Nærvær Med Børn – Tips til godt nærvær med dit barn

I en travl hverdag kan det ofte være en udfordring at skabe den rette nærvær med børn og forældre. Så hvordan skaber du et godt nærvær med dit barn ? når du samtidig måske har et krævende job at passe, når du bliver udfordret i din tidsplan med at skulle hente og bringe børnene, lave mad, vaske tøj, rydde op, sende og besvare sms’er og mails, følge med i dagens nyheder og andet spændende TV, passe sociale relationer online og i virkeligheden, sportsaktiviteter, gå til forældremøder og en masse andre daglige gøremål.

 

Mange forældre kender følelsen af, at man vågner om morgenen med en følelse af, at man ikke lever det liv du ønsker med dit barn. Problemet er bare, at det ofte er pokkers svært at ændre de indarbejdede mønstre i en travl hverdag, men her er nogen tips til at få mere selvindsigt og motivation til at gøre tingene anerledes, såfremt du gerne vil ændre i relationen til dit barn.

 

For det første er det vigtigt, at man som forældre erkender og fokuserer på, at det er vigtigt med stærke og trygge relationer mellem barn og forældre. Forældres nærvær til børn er nok den vigtigste forudsætning for, at børn trives og har det godt i hjemmet. Men det kommer ikke af sig selv. Tætte relationer kræver noget af os som forældre, som vi hele tiden skal være fokuseret og bevidst om.

 

Nærvær med børn – Der er særligt 3 områder, som forældre skal være bevidst om i nærværet til dit barn:

 

Nærvær med børn – Som forældre skal du være varm, kærlig og involverende overfor dit barn.

Børn kan grundlæggende ikke få for meget varme og kærlighed fra deres forældre. Alle videnskabelige studier har igennem årene vist, at de børn, der har det bedst er de børn med den største grad af forældrekærlighed. Det bedste grundlag for at udvikle tætte relationer imellem dig som forældre og dit barn, er at lade barnet mærke hver eneste dag, hvor værdsat og elsket dit barn er. Og her handler det ikke kun om at vise det, men også om at involvere sig i dit barns liv.

Dette kræver, at du bruger tid sammen med dit barn og viser interesse i alle dele af dit barns liv. Du skal løbende snakke om hvad dit barn interesserer sig for, hvad dine barns tanker er og hvad dit barn bruger sin tid på. På denne måde får du skabt grundlaget for nærværet og fortroligheden med dit barn.

 

Nærvær med børn – Du er en rollemodel for dit barn.

Husk altid, at som forældre er du den voksne og dit barn er “barn”. Relationen mellem barn og forældre er derfor ikke lige, og når dit barn mærker, at du står ved autoriteten i din forældrerolle, og er til at regne med, så bliver dit barn ganske enkelt et mere trygt barn. De regler som du opstiller for dit barn skal være, at du er fair og det kræver, at du laver regler for dit barn, der giver mening, og er passende i forhold til dit barns alder.

Samtidig skal du på en god måde kunne forklare reglerne overfor dit barn, og være lydhør overfor dit barn, hvis barnet har nogen gode argumenter omkring reglerne og samtidig skal reglerne være tilstrækkeligt fleksible til, at de kan tilpasse sig i takt med, at dit barn modnes. På denne måde bliver du respekteret og en værdsat forælder.

Hvis du derimod skaber autoritære eller tilfældige regler, uden en fornuftig forklaring vil dit barn ofte føle, at du er uretfærdig, og det går ud over relationen til dit barn, fordi det skaber usikkerhed og unødige konflikter.

 

Nærvær med børn – Respekter dit barn som et selvstændigt individ med egne meninger og følelser – tag dit barn alvorligt.

Det er vigtigt, at dit barn føler, at du tager ham/hende alvorligt, når I har den løbende dialog omkring eksempelvis børneopdragelse og regler i hjemmet. Gode relationer mellem dig som forældre og dit barn handler ikke om, at I skal være ens eller enige om alt, men mere om, at dit barn mærker, at han/hun har sine egne følelser og meninger, og hver gang dit barn viser sine følelser og meninger, så bliver han/hun taget alvorligt af dig som forældre.

Det er et sundhedstegn, når dit barn er så tryg ved dig som forældre, at han/hun tør sige til dig, hvad han/hun gerne vil have, eller at du skal gøre noget anerledes. Derfor lyt og tag ved lære af dit barn, præcis som du gerne vil have, at dit barn lytter og tager ved lære af dig som forældre og voksen.

 


Den rigtige nærvær med børn kræver, at vores børn altid skal have første pladsen i vores hjerter og i vores liv. Derfor er et godt nærvær med dit barn fundamentet for den rigtige udvikling af dit barns personlighed 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews