Hvilken Browser Er Bedst ? Her Er Nogen Gode Tips

Browseren er sandsynligvis det mest brugte program på de fleste computere. Man bruger eksempelvis browseren til at tjekke e-mail, til at komme ind på websider, når man skal se videoer på nettet. Når du bruger browseren så meget, så er det selvfølgelig vigtigt, at den browser man bruger også fungerer bedst muligt, idet en optimal browser gør din tid ved computeren meget mere behagelig.

 

Igennem mange år havde Microsoft stort set monopol på browser området, og Windows Internet Explorer var stort set den eneste browser, der blev anvendt. Internet Explorer kunne ingen slå, men det var primært, da browser markedet var styret via desktop enheder – computere. I de senere år er der sket et alvorligt skift, idet browsere, der også bruges i smartphones og tablets er stækt stigende, og her har Windows haft store problemer med at følge med.

 

På nuværende tidspunkt har Google Chrome ca. 40-50% af browsermarkedet. Nummer to er Safari der kører på de fleste Mac og iPhones som standardbrowser med en markedsandel på ca. 15%,
mens Internet Explorer er nede som nr. 3 sammen med Firefox med en markedsandel på ca. 10%.

 

Men hvilken browser er bedst ? Her er nogen gode input

 

hvilken browser er bedst – Internet Explorer

Internet Explorer – IE – er som nævnt udviklet og udgivet af Microsoft, og browseren har stadig en vigtig udbredelse i Danmark.

 

Fordele

 • En del hjemmesider er stadig optimeret til Internet Explorer.
 • Med Windows som professionel organisation bag, kan der løbende laves opdateringer, hvis det er nødvendigt.
 • IE er den mest fleksible browser, hvad angår privatlivsindstillingerne.

 

Ulemper

 • Internet Explorer bruger en større del af computerens hukommelse, end mange andre browsere. Derfor kan nogle computere virke langsommere med IE.
 • Internet Explorer virker kun til computere med Windows. IE virker kun på Nokia Smartphones, og IE har ingen version på de mest udbredte smartphones, og er dermed svær at synkronisere.
 • Internet Explorer har svært ved at installere tilføjelsesprogrammer og personalisere.

 

hvilken browser er bedst – Firefox

Mozilla Firefox er en fri og open source-browser, der er udviklet af hundreder af frivillige udviklere, som er løst organiseret gennem Mozilla Foundation.

 

Fordele

 • Firefox har mange forskellige tilføjelser, så du kan installere alt fra pdf-læser til reklameblokering i browseren.
 • Firefox viser tydeligt, om den side du besøger, er sikker og yder generelt god beskyttelse af din sikkerhed.
 • Firefox bruger mindst af computerens hukommelse, når du har mange faner åbne.
 • Firefox har indbygget stavekontrol, når du udfylder formularer og felter på hjemmesider.

 

Ulemper

 • Firefox opdaterede versioner er i starten ofte ikke helt så hurtig som konkurrenterne til at starte op.
 • Ofte har Firefox en lidt langsom opstart, hvis du har mange faneblade åbne.
 • Da det er et open source system er opdateringer ikke helt så fast organiseret som konkurrenternes, og der er en tendens til, at der kommer nye opdateringer til Firefox i tide og utide, og det kan godt virke lidt irriterende at arbejde med.

 

hvilken browser er bedst – Google Crome

Googles egen udviklede browser, der udbydes gratis til web brugere.

 

Fordele

 • Google Crome har et enkelt, minimalistisk og overskueligt design med få knapper, og derfor er den meget brugervenlig.
 • Med Google Crome har du nem adgang til Googles andre tjenester, hvis du eksempelvis har en Gmail konto eller bruger Google Analytics.
 • Google Crome er generelt hurtigere end konkurrenterne, når det gælder hastigheden med at loade en webside.
 • Google Crome har et højt sikkerhedsniveau, idet det centrale i Chrome er browserens såkaldte “sandkasse”, der isolerer hver webside, der åbnes, så den ikke kan interagere  med andre åbne websider, eller noget andet på computeren.

 

Ulemper

 • Google Crome er så tæt forbundet til Googles tjenester, at den opsamler data om din surf, og dine besøg på hjemmesider. Derfor anbefales det, at kigge privatlivsindstillingerne grundigt gennem, såfremt dette er en vigtig faktor for dig.
 • Hvis du ofte bruger feeds, favoritter og bogmærker, så er de de lidt mere besværlige at bruge med Google Chrome.

 

————————-

Så hvilken browser er bedst ?

 

Sammenfattende så vurderes Google Chrome som den browser, der er forrest i feltet, men både Internet Explorer og Firefox er absolut browsere med mange gode funktioner.

Det er primært Google Chromes enkelthed, hastighed og gode sikkerhed, der giver browseren en vis fordel overfor Internet Explorer og Firefox, men disse to konkurrenter har stadig meget at tilbyde på disse områder.

Alle 3 browsere er jo gode og gratis browsere, så det kan jo være meget individuelt hvad du prioriterer, så det kan anbefales, at du afprøver hver enkelt browser, og får en fornemmelse af den enkelte browsers funktioner, så du selv kan afgøre hvilken browser, der passer bedst til dine behov.

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews