Mobil Tabt i Vand – Her Er Nogen Gode Tips

 

Mobil og vand er en dårlig cocktail, men er uheldet ude og du får din mobil tabt i vand, så har du stadig muligheder for at redde din mobil. Skulle uheldet være ude og du har din mobil tabt i vand skal du dog ikke bare give op. En vandskadet mobil kan i nogen tilfælde reddes, men det er vigtigt, at du gør de rigtige ting hurtigt, hvis du vil have den største chance for, at din mobil overlever.

 

Mobil tabt i vand – Her er hvilke ting du skal gøre:

 

Mobil tabt i vand – Hold mobil slukket – Vandet skaber en elektrisk kontakt mellem dele, som før var isoleret fra hinanden, eksempelvis mellem batteriets to poler. Når strømmen løber direkte fra den ene pol (+) til den anden, (-) sker der en kortslutning, og nogle af de elektriske forbindelser på mobilens bundkort kan brænde af. Så derfor er det vigtigt, at du holder din mobil slukket, når den har fået vand.

 

Mobil tabt i vand – Fjern Simkort – Såfremt du har mulighed for at tage batteriet ud, skal du gøre det, og du skal også fjerne mobilens SIM-kort. Hvis din mobil har et SD-kort, skal det også fjernes. Lad indgange på mobilen være åbne, så tørrer din mobil hurtigere.

 

Mobil tabt i vand – Tør mobilen forsigtigt på ydersiden – Den bedste måde at få vand ud af din mobil på, er ved at stille den lodret over en tør klud. Lad mobilen stå sådan i 2 minutter. Når din mobil har stået lodret i 2 minutter, og det værste vand er løbet bort, så tag en tør klud og tør mobilen, til den er tør. Du skal stadig holde mobilen lodret, og du må ikke ryste mobilen. Sørg for, at der ikke kommer vand i de åbne indgange.

 

Mobil tabt i vand – Lad mobilen tørre med en pose ris – Det er ikke så meget vandet uden på, men primært vandet inde i mobilen, der er problemet. Det bedste du kan gøre er at lægge din mobil mobil ned i en lufttæt pose sammen med noget, der optager fugt, og her er ris et godt middel. Ris har hygroskopiske egenskaber, hvilket betyder, at risen lettere absorberer fugten, der er essentielt i denne situation. Har du nogle af de små poser, der ofte følger med, når du køber nye sko, er de gode at bruge, men ellers kan du bruge almindelige tørre ris. Put risene i bunden af en pose og læg forsigtigt mobilen ned i posen oven på risene. Pas på med ikke at blande risene med mobilen, så der ikke kommer ris ind i mobilen.

Lad mobilen ligge sammen med risene i minimum 48 timer – jo længere jo bedre. Lad være med at løfte eller at åbne posen for at tjekke mobilen – tålmodighed er nøgleordet. Giv det tid. Du  skal have have så meget fugt ud af mobilen som muligt, og det sørger de tørre ris for ved at optage luftens fugt. Når luften er tør forsvinder vandet hurtigere inde i mobilen.

Lad være med at føntørre eller putte mobilen i en mikroovn. Det kan lyde som en god idé at tørre telefonen med en føntørrer eller mikrovn, men varmen fra sådan en føntørre/mikroovn  kan skade komponenterne i mobilen.

 

Mobil tabt i vand – Prøv at tænde mobilen efter tørring – Når din mobil er helt tør kan du prøve at tænde den. Hvis alt vandet er væk, og vandet ikke har ødelagt noget på mobilens bundkort, så er der en god chance for, at du kan få liv i mobilen. Får du liv i din mobil, og du ikke har en backup af dine billeder og data, så bør du som det allerførste få taget en sikkerhedskopi af mobilen.

Selvom du får liv i mobilen, så kan du risikere at mobilen kun lever på lånt tid, fordi selvom mobilen er tørret, så kan der alligevel godt have sat sig noget vand, der på sigt kan give følgeskader på mobilen. Selvom du får liv i mobilen, så kan nogen komponenter godt have taget skade, måske virker lyd/kamera ikke, eller du kan måske ikke oplade mobilen. Hvis dette er tilfældet, så skal din mobil forbi et mobilværksted.

 

Mobil tabt i vand – Et lille huskeråd – Hvis du vil være 100 procent sikker på, at dine data og billeder fra mobilen ikke risikerer at gå tabt, så skal du huske at lave løbende sikkerhedskopi af data og billeder på din mobil, og eksempelvis gemme dem online eller i din computer. Så ordsproget om “at rigtige mænd tager ikke backup” kan udvides til “men de græder til gengæld mere end andre”, især hvis uheldet er ude, og de får en vandskadet mobil, der ikke kan reddes. Du kan læse mere om backup af mobil – HER

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews