Bedre Mobildækning – Her Er Nogen Gode Tips

 

Mange danskere oplever dårlig mobildækning, og særligt udenfor de større byer kan det for mange være et problem med en ordentlig mobildækning.

 

Her er nogen tips til, hvad du skal tjekke, såfremt du ikke har en ordentlig mobildækning:

 

1. Bedste mobildækning – Dit område

Det første du skal undersøge er, hvordan mobildækningen er i det område, hvor du opholder dig mest, idet der godt kan være forskel i kvaliteten af mobildækningen hos de enkelte teleselskaber.

Der er 3 mobilnet, der giver mobildækning i Danmark, og de er ejet af henholdvis TDC, 3 og Telia/Telenor. Alle andre mobilselskaber lejer sig ind på et af de 3 netværk, og du får samme dækning hos et selskab der lejer sig ind, som hos ejeren af mobilnettet.

Du kan via denne mobildækningsside tjekke, hvor godt de enkelte teleselskabers mobildækning er i forskellige områder af Danmark.

Spørg evt. også andre om deres erfaringer med de forskellige teleselskabers dækning i det område hvor du bor.

 

2. Bedste mobildækning  – Din mobil

Det næste som kan have betydning for dit mobil-signal er den type mobil du har valgt, idet der kan være store forskelle omkring, hvor godt de enkelte mobiltelefoner modtager signal fra mobilnettet. Derfor bor du i et område med generel dårlig dækning, bør du tjekke hvilke mobiltelefoner, der har det bedste signal, før du beslutter hvilken mobil, som du vil købe.

Hvis du gerne vil have en bestemt model, så spørg evt. andre i dit område, hvordan denne bestemte type mobil modtager signal i det område, hvor i bor.

 

3. Hold telefonen rigtigt

Sørg for at undgå at dække telefonens antenne, der typisk sidder i toppen og bunden. Vær derfor opmærksom på, hvordan du holder på mobiltelefonen. Ved du ikke, hvor antennen er placeret, kan du prøve dig frem for at se, hvor signalet er bedst, når du holder forskelligt på mobilen. Du kan også bruge et headset, så telefonen ikke holdes tæt ved hovedet.

 

4. Bedste mobildækning  – Dårlig indendørsdækning

Mobilsignalet kommer næsten altid ind af vinduer i et rum, uanset om vinduet vender mod basis-stationen eller ej. Derfor er et godt råd at holde sig tæt på vinduer, og være så højt oppe du kan, såfremt dækningen er dårlig, når du er indendørs.

Hvis du eksempelvis går ned i kælderen eller ind i et rum uden vinduer med din mobil, så er der stor risiko for, at signalet bliver markant dårligere. Er der stadig dårlig dækning når du går hen til vinduet, så prøv at åbne vinduet eller gå udenfor, for at se om det gør en forskel i din mobildækning.

 

5. Bedste mobildækning  – Brug af mobilcover

Mobilcovers er gode at bruge, såfremt du vil beskytte din mobil mod slagskader. Såfremt du vil bruge cover til din mobil, så brug et plastik eller gummi cover. metalcovers kan være smarte, men de forhindrer signaler til og fra mobilen, og giver dermed dårligere mobildækning.

 

6. Bedste mobildækning  – Dårlig dækning i bilen

Hvis du altid har problemer med dækningen, når du kører i en bil, så prøv at rulle vinduet ned. En bil er nemlig en stor boks af metal – og metal forhindrer som nævnt signaler til og fra mobilen – og bilens metaller kan derfor nogen gange forhindre signalet i at gå ordentlig igennem.

 

7. Bedste mobildækning  – Tænd og sluk mobilen

Det lyder ret enkelt, men nogen gange hjælper det på din mobildækning, såfremt du slukker og tænder mobilen. Så genstarter mobilen nemlig på en måde, og nogen gange kan det hjælpe på signalet. Du kan også prøve at slå flytilstand til og fra på mobilen.

 

8. Bedste mobildækning  – Brug WiFi

Hvis du hopper på et trådløst netværk, hjælper det rigtig meget på dækningen. At tale via WiFi gør det muligt at tale på din mobiltelefon via apps som Skype, Google Voice, Facetime etc. som rigtig mange smartphones i dag kan benytte.

Endvidere er der mange butikker og caféer, der har gratis Wi-Fi. At tale via WiFi har endvidere den fordel, at det ikke belaster taletiden på dit mobilabonnement, såfremt du har et mobilabonnement med begrænset taletid.

 

9. Bedste mobildækning  – Brug en ekstern antenne på dit mobilmodem

Hvis du ikke har mulighed for at snakke via WiFi når du er hjemme, så kan du få en ekstern antenne, der tilsluttes dit mobilmodem. Den eksterne antenne kan placeres udenfor eller på loftet, hvor mobilsignalet er stærkest.

 

10. Bedste mobildækning  – Kontakt dit teleselskab

Hvis det stadig løbende er et stort problem for dig med mobildækningen i dit område, så kontakt dit teleselskab, og bed dem hjælpe med at finde problemet med dårlig dækning. Oplever både du og dine naboer dårlig dækning, så gå sammen og kontakt jeres teleselskab. Flere små landsbyer har haft held af denne taktik, idet når mange henvender sig om samme problem, så bliver det prioriteret hos teleselskabet.

 

11. Bedste mobildækning  – Kontakt din kommune

Såfremt I er mange i området, der oplever dårlig mobildækning, så gå sammen og stil kritiske spørgsmål på byrådsmøderne omkring hvordan din kommune udnytter mulighederne for at forbedre mobildækningen, og samtidig spare penge. Den strategi har eksempelvis givet pote hos borgerne i en række jyske kommuner, hvor kommuner er gået sammen, og har opnået både billigere priser og bedre dækning hos teleselskaberne.

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews