Mobil Backup – Tips Til Din Mobil Og Hvad Du Skal Sørge For I Din Hverdag

mobil backup

mobil backup

 

Uanset om vi synes om det eller ej, så bliver mobiltelefonen en stadig vigtigere del af vores hverdag, og det kan ses på følgende faktorer:

 • Mange har de senere år opsagt deres fastnet abonnement og bruger udelukkende et mobilabonnement. De unge ved dårligt nok hvad en fastnettelefon er.
 • Mange bruger deres mobil mere end deres computer.
 • Mobilen er også på vej til at overtage Dankortets funktion.

Mange synes, at det er ved at tage overhånd med vores brug af mobilen i hverdagen, og det er forståeligt nok, men problemet er, at uanset personlige præferencer omkring brugen af mobiltelefon, så må man acceptere samfundets udvikling, uanset om man kan lide det eller ej, og her er mobiltelefonen et helt central element i vores hverdag. Vi har efterhånden rigtig mange vigtige ting liggende på vores mobil, og derfor er det utrolig vigtigt, at du får gjort følgende med din mobil:

 

Backup af din mobil/Tablet

Man kan se panikken i manges øjne, såfremt mobilen går i stykker eller bliver stjålet og du ikke har fået lavet en backup af din mobil. Mange af os har vigtige ting liggende på vores mobil, som telefonnumre, billeder, musik, aftaler i kalenderen, som ikke kan undværes. Derfor er det tåbeligt, hvis du ikke sørger for løbende backup af data på din mobil, når det kan gøres nemt og enkelt. Det kan gøres således for de enkelte mobiler:

 

Mobil backup – iPhone/iPad:

Hvis du sikkerhedskopierer din iPhone, iPad eller iPod touch, har du en kopi af dine data, som du kan bruge, hvis enheden bliver udskiftet, stjålet eller beskadiget.

Sikkerhedskopier med iCloud:

 1. Slut enheden til et wifi-netværk.
 2. Tryk på indstillinger, rul ned og tryk på iCloud.
 3. Rul ned, tryk på Sikkerhedskopi, og sørg for, at iCloud-sikkerhedskopiering er slået til.
 4. Tryk på Sikkerhedskopier nu. Du må ikke afbryde forbindelsen til Wi-Fi-netværket, før processen er færdig.
 5. Kontroller, om sikkerhedskopieringen er gennemført, ved at trykke på Indstillinger > iCloud > Lagringsplads > Lagringsplads og vælge enheden. Sikkerhedskopien vises normalt med tidspunktet for oprettelse og størrelse.

Hvis du vil have, at iCloud automatisk sikkerhedskopierer din enhed dagligt, skal du gøre følgende:

 • Kontroller, om iCloud-sikkerhedskopiering er slået til under Indstillinger > iCloud > Sikkerhedskopiering.
 • Slut enheden til en stikkontakt.
 • Slut din enhed til et Wi-Fi-netværk.
 • Sørg for, at enhedens skærm er låst.
 • Kontroller, om du har nok ledig plads i iCloud til sikkerhedskopien. Når du tilmelder dig iCloud, får du 5 GB gratis iCloud-lagringsplads. Hvis du har brug for mere iCloud-lagringsplads, kan du købe mere på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Lagringspladser kan købes fra 50 GB til 0,99 USD om måneden.

 

Sikkerhedkopier med iTunes – Du kan downloade iTunes Her :

 1. Åbn iTunes, og slut enheden til computeren.
 2. Hvis du bliver bedt om adgangskoden til din enhed eller om at godkende computeren, skal du følge vejledningen på skærmen. Hvis du har glemt din adgangskode, kan du få hjælp, og få sendt en ny adgangskode til den mailkonto, hvor du har tilknyttet din iPhone.
 3. Vælg din iPhone, iPad eller iPod, når den vises i iTunes.
 4. Tryk ok til sikkerhedskopiering og computer og enhed foretager resten.
 5. Når processen er færdig, kan du se, om sikkerhedskopieringen blev fuldført, i iTunes under Indstillinger > Enheder. (Hvis du bruger iTunes til Windows, skal du vælge Rediger > Enheder i menulinjen øverst i iTunes-vinduet). Normalt vises enhedens navn samt det tidspunkt (med angivelse af dato og tid), hvor iTunes oprettede sikkerhedskopien. Hvis du har krypteret sikkerhedskopien, vises det normalt også ud for enhedens navn.

 

Mobil backup – Samsung enhed:

Samsung Kies forbinder din mobiltelefon til din pc, og gør det nemmere for dig at synkronisere data mellem enheder og finde nye apps. Download Samsung Kies til din computer – du kan downloade Kies Her  og der vises også en guide, hvordan du nemt bruger Kies med et USB kabel og forbindelse imellem din Samsung enhed og din computer.  Samsung Kies lader dig også modtage og installere Firmware opdateringer til din Samsung mobil, og er jævnligt opdateret, så det er kompatibelt med de seneste Samsung mobil udgivelser. Derudover virker Samsung Kies også til at overføre og administrere kontakter og kalenderbegivenheder mellem din Samsung enhed og din computer. Derfor er Samsung Kies er supergodt backup værktøj for enhver PC bruger med en Samsung Android enhed.

 

Mobil backup – Sony enhed:

Download Xperia Companion softwaren til din computer – du kan downloade Xperia Companion Her og brug Xperia Companion softwaren til at tage backup af data fra din Sony Xperia enhed til din PC:

 1. Lås skærmen på din enhed op, og slut den til en computer vha. et USB-kabel.
 2. Åbn Xperia™ Companion-softwaren på din computer, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik. Sørg for at vælge tilstanden Overfør filer på din enhed.
 3. Klik på Backup på hovedskærmen i Xperia™ Companion.
 4. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

 

Mobil backup – Huawei enhed:

Du kan læse mere om backup og restore af Huawei mobiler HER

 


Du kan spare dig mange ærgelser, såfremt uheldet er ude, ved at lave løbende mobil backup. Mange begynder først at lave backup af mobil, når uheldet er sket, og det kan være dyre lærepenge. Hvorfor ikke starte med mobil backup allerede i dag, når det er så nemt og enkelt. Det kan spare dig for store ærgelser, såfremt uheldet er ude, og uheld sker med mobiler, når vi bruger dem så mange timer om dagen. Hvorfor risikere, at der eksempelvis kan gå nogen uerstattelige billeder og data tabt, når det er så nemt at lave mobil backup 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews