigt åndehul, hvor du går langs klipperne fra Frenne forbi campingpladsen, og ned til højre, hvor du finder en udspringsrampe, hvor der er mulighed for at få en dukkert. Gå videre forbi fyret, der rejser sig flot mod havet, og derefter har man en fantastisk smuk udsigt til Svaneke og havnen. Du kan afslutte den skønne tur med en frisk fadøl på bryghuset. Hullehavn er en gammel havn, som har fået sit “andet arbejdsliv” som et populært badested med en lille, menneskeskabt sandstrand, og hvor molen i dag gør det ud for badebro. Som nævnt er der helt ude for enden af molen mulighed for udspring på en 3 meter-vippe, som dagen lang tiltrækker lokale og badegæster.

 

Hvad skal man se på Bornholm – Rundkirken i ØsterlarsRundkirken i Østerlars er mere end 800 år gammel, men fremstår stadig meget levende med en lang aktivitetskalender. Der er daglige rundvisninger og ofte koncerter i det smukke kirkerum, som i midten bærer et fascinerende kalkmaleri. 100.000 besøgene lægger hvert år deres vej forbi den runde seværdighed, så man har sjældent oplevelsen for sig selv. Rundkirken i Østerlars er den største af Bornholms fire rundkirker.

 

Hvad skal man se på Bornholm – SnogebækSnogebæk er et helt fantastisk stemningsfuldt sted. Her kan man finde fred og idyl på havnen, tage en gåtur på en flot, bred og flad strand. Bagefter kan man nyde en økologisk is hos Boisen, eller spise fantastisk chokolade hos Kjaerstrup. Stemningsfulde Snogebæk har både hyggelige cafeer, gode restauranter og turistbutikker.

 

Hvad skal man se på Bornholm – ParadisbakkerneHer er så skønt, som man kan forestille sig det er i Paradis, og jo, her er masser af bakker. En vandretur i Paradisbakkerne er en af de helt store naturoplevelser på Bornholm. En gåtur i Paradisbakkerne er næsten et must, såfremt du er naturelsker. På en varm sommerdag med blå himmel er spejlingen i søen perfekt. Helt klar, så det næsten ikke kan ses, hvor spejlingen starter og slutter. Men på grund af bakkerne anbefales det at være i nogenlunde god form, og have ordentlige vandresko på.

 

Hvad skal man se på Bornholm – HelligdomsklipperneGå ikke glip af vandreturen fra Helligdomsklipperne langs vandet ind til Gudhjem. Gåturen er berømt og scorer højt i superlativer i enhver turistbrochure. På kanten af klipperne går den fineste, smalle sti hele vejen ind til Gudhjem. Pauserne giver sig selv, man er ind i mellem nødt til at stå stille for at sluge mest muligt af Bornholms skønhed, klippernes farvespil og havets brusen. Ind i mellem kommer man ned i vandhøjde og har rig mulighed for at kaste nogle sten i havet.

 

Hvad skal man se på Bornholm – Bornholmske SpecialiteterLørdag formiddag er der torvedag i Svaneke med krydderurter, kunsthåndværk, naturkosmetik og ostevogn med bornholmske specialiteter – eksempelvis med ribsvin fra Lille Gadegård. I den lillebitte gamle købmandsbutik på Svaneke torv sælges flere bornholmske lækkerier: sennep, honningkager, snaps, rapsolie, knækbrød og mange slags honning. Svaneke Bolsjer midt på det stemningsfyldte torv er også et højdepunkt. At sidde ude på den gule bænk foran bolsjebutikken og ’fabrikken’ og spise bolsjer er bare hyggeligt og hører til ethvert bornholmerbesøg. Får man mere smag for øens delikatesser, kan man også tage en tur op til Gudhjem Mølle, hvor et stort udvalg af bornholmske fødevarer er samlet. Her finder du blandt andet ost, mel og kød, der alle er af prima kvalitet. Har sulten kommet af at se på alle de lækre bornholmske delikatesser, så kan sulten stilles i møllens smukke café, og råvarerne kan købes med hjem til sommerhuset fra cafeens spændende butik.

 

Hvad skal man se på Bornholm – StoreådalenEr du til bornholmske sprækkedale med blomstrende ramsløg, anemoner eller blot ønsker at se masser af andre af forårets blomster, så besøg Storeådalen lige syd for Allinge. Ved parkeringspladsen i Sandkås kan man på den modsatte side af vejen finde stien, der fører gennem en af de mindre sprækkedale på Bornholm. Dalen henstår med sit naturlige forfald, og turen ender i et nedlagt granitbrud, hvor du kun hører stilheden og fornemmer, at de gamle stenbrudsarbejdere stadig kikker på dig fra de store granitflader. Her kan du også overnatte med dine børn i det fri, samle brænde og lave mad over bål.

 

Hvad skal man se på Bornholm – Røget sildRøget sild og Bornholm hører sammen. Et godt sted at prøve det er det lokale røgeri i Gudhjem. På det lokale røgeri, hvor der udover udsalg også er en kombineret cafe/restaturant. I stedet for at sætte sig ved røgeriet er der også mulighed for tage et udvalg af den røget fisk med ud til én af Gudhjems skønne steder. Eksempelvis kan man vælge den lille havn i den nordlige ende af Gudhjem – meget tæt på røgeriet. Her er gode bænke med udsigt til fiskebåde, den smukke kyststrækning og nordspidsen af øen. Og så er det den helt rigtige placering til at nyde solnedgangen. På den måde kan man nyde “Sol over Gudhjem”, og solnedgang over Gudhjem på én gang. I øvrigt er havnen et fantastisk sted at bade.

 

Hvad skal man se på Bornholm – ChristiansøChristiansø og Frederiksø udgør sammen med fuglereservatet Græsholm og småskærene Ertholmene, der blandt andet nås fra Gudhjem med postbåden “Peter”. Denne hyggelige både er bygget i 1930, og er i en stand, der betyder, at man nyder hvert sekund om bord. På Christiansøs fæstning kan man blandt andet besøge fængslet, hvor dr. Dampe sad fængslet i adskillige år. Han sad såmænd inde, fordi han talte for demokrati. På øen kan man finde Danmarks østligste campingplads, dog kun for telte. Man skal reservere plads i god tid. Hvis ikke der er plads, bliver man sendt retur til Bornholm.

 

Hvad skal man se på Bornholm – Gåtur fra Hasle til RønneEn mindre kendt tur er at gå fra Hasle til Rønne. Ikke gennem skoven på de store anlagte cykelstier, som de fleste gør. Heller ikke nede på stranden, men i skovkanten, hvor stranden begynder. Der er fine små stier næsten hele vejen, og ellers er der klippe eller sand. Ved at krydse ind i skoven og så ud mod stranden på skift får man flere overraskende oplevelser, og nye uventede scener hele tiden. Træerne og planterne er meget spændende og varierende lige i dette område, alt fra tørre strandplanter til vildtvoksende æbletræer. Det er en meget hyggelig aftentur på mellem to og tre timer.

——————————

Hvad skal man se på Bornholm ? Ovennævnte er kun et lille udpluk af spændende og dejlige aktiviteter på Bornholm. Der er masser af andre seværdigheder, så tag til Bornholm og bliv glad 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews