Orient Expressen – Venice Simplon

 

Venice Simplon-Orient-Express, der også er berømmet i verdenslitteraturen og populær-kulturen som Orientekspressen er en rejse med verdens mest berømte tog, Venice Simplon – Orient Express, og er en yderst autentisk luksus oplevelse. Toget har flere forskellige ruter, men den mest populære rute er hovedruten London-Paris-Venedig, og toget har igennem tiderne tiltrukket kongelige, berømtheder og krimidronningen Agatha Christie, hvis berømte bog om togmordet på Orientekspressen flere gange er blevet udråbt til en af verdens bedste krimier.

 

Orientekspressen står for de fleste som den mest romantiske og eksklusive rejseform, der findes, og med det samme du træder indenfor i en togvogn fra Venice Simplon-Orient Ekspress, bevæger du dig tilbage til en helt anden tidsalder, hvor du hele tiden føler, at du kan risikere at møde Agatha Christie, eller hertugen af Windsor.

 

For at holde det så autentisk som muligt, er man ikke gået på kompromis med noget som helst, idet den originale oplevelse er i centrum. Du får din egen tjener på turen, der vil gøre dig livet lettere under hele rejsen. Du bliver omgivet af forkromet messing, poleret mahogni og teak og superbløde frottéhåndklæder, og fnuglet sengelinned. Turen foregår i et dejligt stille tempo, mens de dejligste panorama-udsigter opleves i de forskellige landskaber, man glider forbi.

 

Orient Expressen – Venice Simplon er typisk en oplevelse for livsnydere, der ønsker ”en rejse tilbage i tiden”, hvor man får et strejf af historiens vingesus. De smukke vogne har udskårne træpaneler, messinghåndtag og butlerservice. Hertil kommer en salonvogn med plysstole, bar, flygel samt tre meget charmerende restaurantvogne. Man tilstræber, at service og gastronomi skal være den ypperste, som man kan få på rullende hjul.

 

De restaurerede sovevogne, hvoraf de fleste er fra 1920’erne, har alle ens og meget små kupéer, der om natten bliver omdannet til sovekupé (med køjesenge). Man skal forberedt på, at der er meget lidt plads. Togvognene er designet fra dengang, hvor folk dels ikke var så høje som i dag, dels ikke havde så meget bagage med som i dag. Dette er også årsagen til, at passagerene anmodes om, kun at medtage håndtasker i kupéerne. De større kufferter bliver opbevaret i en separat bagagevogn under rejsen.

 

Alle kupéer har en lille håndvask med koldt og varmt vand. Det varme vand opvarmes af et kulfyr i hver sovevogn. Toilet forefindes i hver ende af sovevognene, men der findes slet ikke bad ombord. Derfor er langt de fleste afgange kun med én overnatning ombord på toget. På de lidt længere afgange, overnattes der typisk på hotel hver anden nat. Man kan dog også booke en dobbelt-suite, der består af to kupéer, hvilket giver lidt mere plads og mulighed for at undgå overkøjen.

 

I Orient Expressen – Venice Simplon findes to klasser af kupéer på toget, der som nævnt alle er i gammel stil uden bad og toilet.

 

Cabin Suites klassen er to Double Cabins, hvor døren imellem kan åbnes. Den ene kupé kan indrettes til soveområde med to køjesenge, og den anden kupé kan forblive dagligstue på hele rejsen.

Double Cabin klassen er små velindrettede kupéer, hvor sengen i dagtimerne bliver lavet om til en sofa. Denne kupé er velegnet til en enkelt person, men kan også deles af to personer, som så sover i køjesenge.

 

Prisen på Orient Expressen – Venice Simplon togrejsen inkluderer: tre måltider om dagen, kaffe og te. Bemærk, at morgenmad og afternoon tea bliver serveret i kupéen, mens frokost og aftensmad serveres i restaurant vognen. Din stewart vil i løbet af dagen tage mod frokost og aftensmad bestilling. Udover den fast inkluderede menu, findes også et a la carte menukort mod merbetaling. Der findes 24 timers room-service mod betaling.

 

Måltiderne er en oplevelse i sig selv. Man starter med de berømte Orient Express cocktails fra den rullende bar, og følger op med udsøgte måltider fra dit eget bord i en af de tre luksuriøse restaurationsvogne, hvor alt serveres med hvide handsker på elegant porcelæn, fransk sølvtøj og tungt krystalglas i dæmpet belysning og med blød baggrundsmusik.

 

Prisen inkluderer ikke drikkevarer, a la carte menu, 24 timers room-service og drikkepenge til togets personale. (Ved togstart fra London er et glas Champagne og en halv flaske vin inkluderet i prisen).

 

Der er dresscode om bord. Jogginsko og denim jeans er forbudt, og mændene skal helst være i kjole og hvidt eller smoking om aftenen. Damerne bør iføre sig noget, som selskabet i sin brochure kalder for “smart daywear” og kjole om aftenen.

 

Det er ikke billigt at tage på tur med Orient Expressen – Venice Simplon, og man skal regne med et minimumsbudget på 20.000 kr. pr. person for en 2 dages tur med overnatning, men så får du også en oplevelse som du vil huske mange år fremover 🙂 – Du kan læse mere om Orient Expressen – Venice Simplon Her

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews