Hvornår Skal Børn Have Mobiltelefon ?

 

Mobiltelefonen er dit barns sociale værktøj, så ja, dit barn skal naturligvis have en mobil, men næste spørgsmål er hvornår skal børn have mobiltelefon ?

 

Børn bliver i dag typisk yngre og yngre, når de får deres første mobiltelefon, og mange forældre føler sig pressede til at give deres barn en mobiltelefon, selvom de ofte mener, at barnet mange gange faktisk ikke er gammel nok til at administrere en mobil.

 

Hvis dit barn alligevel “plager” om at få en mobil, så er her nogen tips til, hvornår en mobiltelefon er det rigtige tidspunkt for dit barn:

 

 • Hvornår skal børn have mobiltelefon – Snak med de andre forældre i klassen – Inden børnene begynder at få mobiltelefoner i dit barns klasse, skal du tage fat i de andre forældre, og få lavet nogle retningslinjer om mobiltelefoner i skolen. Det er jo den første, der får mobiltelefon, der lægger presset på de andre børn.

 

 • Hvornår skal børn have mobiltelefon – Sæt ikke alder på – Når du overvejer, om dit barn skal have en mobiltelefon, skal du ikke sætte en alder for, hvornår dit barn må få en. Du skal i stedet se på, om dit barn har et behov. Her gælder ikke bare de praktiske overvejelser om, at dig og dit barn skal kunne komme i kontakt med hinanden, eller at dit barn kan lære at stave af at bruge mobiltelefon. Det som voksne måske ikke tænker så meget på, det er, hvor vigtigt det er for børnene at have en mobil i forhold til de sociale fællesskaber, fordi hvis alle de andre har en mobiltelefon eller langt de fleste har, og man ikke selv har en, så kan man altså ikke være med til at spille spil, og man kan ikke være med til at kontakte hinanden. Sms-kommunikationen med kammeraterne handler derfor om at netværke socialt, at blive set og markere sig i forhold til de andre.

 

 • Hvornår skal børn have mobiltelefon – Køb ikke den nyeste mobil – Mange forældre har nok også oplevet, at børnene har plaget for at få den nyeste smartphone, men de skal bare slå koldt vand i blodet og sige nej, hvis man skal lytte til ekspertens råd. Forældrene skal turde sætte hælene i. Børnene behøver ikke den nyeste telefon, så man skal turde tage konflikterne. Du får den her, og vi vil betale så meget for den. Forklar, at både mobilen og det musik og de billeder, der er downloadet på den, har en høj værdi, så barnet lærer at passe godt på mobilen. Derudover kan det være en god ide, at den første mobil er med få funktioner, så børnene ikke laver alt muligt andet med den.

 

 • Hvornår skal børn have mobiltelefon – Giv dit barn en god mobilkultur – Giv dit barn god tid til at lære at håndtere en mobil. I starten er det svært at huske at tænde, slukke og oplade. I gennemsnit skal et barn skal være omkring 10 år før du kan ”stole” på, at han/hun husker det. Lær dit barn nogle gode mobilvaner, – forklar for eksempel, at ord ofte virker stærkere på sms. Når barnet har fået sin første mobiltelefon, så skal man som forældre derfor være opmærksom på at lave nogle regler om måden, dit barn bruger telefonen på. Det er vigtigt, man får lavet en politik i familien, når dit barn får sin første mobiltelefon. Hvor og hvornår bruger vi telefonen ? Man kan ringe til mor og far eller kammeraterne, men ikke alt muligt andet. Det er også vigtigt, at vi passer på med ikke at forme en ung generation, der kommer til at føle, at de altid skal ”være på”. Det er en stor stressfaktor for dit barn, hvis han/hun føler, at man aldrig kan slukke sin mobil. Og her er det i øvrigt godt, hvis man selv, som forælder, kan vise et godt eksempel.

 

 • Hvornår skal børn have mobiltelefon – Sociale spilleregler – Når mobiltelefoner bliver brugt som noget socialt mellem kammeraterne, er der også risiko for, at den kan blive brugt som mobning. Lær derfor dit barn spillereglerne for, hvad man bruger – og ikke bruger – mobilen til. Lær for eksempel dit barn, at man eksempelvis ikke bare skal svare på sms’er, hvis nogen driller. Fortæl også dit barn, at man ikke skal svare, hvis han/hun ikke kender nummeret, og at dit barn ikke skal tage billeder af venner og sende det rundt.

 

 • Hvornår skal børn have mobiltelefon – Mobilabonnement – Tydeliggør i telebutikken, at mobilen er til et barn, så personalet lettere kan rådgive om det helt rigtige abonnement. Du bør overveje denne type abonnement:
  • Overvej et abonnement, hvor det er muligt at låse forskellige tjenester og numre.
  • Overvej et abonnement, hvor du kan tanke op eller sætte maks. på.
  • Når du kan se, at antallet af sms’er på telefonregningen pludselig begynder at stige voldsomt, bør du overveje et abonnement, som indeholder ubegrænsede sms’er.

 


 

Hvornår skal børn have mobiltelefon ? Uanset hvornår du vælger at give mobiltelefon til dit barn, så er det vigtigt, at du får opstillet nogen gode og rimelige spilleregler for dit barns brug af mobiltelefonen, især hvis ikke alle legekammeraterne har mobiltelefon. En god mobilkultur allerede fra starten gør det også nemmere for dit barn i sin dagligdag, så det ikke lige pludselig er mobilen, der styrer dit barns dagligdag.

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews