Hvordan Bekæmpes Dræbersnegle ? Her Er Nogen Gode Tips

 

Dræbersneglen kaldes også for Iberisk Skovsnegl eller Spansk Skovsnegl, da man mener, at sneglen stammer fra Den Iberiske Halvø i Spanien. Dræbersneglen er en meget uønsket gæst i de danske haver, og er især i de sidste 15 år blevet et større og større problem for mange haveejere, da den spiser en meget stor mængde af havens afgrøder. For at sige det kort, så spiser dræbersnegle stort set alt, hvad de kan komme i nærheden af i haven. Det er både grøntsager fra køkkenhaven og blomster fra den øvrige del af haven.

 

Desværre er dræbersneglen en hårdfør fjende, der er vanskelig at bekæmpe, og der er ikke nogen mirakelkur til at få gjort kål på dræbersneglene. Det bedste råd er,  at man bør se på sneglen som en form for ukrudt, og løbende holde dem nede i antal. Så hvis du har problemer med dræbersnegle i din have, så er det bedste våben, ligesom med alt andet ukrudt, at samle dem ind, så snart de kommer frem. Ved at bekæmpe dræbersneglen hurtigt og løbende, så forøges dine muligheder for succes i bekæmpelsen af dem betragteligt.

 

Hvordan bekæmpes dræbersnegle ? – Her er nogen gode tips til bekæmpelsen:

 

Helt overordnet kan du bekæmpe dræbersnegle i din have på 3 måder:

  • Manuel bekæmpelse – Du indsamler sneglene og deres æg og slår dem ihjel.
  • Biologisk bekæmpelse – Du bruger dræbersneglenes naturlige fjender til at bekæmpe dem.
  • Kemisk bekæmpelse – Du bruger sneglegift.

 

Det kan være en god ide at kombinere metoderne, og variere imellem dem, alt efter hvor mange dræbersnegle du har i haven.

 

Hvordan bekæmpes dræbersnegle – Manuel bekæmpelse

 

Hvordan bekæmpes dræbersnegle – Fang dræbersneglen – Dræbersnegle finder primært deres mad via lugtesansen. Den viden kan man udnytte i sneglebekæmpelsen til at sætte duftfælder op. Duftfælder kan være nedgravede dåser/kartoner med for eksempel øl, sukkervand eller hønsefoder, som er nogen af de ting, der er en lækkerbidsken for dræbersneglen. Princippet i disse duftfælder er det samme:

Det handler om at grave en beholder med en tiltrækkende væske ned i jorden. Det kan for eksempel være en mælkekarton med øl i. Beholderen skal stikke ca 1-2 centimeter op over jorden. Derved opstår der en lile barriere, så biller og andre insekter ikke går i fælden i stort antal. Det gør dræbersneglen derimod, når den tiltrækkes af duften. Hvis alt virker efter hensigten vil dræbersneglene derpå gå på hovedet i fælden og drukne i øllet eller sukkervandet. Husk at tjekke fælderne dagligt, hvis de skal have god effekt. Der kan nemlig godt opstå trængsel nede i sådan en ølfælde, hvis du har mange dræbersnegle i haven.

Alternativt er den sikreste måde til at få en sneglefri have ved fjerne alle snegle og snegleæg løbende fra haven, men det er en tidskrævende og vanskelig opgave. Gå en tur om morgenen og aftenen. Det er der, de kommer frem, fordi der er dug på græsset, og derfor er nemme at finde og slå ihjel.

 

Hvordan bekæmpes dræbersnegle – Gå på jagt efter dræbersnegleæg – Dræbersneglens æg er runde grå-hvide perler. De er ca 3-4 mm store og ligger i klumper. En dræbersnegl lægger i gennemsnit 30-70 æg ad gangen. Kig efter æggene under bunddække, grene og krukker. Knus dem, når du finder dem. Det er lettest at samle dem i en plastpose, som du bagefter slår mod noget hårdt. Æggene klækkes efter ca to uger, og ud kommer en dræbersnegl på knap 1 cm. Efter fem uger er den blevet 5-6 cm lang, og her er den allerede kønsmoden. Det er derfor oplagt og en stor fordel, hvis du udvikler en rutine for at finde dræbersneglenes æg, og uskadeliggøre dem med det samme.

 

Hvordan bekæmpes dræbersnegle – Biologisk bekæmpelse

 

Biologisk bekæmpelse sker ved, at du sørger for at have mange af sneglenes naturlige fjender i haven.

Voksne dræbersnegle er seje, slimede og smager bitre, så dem er der ikke mange dyr, der gider spise. Der er dog enkelte dyr, som også spiser de store snegle, og det gælder:

– Pindsvin
– Krager
– Moskusænder

De unge dræbersnegle og deres æg er der flere dyr, der synes om. Det gælder bl.a.:

– Pindsvin
– Tudser
– Frøer
– Firben
– Løbebiller
– Mus
– Fugle, f.eks. solsorten
– Stålorm

Vil du tiltrække nogle af disse dyr kræver det, at din have ikke er alt for “velfriseret”. Flere af dyrene kan nemlig godt lide steder, hvor der er lidt vildt og tilgroet, så de kan være i fred. Det er også en god idé at have en kvasdynge, hvor biller og pindsvin kan gemme sig.

Solsorte er også nogle af dem, der elsker dræbersnegle, og Solsorten er derfor en af dræbersneglenes naturlige fjender. Det kan du udnytte ved at give solsortene de optimale vilkår i haven, og ved at lægge madding frem til dem i form af levende eller døde dræbersnegle. Det kan f.eks. være ved et lille vandbassin, hvor solsortene i forvejen kommer for at drikke.

Hvis du gør det, vil du med høj sandsynlighed få at se, hvordan solsortene enten hugger dræbersneglene i sig eller flyver væk med sneglene i næbbet som føde for deres unger.

Pindsvin kan lære at spise dræbersnegle, så hvis du har pindsvin i haven eller gerne vil tiltrække nogle , så kan du lægge de dræbersnegle, som du selv har indfanget og aflivet, frem for pindsvinene. Pindsvinene vil, hvis de ikke allerede har det i forvejen, hurtigt få smag for sneglene og begynde at gå på jagt efter dem på egen hånd.

 

Hvordan bekæmpes dræbersnegle – Kemisk bekæmpelse

 

Der findes kun ét kemisk middel, der er godkendt til sneglebekæmpelse i Danmark. Det er ferrifosfat, som sælges under forskellige navne som Sneglestop og Ferramol. Sneglegift skal du bruge med omtanke, og kun, hvis dit snegleproblem er meget stort. Sneglegiften bliver ikke anbefalet af biologer, da giften også slår andre snegle ihjel, og langt de fleste snegle gør faktisk nytte ved at æde både planterester, døde dyr, ekskrementer, alger og svampe.

Sneglegift kan desuden ikke fjerne snegleproblemet endegyldigt. Hvis du vil bruge Ferramol eller et lignende giftstof, skal det bruges lokalt og kun i korte perioder, og helst i kombination med nogen af de andre nævnte metoder.

——————————————–

Hvordan bekæmpes dræbersnegle ? Som nævnt er der ikke nogen mirakelkur mod dræbersnegle, men bruger du nogen af ovennævnte metoder evt. i kombination, så står du med gode kort i kampen mod dræbersneglene.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews