Reducer Dit Varmeforbrug I Boligen – Spar Penge Med Disse Nemme Tips

 

Der er mange gode grunde til at spare på dit varmeforbrug i din bolig. De 2 væsentligste argumenter er miljøet og din privatøkonomi. Der er mange måder at komme i gang med besparelserne på, og her er samlet en række tips, der kan spare din økonomi for mange penge om året.

 

Du kan selvfølgelig lave en gennemgribende isolering af din bolig med nye vinduer, isolering af ydervægge og isolering af taget, men det kan hurtigt blive en kostbar omgang, og kan mange gange på lang sigt betale sig. Jeg vil dog fokusere på de små ting som du nemt kan lave for at spare på varmen og som du let og enkelt kan implementere i din hverdag.

 

Her er nogen nemme tips til at spare på dit varmeforbrug i din bolig:

 

 • Varmeforbrug i din bolig – Tjek boligens tætningslister – Dårlige tætningslister – eller slet ingen – kan påvirke en boligs varmetab med op til 10% og derfor skal du jævnligt tjekke dem, og udskifte dem med nye, hvis det er nødvendigt. Det er faktisk relativt nemt at tjekke med den såkaldte “papirstrimmel test”. Den udføres således:
  •  Åben vinduet i din bolig og sæt en strimmel papir i klemmen mellem vinduet og karmen, og luk derefter vinduet igen, så papirstrimlen sidder i klemme.
  • Træk i papirstrimlen og Hvis du uden problemer kan trække strimlen ud, uden at den går i stykker, bør du få ordnet tætningen i dit vindue, fordi det så er for utæt. Hvis papirstrimlen gør modstand, eller måske ligefrem går i stykker, så er dit vindue tilstrækkeligt tæt.

 

 • Varmeforbrug i din bolig – Tjek oliefyret eller fjernvarmeanlægget –  Det er vigtigt at få oliefyret eller fjernvarmeanlægget tjekket jævnligt. Ved oliefyr skal du få tjekket om kedlen er ren, og forbrændingen effektiv. Ved fjernvarmeanlæg kan der være mange penge at spare ved eksempelvis at sørge for, at din tilbageløbstemperatur på fjernvarmeanlægget er korrekt indstillet.

 

 • Varmeforbrug i din bolig – Læg tæpper på gulvene –  Selvom det isoleringsmæssigt ville være at foretrække, så behøver du ikke lægge gulvtæpper i hele din bolig. Mindre kan også gøre det og du kan med fordel lægge et mindre tæppe dér, hvor du opholder dig mest. Tæppet vil dels hjælpe med at holde på varmen, og dels vil det føles mindre fodkoldt for dig. Hvis fugerne i navnlig ældre trægulve sprækker lidt, så er det helt sikkert, at et par lammeskindstæpper eller nogle håndknyttede uldtæpper vil spare på dit varmeforbrug og give konkrete besparelser på varmeregningen.

 

 • Varmeforbrug i din bolig – Termostater i din bolig – Overvej nye termostater i boligen – Selvom du måske allerede termostater på dine radiatorer, så kan nye intelligente termostater styrer dit varmeforbrug endnu mere effektivt, og ofte kan de styres via en smartphone. hvilket kan sænke dit varmeforbrug og spare dig for mange penge på årsbasis. Nye typer termostater kan ofte monteres på stort set alle radiatorer, og det er normalt nemt at gøre det selv.
  • Sluk termostater når du lufter ud – Når du lufter ud, så gør det til en vane, at du slukker for dine termostater, da du eller varmer for gråspurvene, og spilder en masse unødig varm på ingenting.
  • Hold forskellige temperaturer i døgnet – Afhængig af tidspunktet på døgnet, er der mange penge at spare ved differentierede varmegrader, som du kan regulere via moderne termostater. Der er ingen grund til at holde en temperatur på 20-21 grader hvis du sover eller er på arbejde. Ved at sænke temperaturen til 17-18 grader i disse timer kan der være mange penge at spare årligt.

 

 • Varmeforbrug i din bolig – Udnyt dine radiatorer optimalt
  • Hold et stabilt temperaturniveau – Mange af os bruger vores radiatorer forkert, og det er særligt sent på efteråret og det tidlige, hvor det ofte skiftevis er lunt og køligt i vejret. Det er en typisk fejl, at man lukker helt for radiatoren, når der er solskin udenfor, og så skruer helt op for den, når man fryser. Det er en helt forkert og dyr måde at bruge en radiator på. Der er i stedet god økonomi i at have radiatorerne kørende på middel varme, så opvarmningen af boligen er stabil. Ved at gøre det, kan man spare mange penge i forhold til hele tiden at skrue op og ned for radiatorerne.
  • Opvarm med flere radiatorer – Såvidt det er muligt, så brug alle radiatorer i et rum, når du opvarmer rummet. Når flere radiatorer opvarmer samtidig får du en mere stabil varme i rummet, og du behøver ikke skrue alle radiatorer på fuld kraft, hvilket er en billigere måde at opvarme rummet på.
  • Lad dine radiatorer stå frit – Det er en klassisk fejl, at man har skjult sine radiotor bag eksempelvis en sofa. Det er en dårlig ide, idet meget af radiatorens varme så bliver spildt i sofaens bagbeklædning. Hvis du absolut vil have sofaen stående foran radiatoren, så skal der helst være mindst 20 cm. afstand imellem sofa og radiator. I vinterhalvåret er det bedst af flytte sofaen helt væk fra radiatoren, for at få den bedste udnyttelse af radiatorvarmen.

 

 • Varmeforbrug i din bolig – Luk døre i boligen – Hvis dørene står åbne i boligen vil radiatorerne arbejde mere i forsøget på også at opvarme det rum der har åben dør. Ved at lukke døre behøver man ikke have samme temperatur i alle rum. Det er eksempelvis naturligt at have det lidt koldere i soveværelset end i stuen.

————————-

Implementer et eller flere af ovennævnte varmetips i din bolig. Dette vil med stor sandsynlighed kunne reducere dit varmeforbrug i din bolig , og der kan være mange penge at spare på varmeregningen om året 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews