Hvilken Bank Skal Jeg Vælge ? – Her Er Nogen Gode Tips

 

Der kan være mange penge at spare ved at skifte bank eller forhandle priser med din nuværende bank. Men for mange kan det virke uoverskueligt, fordi det kan være svært at vide, hvad du skal holde øje med, for at kunne vurdere, om din bank er rimelig med de omkostninger den tager årligt for din bankkonto/banklån.

 

 

Hvilken bank skal jeg vælge ? Her er nogen gode tips til hvad du skal undersøge for at finde ud af, om din bank er rimelig i sine årlige omkostninger for dig:

 

Hvilken bank skal jeg vælge – Kend dine behov – Inden du går i gang med at tjekke din bank, så er det en god ide at skabe dig et overblik over dine behov. Få et overblik hvad du årligt betaler af renter og omkostninger til din bank, så du kan sammenligne med andre banker. Du kan skabe dig et fornuftigt overblik over dine årlige bankomkostninger med de årsopgørelser som du får sendt fra din bank. Har du dem ikke liggende, så bed banken om en kopi af din seneste årsopgørelse fra banken.

Du skal være opmærksom på, at bankens rådgiver i mange tilfælde også er sælger. Derfor spørg dig selv, om du i virkeligheden har brug for det alle de ting som du har via banken. Har du eksempelvis brug for et ekstra kreditkort eller forsikring, som din bank gerne vil have du tegner. Opstil dine behov og krav i et skema, så du kan holde styr på, hvad de forskellige banker tager af penge for de lån, kort og konti, du har brug for.

 

Hvilken bank skal jeg vælge – Tjek prisen på bankers lån – Når du skal lede efter prisen på et lån, skal du kigge efter Årlig Omkostning i Procent (ÅOP). ÅOP har stor betydning, når du skal låne penge i en bank, fordi det koster ikke kun renter at låne penge. ÅOP indeholder gebyrer, renter og andre udgifter, som du skal betale banken, når du tager et lån. Derfor er vigtigt, at du ikke kun kigger på renten, eller din månedlige betaling, men de samlede årlige omkostninger, som du skal betale for lånet. Lån med lav ÅOP er de billigste.

 

Hvilken bank skal jeg vælge – Sammenlign banker – Sider som Pengepriser.dk eller Mybanker er gode at bruge, når du skal have det første overblik over de forskellige bankers priser. De fleste banker i Danmark er registreret på siderne, og det gør det nemt at sammenligne priser. Når du gennemgår dine bankomkostninger, så er det generelt værd at huske på, at selv små besparelser også har ret. Kan du eksempelvis spare gebyret på dit betalingskort bare ved at spørge, så har du jo haft en rigtig god timeløn.

 

Hvilken bank skal jeg vælge – Forhandle med banken – Det er ofte muligt at forhandle om renter og gebyrer med din bank. Eksempelvis kan du bruge din nye viden, efter din research om andre bankers priser, og du vil stå meget bedre, når du skal forhandle nye priser med din nuværende bank, såfremt du har et fornuftigt kendskab til omkostningsniveauet på bankmarkedet. Når banken bliver klar over, at du har undersøgt markedet, så vil de ofte være villige til at matche prisen eller måske give dig et endnu bedre tilbud, såfremt de ser dig som en attraktiv kunde for banken. Når du skal forhandle med banken, skal du fokusere på dine stærke sider og din økonomiske styrke og du står godt hvis:

  • Du har et godt og sikkert job.
  • Du har styr på dit privatbudget.
  • Du overholder dine betalinger af dine ydelser på dine lån.
  • Du har sjældent eller aldrig overtræk på din kassekredit.
  • Du bruger ofte netbank, så du trækker sjældent på bankens ressourcer.
  • Du har en god friværdi i din bolig eller andet banken kan få pant i.

Derfor forbered dine argumenter grundigt, så du kan spille på dine stærke sider i forhandlingssituationen. Forhandler du med din bank, så kan det også være et godt argument, såfremt du har valgt at samle alle dine bankforretninger, pension, realkredit og forsikring i banken – eller i selskaber, som samarbejder med banken.

Dine samelede bankforretninger, din økonomi og din situation har betydning for, hvor attraktiv en kunde du er i bankens øjne, og hvor god en aftale, som du vil kunne forhandle dig frem til.

 

Hvilken bank skal jeg vælge – Arranger møde med din bank – Såfremt du mener, at du er en god kunde og har noget at forhandle med, så ring til banken og aftal et møde. Forklar, hvad mødet handler om, og bed om at tale med en bankrådgiver. Gæld betyder ikke nødvendigvis, at du er en dårlig kunde, idet banken tjener penge på de renter som du betaler til banken, og det er værd at huske, når du skal forhandle med banken. Det vigtigste er, at du er en stabil kunde for banken og løbende betaler af på din gæld, overholder dine aftale med banken, og har en fornuftig økonomi. Så vil du blive opfattet som en attraktiv kunde for banken, og så kan du ofte forhandle dig til en bedre aftale end din nuværende.

 

Hvilken bank skal jeg vælge – Skift bank hvis nødvendigt – Tøv ikke med at skifte bank, hvis forhandlingerne med din bank ikke er tilfredsstillende. Du skal dog vente med at opsige engagementet med din nuværende bank, indtil du har fundet en ny bank, der kan tilbyde dig en bedre aftale end din nuværende bank.

Ender du med at skifte bank, så prøv at få forhandlet hjem, at din nye bank betaler eventuelle omkostninger ved bankskiftet. Det gælder også omkostninger fra din gamle bank.

 

Hvilken bank skal jeg vælge – Følg op på din aftale – Når du har fået forhandlet en god aftale på plads, så er det vigtigt, at du løbende følger op på aftalen (typisk hvert 1-2 år) for at tjekke, om den stadig er attraktiv i forhold til hvad andre banker kan tilbyde. Er bankomkostningerne i forhold til andre banker steget, så du skal forhandle igen.

——————————

Hvilken bank skal jeg vælge ? Følg ovennævnte køreplan, og du har gode muligheder for at få forhandlet dine nuværende årlige bankomkostninger ned. Om det så sker med din nuværende bank eller en ny bank afgøres af dine forhandlinger med bankerne, og husk der kan være mange penge at spare årligt. Held og lykke 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews