Vi Finder Snart Liv I Rummet

 

Der er milliader af stjerner i Universet, og vi har ikke opdaget en brøkdel af dem endnu. Derfor er det nærmest umuligt, at der ikke andre steder findes liv i rummet.

 

I de seneste år er den teknologiske udvikling gået så hurtigt, med at kunne udforske universet for nye planeter, at et hold forskere fra NASA forudsiger, at indenfor de næste 20 år vil vi finde liv i rummet.

 

Årsagen til denne forudsigelse er, at inden for de seneste par år har NASA nemlig opdaget over 2.100 exoplaneter – som er planeter, der findes uden for vores solsystem – mens en række andre planeter stadig skal bekræftes. Samtidig har NASA, med hjælp fra det såkaldte Kepler-rumteleskop – du kan læse om Kepler-rumteleskopet Her fundet at der findes milliarder af planeter bare i Jordens egen galakseDu kan læse mere om universets galakser Her 

 

Exoplaneter er som nævnt planeter, som kredser om andre stjerner end Solen – som Jorden kredser om – og derfor selvsagt må befinde sig i andre solsystemer end vores eget. De er på nuværende tidspunkt vores bedste bud på at finde liv i rummet, og derfor går mange forskningsmidler i astrofysikken på at finde, og lokalisere netop de planeter, der er kandidater til at kunne huse en form for liv, uanset i hvilken form det måtte vise sig.

 

Indtil videre har en planet skilt sig ud, og påkaldt sig særlig interesse – Kepler 186-f – som er en planet på størrelse med Jorden, der ligger 500 lysår fra osher kan du læse nærmere om begrebet lysår , og så har den sandsynligvis en atmosfære. Her kan du læse nærmere om Kepler 186-f 

 

Kepler er med til at gøre os klogere på, hvor almindelige de jordlignende planeter er, og vi ved nu, at planeter som Jorden eksisterer mange steder i det ydre rum. For fem år siden vidste vi eksempelvis ikke, at 10-20 procent af stjernerne rundt om os har planeter på størrelse med Jorden i den beboelige zone.

 

I løbet af de næste par år har NASA planer om at opsende tre nye teleskoper: Transiting Exoplanet Surveying Satellite (TESS), James Webb Space Telescope og Wide Field Infrared Survey Telescope, der skal hjælpe til i jagten på nye exoplaneter, og lede efter vanddamp og kuldioxid i atmosfæren, der er forudsætningen for liv som vi kender det.

 

Eksempelvis har Michael Linden-Vørnle fra DTU SPACE, der i årevis har forsket og fulgt vores opdagelser i universet fået følgende spørgsmål:

Tror du på, at vi nogensinde får kontakt med andre civilisationer, altså intelligent liv ?  Hertil svarede Michael Linden-Vørnle –

Jeg må nok tilstå, at jeg er optimist af natur. Så ja, jeg er af den opfattelse at vi en dag etablerer kontakt med en anden civilisation. Jeg har leget med tanken om, at intelligente civilisationer i universet har udviklet et kosmisk internet, der uden forsinkelse kan overføre information. Det er naturligvis fri fantasi og ren science fiction, men efter min opfattelse en interessant tanke. Måske er vores adgang til kontakt lige her lige nu – det kræver blot vi bliver begavede nok til at gennemskue hvordan!

 

——————————-

Derfor er der blandt forskere indenfor rumforskningen stor optimisme om, at det er inden for vores rækkevidde at gøre en opdagelse, der vil ændre verden for altid.

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews