Hvilken Bærbar Computer Skal Jeg Vælge ?

 

Hvilken bærbar computer skal jeg vælge ? Salget af bærbare computere har efterhånden blevet det mest populære køb, når du skal købe computer og der er et stort udvalg af forskellige modeller. Teknologien udvikler sig stærkt indenfor computere og der implementeres hele tiden nye teknologier i computeren selv indenfor de billige modeller.

 

Så hvilken bærbar computer skal jeg vælge ? Her er nogen tips, som du skal være opmærksom inden det endelige valg:

 

Hvilken bærbar computer skal jeg vælge – Hvilken processer er der i den bærbar computer

Processoren eller CPU er vigtig og har primært betydning for computerens energiforbrug og hastighed. Energiforbruget har betydning for computerens samlede batteritid, og bruger processoren meget energi påvirker det batteritiden i computeren. Hastigheden afhænger mange kerner processoren har og hvor høj klokfrekvens processoren har. Jo flere kerner, og jo højere klokfrekvens, desto hurtigere er processoren. Vil du sammenligne lidt mere om CPU hastigheder, så kan du kigge på www.cpubenchmark.net .

 

Hvilken bærbar computer skal jeg vælge – Har computeren Harddisk, SSD disk eller Hybriddisk

Traditionelle bærbar computere har en harddisk og her er det antallet af GB, der afgør hvor meget plads, der er på computeren. Den nye type harddiske SSD anvender en ny type teknologi som man kender fra USB nøgler og mobiltelefoner. SSD harddiske er lettere og hurtigere end den tradionelle harddisk, men også væsentlig dyrere. SSD harddiske har ofte færre GB end den traditionelle harddisk. Endelig har man den nyeste type harddisk hybriddiske, hvor man har kombineret en traditionel harddisk med en SSD harddisk.  Her får man det bedste af bedste verdener. En hurtig og let harddisk med stor kapacitet af GB.

 

Hvilken bærbar computer skal jeg vælge – Hvor mange RAM har den bærbar computer

De fleste bærbare computere har enten 4 eller 8 GB RAM. Antallet af RAM ram har betydning for, hvor hurtigt computeren arbejder. Nogle gange ser man, at en relativt billig computer har 8 eller måske hele 12 GB RAM. I en billig computer sidder der ofte en lidt langsom processor, men den kan så blive lidt hurtigere, såfremt den har et stort antal RAM.

 

Hvilken bærbar computer skal jeg vælge – Skærmstørrelsen på din bærbare computer

Bærbare computere kommer i mange forskellige størrelser og udformninger. Skærme på laptops kan variere i størrelse typisk fra de små 7 tommer netbooks skærme til 18 tommer brede skærme. Ofte vil en skærmstørrelse på 13 til 15 tommer kunne opfylde kravene for, at computeren både er handy og nem at tage med rundt, samtidig med, at skærmen har en god størrelse og er behagelig at arbejde med, når du sidder og arbejder/surfer på computeren.

 

Hvilken bærbar computer skal jeg vælge – Hvilket grafikkort har computeren

Grafikkortet er den komponent i din bærbare computer, der beregner billedet, som vises på computerskærmen. Et godt grafikkort er især vigtigt, såfremt du arbejder meget med design og billeder på din computer, idet kvaliteten af grafikkortet har betydning for, hvor god en opløsning, der vises på din computerskærm. Det har eksempelvis betydning for farvedybden ved de højeste  opløsninger. Et godt grafikkort er også vigtigt at have, hvis du spiller meget computerspil på din computer.

 

Hvilken bærbar computer skal jeg vælge – Computerens Batteri

Hold øje med computerens batteri levetid, hvis du arbejder meget ude, hvor der kun er begrænset mulighed for at oplade computer. Batteritiden afhænger dels af, hvor stort (og dermed tungt) batteriet er, og dels af hvor meget strøm den bærbare computer bruger. Processor og skærm bruger meget strøm, og i de dyrere modeller er der ofte brugt komponenter, der er energibesparende. Alternativt skal du sørge for at have en powerbank med, såfremt du arbejder meget ude i marken.

 

Hvilken bærbar computer skal jeg vælge – Hvordan er computerens design og har computeren ekstra features

Kvaliteten af den bærbare computers tastatur, touchpad, højttalere, skærm, finish og driftsikkerhed er også faktorer der spiller også ind, og den slags kan man ikke se ud af specifikationerne. Har du fundet en bærbar computer, som du overvejer at købe, så kan du inden købet også prøve at se, om du kan finde anmeldelser af computeren på eksempelvis Alatest.dk eller Amazon .

 

———————————-

 

Så hvilken bærbar computer skal jeg vælge ? Med så mange forskellige mærker er det et noget uoverskueligt marked, men når du køber, så hold øje med nogen af de ovennævnte faktorer. Når der laves årlige tests er Apple, Dell og HP oftest blandt de mærker, der scorer bedst i de årlige computer tests og gennemgange, som laves af Laptop Mag

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews