Hvordan Forebygger Man Indbrud I Sin Bolig ?

 

Hvordan forebygger man indbrud i sin bolig ? Danmark ligger desværre med i toppen af de lande med flest indbrud pr. indbygger i private hjem, og risikoen for at blive udsat for indbrud skaber utryghed blandt mange. For dem, der har oplevet indbrud i sit hjem er det en rigtig kedelig oplevelse, at se sit hjem gennemrodet og i nogen tilfælde også vandaliseret. Det skaber utryghed, og for mange kan det også give problemer med at sove roligt om natten.

 

Så Hvordan forebygger man indbrud i sin bolig ? Her er 10 gode tips til at undgå indbrud i din Bolig:

 

  • Hvordan forebygger man indbrud – Nabohjælp – En effektiv nabohjælp er noget af det vigtigste. Er man ude at rejse, eller blot væk i kortere tid, så aftal med de nærmeste naboer, at de holder ekstra øje med dit hjem. Hvis du er ude og rejse, så aftal med en eller flere naboer, at de tømmer postkassen, vander blomsterne, fylder noget i affaldsbeholderen, slår græsset, og andre ting, der gør, at din bolig ser beboelig ud. Du kan også aftale, at naboen bruger din tørresnor når du er bortrejst, så ser hjemmet beboeligt ud. En effektiv nabohjælp nedsætter risikoen for indbrud markant, og er måske det vigtigste tips til at undgå indbrud. Har I derfor ikke allerede nabohjælp, så få samlet vejens eller ejendommens beboere og få iværksat en effektiv ordning. En sidegevinst er, at det også giver en bedre social kontakt til dine naboer.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud – Låse – Få en lås på dine døre, hvor man skal bruge nøgle for både at komme ind og ud af din bolig. Dette gør det vanskeligt for tyven, at komme ud med tyvekosterne. Endvidere bør låsen ikke sidde i sparkehøjde, da karmen herved nemmere kan ødelægges, såfremt tyven prøver at sparke karmen op. Endvidere bør du forstærke karmen i din bolig med en lang metalliste. Yderdøre bør have to låse. Gode og sikre låse er borebeskyttede og har en høj dirke- og kopieringsikkerhed.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud- Lys – En mørk bolig er ofte en god indikator på, at der ikke er nogen hjemme. Din bolig bør derfor altid se beboet ud, også selv om du ikke er hjemme. Der skal især være  lys om aftenen. Derfor anskaf tænd-/slukure, så der er lys i de rum, hvor der normalt er lys. Et tænd- sluk ur kan afskaffes billigt og er en rigtig god investering. Såfremt du bor i hus, så er udendørsbelysning med tænd/sluk føler et godt middel mod tyven. Når udendørslyset tænder, virker huset beboet og har du sørget for nabohjælp, så får naboer bedre mulighed for at opdage ubudne gæster i tide.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud- Vinduer – Vinduer i stueplan er lette indbrudsveje, og ofte er tyvenes favoritindgange stuevinduer og terrassedøre. Derfor bør du sikre dig, at dine vinduer er i god og solid stand. Dvs. at de ikke uden videre kan brydes op. Du bør sørge for, at alle dine vinduer har solide hasper og helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer. Er et vindue særligt udsat, kan man med fordel pante en busk lige foran vinduet, hvilket vil gøre det mere besværligt for en indbrudstyv.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud- Kældervinduer – Du bør sikre dine kældervinduer ekstra, da de er en oplagt indbrudsvej. Hvis de ikke skal kunne åbnes, kan du skrue dem fast med vinkelbeslag og/eller forsyne dem med jernstænger eller gitre.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud- Værdigenstande – Har du noget af høj værdi i din bolig, , så bør du placere dine værdigenstande, så de ikke er synlige fra vinduerne. Sørg for at let omsættelige værdigenstande som computere, fladskærme og designermøbler ikke kan ses udefra.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud – Bil – Når der holder en bil parkeret i carporten eller foran huset, så tror indbrudstyven ofte, at du er hjemme. Derfor når du er bortrejst, så lav eventuelt en aftale om, at naboen parkerer sin bil foran dit hus.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud – Haveredskaber – Lad ikke dine haveredskaber eller en stige ligge frit fremme, så tyven kan bruge dem til at skaffe sig adgang til huset. Lås dine haveredskaber inde i kælder eller udhus, og lås stigen fast.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud – Alarm – Få monteret en professionel alarm og gerne med en høj sirene. Dels stresser det indbrudstyven, og selvom tyven godt ved, at sikkerhedsfirmaets vagter ikke kommer lige med det samme, så er det også vigtigt, såfremt i har en effektiv og velfungerende nabohjælp ordning.

 

  • Hvordan forebygger man indbrud – Sociale medier – Pas på med statusopdateringer mens du er på ferie, med et billede af check-in i lufthaven eller en kulørt drink, der indikerer, at du er på ferie. Tyvene holder nemlig også øje med de sociale medier for at spotte hvilke personer, der er på ferie.

———————————————

Håber du er blevet klogere på spørgsmålet – hvordan forebygger man indbrud i sin bolig ? og følger du ovennævnte tips til at undgå indbrud, så er du et stort skridt nærmere til at indbrudstyven går udenom din bolig 🙂 – Vil du sikre din bolig yderligere er der også skrevet en artikel om – Alarm til hjemmet uden abonnement – Her

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews