Pensionsalder i Danmark Stiger og Stiger

 

Når du fylder 65 år, og for nogles vedkommende op til 67 år, så har du mulighed for at søge om folkepension, som reglerne er nu. Dette er under forudsætning af, at du har boet i Danmark i minimum 40 år fra dit fyldte 15 år.

 

Danskerne lever imidlertid længere end nogensinde før. og det koster staten milliarder i ekstra udbetaling af folkepension, at danskerne lever længere. Derfor mener mange, at der er brug for en reform, som regulerer pensionsalderen hurtigere end den nuværende ordning for pensionsalder i Danmark.

 

Derfor kan vi lige så godt vænne os til tanken om at være på arbejdsmarkedet i længere tid, og samtidig er danskerne er den befolkning i EU, der skal være længst tid på arbejdsmarkedet før vi kan gå på folkepension.

 

Den politiske målsætning er, at danskerne i gennemsnit skal være på folkepension i maksimalt 14,5 år, men den målsætning er under pres med den nuværende pensionsalder i Danmark og den stadig stigende gennemsnitsalder. Med de nuværende regler for folkepension vil folkepensionsalderen eksempelvis i 2040 være sat op til de maksimale 70 år, men med den nuværende stigning i gennemsnitsalderen vil denne ligge på ca. 87 år i 2040. D.v.s. at danskerne til den tid vil være ca. 17 år på folkepension, og det vil være en udfordring for Statens Finanser.

 

Med en ændret fordeling af vores aldersstruktur i Danmark, hvor der i fremtiden vil ske et stadigt større skred imellem antallet af folk på arbejdsmarkedet og folk, der er gået på pension, så vil det lægger pres på statens finanser, da posten til folkepension i fremtiden kan blive en meget væsentlig post på  Statens Finanser.

 

Dette ligger op til en række en problemstillinger som politikerne skal tage stilling til i de kommende år, og disse kunne eksempelvis være følgende:

 

  • Skal pensionsalder i Danmark bare blive ved med at stige ? – Hvordan skal det tilrettelægges mest hensigtsmæssigt, så folk også har en mulighed for at planlægge deres tid efter arbejdsmarkedet.

 

  • Skal alle arbejdsgrupper have folkepension samtidig ? – Det er oplagt, at stilladsarbejdere sjældent kan arbejde til de er langt over 70 år, mens folk med eksempelvis kontorarbejde ofte vil have mulighed for at arbejde i en høj alder.

 

  • Skal alle have folkepension uanset dine formueforhold ? – Dette åbner op for diskussionen om millionærer skal have samme folkepension som pensionisten, der kun har en lille formue eller om folkepensionen fremover skal reguleres efter din formue.

 


Der er en række udfordringer for politikerne omkring pensionsalderen i Danmark og folkepension i de kommende år 🙂 – Du kan læse mere omkring reglerne for Folkepension HER

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews