Tips Til At Spare på Dit Madbudget

 

Det kan ofte virke som rigtig meget ekstra arbejde at spare penge på madindkøb i det daglige. At spare penge på sit madbudget behøver dog slet være så vanskeligt, og i virkeligheden er det ofte de små ting, der gør en stor forskel, når du skal spare på madbudgettet. Den ekstra tid du bruger på disse små ting er ofte nemt tjent ind igen. Det handler om at gøre det sjovere, klogere og mere behageligt for dig at spare penge på dit madbudget, så du istedet nyder processen, og ikke ser det som en sur pligt, hele tiden at tænke i kroner og øre, når du skal købe ind.

 

En motivation kan eksempelvis være, at de sparede penge på dit madbudget skal gå til ferie eller lidt ekstra selvforkælelse. Så hver gang du sparer penge, så sæt beløbet ind på en lille feriekonto, eller put dem i sparebøssen, og 1 gang om året eller når du skal på ferie, så er der ekstra lommepenge, eller penge til ekstra forkælelse.

 

Her er nogen Tips til at spare på dit madbudget:

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Lav en madplan – Planlægning af din mad er omdrejningspunktet, hvis du gerne vil have et billigt madbudget. Gør det til en fast vane, at du eksempelvis laver en madplan søndag aften for resten af ugen, og derved kan du også undgå de sene panikkøb, som tit er de dyreste. Hvis du har en madplan, behøver du heller ikke at handle lige så ofte, da du kan købe ind i større mængder, og det vil du kunne mærke på dine madudgifter. Du kan evt. samle ugens tilbudsaviser fra de forskellige dagligvarebutikker, og lave din madplan baseret på ugens aktuelle tilbud.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Lav en indkøbsseddel – Lav en indkøbsseddel og hold dig til den, når du køber ind. Derved behøver du ikke købe alle de andre småting som du ellers falder over, såfremt du ikke har en indkøbsseddel.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Undgå impulskøb – Ved at lave madplan formindsker du også impulskøb, og det er ofte impulskøb, der er de dyre indkøb.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Undgå madspild – Smid ikke resterne ud. I mange tilfælde kan rester fryses ned, eller bruges dagen efter evt. til en frokostret, eller som supplement til en ny ret. Hvis du tænker kreativt, vil du næsten altid kunne undgå madspil. Øv dig på at være kreativ, og du bliver bedre og bedre til at bruge resterne til alt muligt spændende mad.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Få en fast indkøbspose – De danske supermarkeder tjener flere hundrede millioner om året på at sælge plasticposer. Du kan let spare 200 – 400 kr. om året ved at have din egen indkøbspose.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Tjek tilbud – Når du laver din ugentlige madplan, så er det som førnævnt en god ide at koordinere madplanen med ugens tilbudsaviser fra Supermarkederne.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Drik vand – Drik vand til maden, fordi det dels giver den bedste smagsoplevelse af din mad, når du drikker vand til det, og dels er det sundt.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Dyrk dine egne urter – Dyrk dine egne urter i vindueskarmen, og spar penge i forhold til at købe friske krydderurter i Supermarkedet. Det er hyggeligt og billigt.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Brug mere grønt – Brug mere grønt og mindre kød. Husk frosne grøntsager er lige så gode som friske grøntsager. Brug gerne mange forskellige typer grøntsager og brug også rodfrugter. Det smager godt,  er sundt og billigt. Planlæg også dine grøntsager efter sæsonen, så du bruger grøntsager i deres sæson, hvor grøntsagerne er meget billigere end hvis du bruger grøntsagen udenfor sæsonen.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Spis mindre – Mange har simpelthen en tendens til at lave for meget mad. Derfor kan mange nøjes med at lave 25% mindre, end hvad man plejer, og der er stadig rigeligt med mad. Samtidig kan mange have godt af, at spise 25% mindre mad, og vænner man mavesækken til det, så lægger du efter noget tid ikke mærke til det. Det er sundere og du sparer penge.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Lav en madgruppe – Hvis du har mulighed for det, så lav en madgruppe, hvor i spiser flere sammen, måske en gang om ugen eller et par gange om måneden, eller hvad der passer. Madgrupper er både hyggeligt, socialt og billigt.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Lav store portioner – Lav store portioner og gem til dagen efter eller put det i fryseren og spis det senere. Hvis du skal spise det samme dagen efter, så pop det lidt op med nogen nye grøntsager og krydderier. Vær kreativ, brug de ting du har i køleskabet og den samme ret behøver ikke smage ens 2 dage i træk. Laver du store portioner, så har du også mulighed for at have maddage, hvor du ikke gider lave mad, så undgår du typisk også at købe fastfood på de dage.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Drop fastfood – Som nævnt drop fastfood, det er en meget dyr måde at blive mæt på. Lav hellere nogle store gryderetter og frys en portion ned til en dag, hvor du ikke gider lave mad.

 

 • Tips til at spare på dit madbudget – Billige tricks 
  • Grøntsager – Har salaten ligget lidt for længe i køleskabet, eller er guleroden blev lidt slatten, så behøver man ikke smide det ud. Begge dele kan hurtigt friskes op igen, hvis man ligger det i noget isvand, og det smager igen frisk og dejligt.
  • Brug fryseren – Hvis man har for meget af frugt og grønt, og det er ved at blive for gammelt, så kan de fleste ting skæres i mindre stykker fryses ned og bruges senere.
  • Opbevar brødet rigtigt – Hvis man vil have brødet til at holde længst muligt, så put det i en papirpose, og derefter i en plasticpose, så foregår nedbrydningsprocessen af brødet meget langsommere.

—————————————–

Brug et eller flere af ovennævnte tips, og der kan være rigtig mange penge at spare på dit madbudget, som du kan bruge på ekstra forkælelse til dig selv eller din familie. God fornøjelse 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews