Hvem er fænomenet Stephen Hawking og hvad gør ham interessant ?

 

Stephen Hawking er en af de mest anerkendte teoretiske fysikere i verden og matematik-professor på Cambridge Universitet i England. Stephen Hawking er lidt af et fænomen, idet han som 21 årig blev ramt af amyotrofisk latral sclerose (ALS). Normalt lever folk kun få år efter, at sygdommen er konstateret. Nu er Stephen Hawking 74 år og sidder i kørestol, er multihandicappet og med en computer til at tale for sig, men hans hjerne er stadig knivskarp.

 

Lidt populært kan man sige, at Stephen Hawking er fysikkens svar på en rockstjerne, og han stiller tidens store spørgsmål, som både vækker debat og giver kritik, når han er ude og holde sine foredrag. Årsagen til, at Stephen Hawking er så populær er, at han er kendt for sin evne til at forklare kompliceret stof, så os almindelige mennesker også forstår det meste af det komplicerede stof.

 

Stephen Hawkings popularitet har har også ført til, at der i 2014 blev lavet en film om hans liv, som ikke handler særlig meget om hans videnskabelige arbejder, men mere om fænomenet Stephen Hawkings fantastiske liv, hvor man kommer bagom den lidt kejtede, højt begavede og humoristiske fysiker.

 

Hawkings måske mest anerkendte resultater er teorien om “Hawkingstråler. Denne opdagelse og artikel blev Stephen Hawking virkelig verdensberømt for, hvor han viste, at sorte huller kan udsende varmestråling, fordampe og helt forsvinde til sidst. Processen er dog uendelig langsom for normale sorte huller, så virkelige sorte huller vil snarere vokse end forsvinde!

 

En af hans mere kontroversielle forudsigelser er, at jorden vil være ubeboelig om 1000 år, og at menneskeheden allerede nu skal undersøge og finde en ny beboelig planet. Der har til alle tider været mere eller mindre exentriske dommedagsprofeter ofte med en religiøs tilgang til profetierne, men Stephen Hawking er en højt anerkendt teoretisk fysiker.

 

Årsagen til denne forudsigelse er, at Stephen Hawking forudser, at klimaforandringer, et voksende antal krige, nye typer virusser, der ikke kan kureres, og andre selvskabte ulykker vil det nødvendigt for os at finde andre planeter, hvor vi kan kolonisere os, hvis menneskeheden skal overleve som art.

 

Det som gør Stephen Hawking interessant er, at når han skriver videnskabelige artikler eller kommer med forudsigelser/teorier, som ofte er om emner andre videnskabsmænd tidligere har omtalt eller arbejdet med. De andre videnskabsmænds teorier har ofte blot fået begrænset opmærksomhed, men når Hawkings offentliggør en artikel eller fremkommer med en teori via et af hans foredrag, så får teorien en helt anden opmærksomhed pga. at han er så populær i medieverdenen.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews