Hvilken Bredbåndsforbindelse Skal Man Vælge ?

 

Ligegyldigt hvor du bestiller din bredbåndsforbindelse, og ligegyldigt om du vælger mobilt bredbånd eller almindeligt bredbånd, så skal du foretage et valg angående hastigheden på dit internet.

 

Når du vælger bredbåndsforbindelse, så består den typisk af en download hastighed og en upload hastighed. Download hastigheden er den hastighed du kan hente noget fra internettet ned på din computer, og upload hastigheden er den hastighed, som du kan lægge noget op på internettet eksempelvis billeder på facebook og videoer på Youtube. Download hastigheden er ofte den som betyder mest for den almindelige bruger på internettet, og de fleste bredbåndsudbydere vil også som standard tilbyde en væsentlig hurtigere download hastighed end opload hastighed i deres bredbåndspakker.

 

Download-hastigheden er som nævnt det vigtigste du skal undersøge for din bredbåndsforbindelse, når du skal vælge, hvilken type bredbåndsforbindelse du skal have – det er nemlig denne hastighed, der bestemmer, om du eksempelvis kan streame film og TV, og om du kan gøre det på flere enheder på samme tid.

 

Der er ikke dog ikke nogen grund til at købe og betale for en bredbåndshastighed, der er langt hurtigere, end hvad du egentlig har brug for. Samtidig vil det også være rigtig irriterende at have en bredbåndsforbindelse, der er alt for langsom til dit behov. At skifte hastighed på dit bredbånd kan være både dyrt og besværligt, og derfor er det en rigtig god idé at vælge den rigtige hastighed fra starten.

 

Hvilken bredbåndsforbindelse skal man vælge ? – Du bør som minimum stille dig selv følgende spørgsmål inden du vælger hvilken hastighed din bredbåndsforbindelse skal have:

 

  • Hvor mange personer er der i husstanden, som skal bruge bredbåndsforbindelsen ?
  • Hvor mange timer om ugen streames der TV og film i husstanden ?
  • Skal bredbåndsforbindelsen bruges til at hente store filer ?
  • Skal bredbåndsforbindelsen bruges til at spille online ?

 

Ovennævnte er nogen af de vigtigste faktorer, der kræver en vis hastighed af din bredbåndsforbindelse, såfremt du ønsker at have en stabil bredbåndsforbindelse, men det er vanskeligt at give en færdig opskrift på, hvilken type bredbåndsforbindelse, som du skal vælge. For én person betyder det eksempelvis ikke det store, hvis der skal ventes lidt, mens en webside bliver indlæst på internettet, mens det for andre er et krav, at websiden straks vises på skærmen, når man har trykket på Enter-knappen.

 

Hvilken bredbåndsforbindelse skal man vælge ? Der kan dog opstilles følgende tommelfingerregler for kravet til din bredbåndsforbindelse:

 

  • Surf på nettet – Ved helt almindelig surf på internettet, er alle hastigheder på markedet i dag fine. – du kan let surfe på nettet med en hastighed på 2-4 Mbit fra en computer.
  • Antal enheder – For hver enhed du skal have online på samme tid bør du have ca. 2 Mbit til rådighed – dette er typisk også nok ved spil online på nettet.
  • Streaming – Hvis du vil streame film fra din computer, bør du have 6 – 8 Mbit pr. enhed, der streamer film på computeren.

 

Ovennævnte giver en god tommelfingerregel omkring hastigheder, som der er behov for, afhængig af, hvad dit behov er for husstanden og den enkelte computer. Når du køber bredbåndsforbindelse er det bedre at runde op, såfremt du er tvivl, om du har nok hastighed til alle husstandens computere.

 

Endeligt er der også fibernet, der er den nyeste teknologi, som samtidig også er den teknologi med de teoretisk højeste hastigheder og største stabilitet. Så det er en teknologi som du bør overveje, såfremt man kan få det i det område du bor. Erhvervsstyrelsen har en webside “Tjek dit net“, hvor du kan se hvilke bredbånds teknologier og hastigheder, der er mulige på netop din adresse.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews