Rom – Tips Til Spændende Mere Ukendte Seværdigheder

 

Der findes ingen anden italiensk by, der kan konkurrere med Rom, når det gælder om besøgene, der kommer tilbage til den samme by igen og igen. Mange besøger det kulturelle Firenze, det synkende Venedig, Sicilianernes Palermo osv., men mange, der først har besøgt byen en gang,  vender tilbage til Rom gang på gang. Det skyldes ikke kun byens fantastiske og spændende kulturarv, men også Roms charme og folkelighed, som på forunderlig vis lever i dejlig harmoni med hovedstadens fornemhed og luksus. Du kan rejse til Rom året rundt, men ligegyldigt hvor mange gange det sker, vil du hver gang kunne opdage nye steder i byen, og genopleve de gamle kendte steder.

 

Tilhængere af Rom finder, at byen er en af de europæiske storbyer, der er smukkest og mest atmosfærerig. I Rom har du alle historiske tidsaldre repræsenteret i byen med levn fra det hele. Endvidere er klimaet behageligt, og så er der masser af hyggelige restauranter med god mad og vin.

 

Mange af os der har besøgt Rom kender de kendte seværdigheder,  som Colosseum, Pantheon, Forum Romanum og Peterskirken, men Rom kan også byde på en lang række mindre kendte, og spændende oplevelser, der kan dig en helt anden Rom-oplevelse end den, der vælter ud af siderne, så snart du åbner din guidebog om Rom.

 

Her er nogen tips til nogen mindre kendte men spændende seværdigheder i Rom

 

 

Hvad skal man se i Rom – De hemmelige udgravninger af Skt. Peters grav

Ifølge tro og gamle myter ligger Peter, der var førstemanden blandt Jesus tolv disciple, begravet under Peterskirken. I 1940’erne begyndte man en udgravning under Peterskirken, der skulle foregå i dybeste hemmelighed, fordi man ikke ville have, at befolkningen skulle vide noget om projektet, før man kunne offentliggøre et fund – eller manglen på samme.

Efter mange og lange udgravninger fandt man et lille marmoralter og et hulrum med noget fint klædestof og skelet-dele. Om det er Peters virkelige grav kan ikke bevises, hverken arkæologisk eller videnskabeligt, men i dag kan du alligevel komme på en fascinerende tur ned i en tunnel under jorden, der bringer dig helt op under gulvet i krypten under Peterskirken.

Men det er en eftertragtet tur, og derfor skal du bestille plads i god tid. En tur varer godt halvanden time, og du kan bestille turen til Skt. Peters Grav Her

 

 

Hvad skal man se i Rom – Villa Farnesina – For Renæssance-fans

Rafael en af renæssancens absolut største og mest kendte kunstnere – både som arkitekt og maler. I Villa Farnesina, der ligger på den venstre Tiberbred, kan du se freskoer af Rafael. Derfor er villaen et obligatorisk stop for dem, der har stor interesse for renæssancen. Efter besøget kan man gå en tur i Roms botaniske have, der ligger bag ved Villa Farnesina.

 

 

Hvad skal man se i Rom – Maxxi National Museum – Moderne kunst i arkitektonisk perle

Hvis du godt kan lide at kombinere fantastisk arkitektur med moderne kunst, så bør du overveje at løse billet til Maxxi National Museum of the XXI Century Arts, der åbnede i maj 2010. Museet er tegnet af den irakisk/engelske arkitekt Zaha Hadid, der også har stået bag tilbygningen til Ordrupgaard nord for København. En af de ting du skal lægge mærke til, når du bevæger dig rundt på Maxxi, er den måde Zaha Hadid har arbejdet med rum og bevægelse. Det betyder, at du kan få en oplevelse af, at rummene skifter størrelse og snævrer sig ud og ind.

Du kan læse mere om udstillinger og billetpriser på Maxxi National Museum Her

 

 

Hvad skal man se i Rom – Roms koncerthus

Auditorium Parco della Musica er navnet på Roms koncerthus, der er opført i 2002, men hurtigt er blevet et koncerthus i verdensklasse. Her kan du både høre musik og opleve arkitektur, som folk kommer langvejs fra for at opleve. Koncerthuset er stilrent med moderne linjer, og hvis du ønsker det kan du bestille guidede rundvisninger af Auditorium Parco della Musica Her 

 

 

Hvad skal man se i Rom – En af Europas største moskeer

Hvis du gerne vil have en anerledes Rom-oplevelse med hjem, som kun de færreste kan snakke med om, skal du tage ud til Viale della Moschea 85, hvor en af Europas største moskéer er blevet bygget. Den ligger lidt afsides fra Roms centrum efter et paveligt dekret, der kun tillod opførelsen, hvis bygningen var ude af syne fra Peterskirken. Den store moské i Rom stod færdig i slutningen af 1990’erne, og er tegnet af arkitekterne Portoghesi og Gigliotti. Moskéen et imponerende bygningsværk, der dog kun kan ses udefra.

 

 

Hvad skal man se i Rom – Santa Maria delle Concezione – Kirken med knogleudsmykning

Du skal ikke være alt for bange for skeletter og knogler, hvis du tager forbi kapuciner-kirken Santa Maria delle Concezione. Her kan du opleve en kuriøs og gåsehudsfremkaldende samling af skeletter og knogleudsmykninger, der er lavet af 4.000 knogler fra munke og adelsfamilier. I kapuciner-munkeordenen var det en tradition igennem århundreder, at bruge knogler til udsmykning. Knoglerne er stavlet op langs væggene, og der er lysekroner af bækkenknogler og kranier.

Kirken er åben fra klokken 07.00 til 12.00 og fra klokken 15.45 til 19.30. Krypten med munkene har åben fra 09.00 til 12.00 og 15.00 til 18.00. Der er gratis adgang til krypten, men der forventes en lille pengegave.

 

 

Hvad skal man se i Rom – Michelangelos berømte Moses-statue

San Pietro in Vincoli-kirken lokker med en sand Michelangelo-genialitet – nemlig den berømte Moses-statue. Michelangelo var billedhugger, maler, arkitekt, tegner og digter og renæssancens største begavelse. Hvis du vælger at se Moses-statuen, kan du passende gøre det i forbindelse med et besøg på Colosseum og Forum Romanum, der ligger lige i nærheden.

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews