Hvordan Får Jeg Sunde Negle ? Her Er Nogen Gode Tips

 

Hvis du har problemer med dine negle, så kan det sandsynligvis skyldes, at du mangler en eller flere vitaminer. Så du kan faktisk tjekke dine negle, og få en indikation på, om du mangler en eller flere vitaminer i din krop.

 

Hvordan får jeg sunde negle – Her er en kort oversigt over, om dine negle kan give indikation på, at du mangler en eller flere vitaminer:

 

 • Negle, der smuldrer – kan være tegn på, at du mangler kalk og magnesium. Mælk og grøntsager kan hjælpe på at genoprette denne balance.
 • Buede eller skøre negle – Kan kan være tegn på A-vitaminmangel eller kalkmangel. Lever indeholder eksempelvis masser af A vitaminer, og mælk er sundt for kalkmanglen.
 • Negle, der flosser – Kan være tegn på, at du er i underskud med det “sunde fedt”. Her er fed fisk og nødder gode eksempler på madvarer, der indeholder sundt fedt.
 • Runde eller kurvede negle – kan være tegn på, at du mangler B12-vitamin eller har jernmangel. B12 Vitaminet er eksempelvis vigtigt, fordi det blandt andet er nødvendigt for at danne nye røde blodlegemer, at nervesystemet fungerer optimalt, og at undgå demens. Animalske produkter (kød, mælk og æg) tilfører kroppen B12 vitaminet.
 • Hvide pletter på neglene – kan være tegn på, at du mangler zink, hvilket ofte kan skyldes stort forbrug af sukker. De bedste zinkkilder er oksekød, lever, østers og fuldkornsprodukter.
 • Stribede og rillede negle – kan være tegn på svovl-mangel, så her er det godt at bruge eksempelvis hvidløg, fordi hvidløg indeholder meget svovl.

 

Både hår og negle er skabt af keratin, som er sammensat på forskellige måder. Det betyder, at de fødevarer, der er gode for dit hår, også er gode for dine negle. En varieret kost, der er rig på vitaminer og antioxidanter fra frugt og grøntsager, proteiner og mineraler er nøglen til sunde negle og sundt hår.

 

Hvordan får jeg sunde negle – Udover en sund og varieret kost, der er fundamentet for sunde negle, så er det også vigtigt, at du løbende plejer dine negle på den rigtige måde.

 

Her er nogen gode tips til velplejede negle:

 

 • Hvordan får jeg sunde negle – Hold neglene nede – Hvis neglene er blevet lange, skal de først klippes ned til en passende længde med en god negleklipper. Herefter filer du dine negle, og vær forsigtig, når du filer, hvor din fil skal være så fin som muligt. En fil af glasfiber er både effektiv og blid for neglene. Husk desuden, at du aldrig må file negle lige efter et bad – våde negle er sarte negle.
 • Hvordan får jeg sunde negle – Ikke hive – Du må ALDRIG hive flossede og løse neglestykker af – så kommer du nemlig til at rive levende væv af samtidig, og det er ikke godt. Find i stedet negleklipperen frem, når der er løse ender.
 • Hvordan får jeg sunde negle – Pas løbende på dine negle – Lad være med at bruge dine negle som legetøj eller værktøj. Det betyder, at du hverken skal pille eller bide i dem.
 • Hvordan får jeg sunde negle – Lad neglebåndene være – Du skal heller ikke pille og bide i dine neglebånd – heller ikke selv om de flosser. Selv den mindste rift i neglebåndet giver fri adgang for alle former for bakterier, og du risikerer, at der går betændelse i negleroden.
 • Hvordan får jeg sunde negle – Giv neglene fugt – Giv dine hænder en ordentlig omgang håndcreme mindst en gang om dagen, og vær omhyggelig med også at massere cremen ind i dine negle.
 • Hvordan får jeg sunde negle – Spar på neglelak fjerneren – Neglelakfjerner udtørrer neglene og gør, at de lettere knækker og flækker. Lad derfor være med at bruge det mere end højst nødvendigt – og gå i øvrigt langt uden om den type neglelaksfjerner, der indeholder acetone.
 • Hvordan får jeg sunde negle – Ordentlig neglelak – Hvis du insisterer på at gå med neglelak det meste af tiden, så skal du forsøge at få hver enkelt gang lak til at vare så lang tid som muligt. Brug en neglelak, der virkelig holder, og lap hullerne i stedet for at fjerne hele lakken hver gang, der kommer en ridse.
 • Hvordan får jeg sunde negle – Brug handsker – Husk altid at tage gummihandsker på, når du vasker op eller gør rent, og brug altid en god håndcreme, når du er færdig. Vand, rengøringsmidler og kemikalier udtørrer neglene utrolig meget.

————————

Hvordan får jeg sunde negle ? Følg ovennævnte råd og du er godt på vej til at få nogen gode og sunde negle.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews