Kobberbryllup Traditioner – Her Er Nogen Gode Tips

 

Efter det store bryllup man har holdt, så bliver de efterfølgende bryllupsdage fejret under mere private former, og hvordan det fejres er meget individuelt. Men der er der 3 store bryllupsfester, kobberbryllup, sølvbryllup og guldbryllup, der skiller sig ud fra de årlige bryllupsdage, og ofte bliver disse mærkedage fejret med en særlig fest.

 

Kobberbrylluppet er det første, der fejres efter 12,5 års bryllup, og er typisk den af de 3 store bryllupsfester, der er den mindst formelle. Kobberbryllup er en dansk tradition, der stammer fra omkring år 1900, hvor man begyndte at fejre denne mærkedag i København. Nu kendes og fejres kobberbryllup i hele Norden, men ellers har denne bryllupsdag ikke spredt sig til andre lande.

 

Kobberbrylluppet bliver ofte fejret i den nærmest liggende weekend efter 12,5 årsdagen, da der kan være mange praktiske forhindringer forbundet med en fest på de almindelige hverdage.

 

I modsætning til sølvbryllup og guldbryllup er der ikke så mange faste kobberbryllup traditioner, da kobberbrylluppet er en relativt ny tradition at fejre, så derfor er formen meget op til kobberbryllups parret selv, hvordan dagen skal fejres – se mere om sølvbryllup traditioner Her

 

Ofte laver man, som ved sølv- og guldbryllup, også en æresport ved kobberbryllups parrets bopæl, og det er typisk børnene, der står for opsætning af æresporten tidligt om morgenen, sammen med familien, forældrenes naboer og venner.

 

En ofte benyttet kobberbryllup tradition er at gøre tingene halvt, i forhold til hvis man har sølvbryllup. Eksempelvis vælger mange at lave æresporten halv, så den stopper midt over døren, eller er så lav, at man næsten skal kravle under den. Nogle vælger også at dekorere æresporten til et kobberbryllup med grøntsager i stedet for blomster. En anden måde at dekorere æresporten på er med kobberfarvede bøgegrene. Kobberfarve kan købes på spray eller i maling og sprayes på pynten. Kobberfarvede blade og grene er flotte i en æresport, og kan sagtens laves af børn.

 

Andre vælger også kun at at spille morgenmusikken halvt. Det betyder at musikerne starter på det sædvanlige sølvbryllupsprogram, men kun spiller det halvt igennem. Nogen fravælger helt musikken, og vælger i stedet at vække brudeparret med grydelåg, men som sagt, der er frit spil for, hvordan man vil vække kobberbryllups parret.

 

De fleste par vælger at fejre kobberbrylluppet med en fest, mens andre par fravælger festen og bruger pengene på noget andet. Såfremt man vælger at holde en fest er der som nævnt frit spil, og nogen vælger den helt traditionelle fest med “Suppe, steg, is” mens andre vælger at holder temafest – eksempelvis 80’er fest, hvis kobberbryllupsparret var unge i 80’erne. Kun fantasien sætter grænserne 🙂

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 1 reviews
 by Anonymous

God overskuelig artikel.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.