Skriv En God Jobansøgning – Gode Tips

 

Du er måske færdig med studiet, eller vil bare gerne skifte job, og efter have beklaget dig til kæreste, familie og venner, får du standard bemærkningen – jamen så find dig et andet job – Du har jo masser af kompetencer og talent, skriv en god jobansøgning og bum du har et nyt job. Men hvordan skriver man en god ansøgning ? Der er desværre ikke en generel opskrift på en perfekt ansøgning, der kan bruges til alle typer jobs, og det er fordi der er stor forskel på, hvad den enkelte branche eller virksomhed forventer, at en ansøgning skal indeholde.

 

Generelt kan man dog sige, at den gode målrettede ansøgning består af 4 elementer:

1. En god fængende Overskrift.

2. Indledning og motivation.

3. Match af kompetencer og krav.

4. Afslutning.

 

Skriv en god jobansøgning ved at bruge disse tips som inspiration til din jobansøgning:

 

 • Skriv en god jobansøgning – God forberedelse – Find evt. forskellige artikler frem om den virksomhed, hvor du gerne vil søge job og læs, hvad virksomheden skriver om sig selv på deres website. En god baggrundsviden om virksomheden og de arbejdsopgaver, du forventes at udføre i dit nye job, er et godt udgangspunkt for at skrive en personlig ansøgning, hvorfor du gerne vil have det aktuelle job. Endvidere er en god baggrundsviden omkring virksomheden en fordel, såfremt du bliver indkaldt til jobsamtale.

 

 • Skriv en god jobansøgning – Motiver din ansøgning – Det er vigtigt, at læseren føler, at din ansøgning er direkte baseret på den aktuelle jobannonce, så din jobansøgning ikke ligner en standardansøgning. Begrund derfor i din ansøgning, dels hvorfor du søger stillingen, hvad kan du tilbyde, og hvad din vision for jobbet er. Virksomheden skal gerne have indtryk af, at du brænder lige netop for dette job, og at det lige netop er din arbejdskraft, de har brug for.

 

 • Skriv en god jobansøgning – Tilpas sproget til jobannoncen – Din ansøgning skal naturligvis være uden stavefejl og velformuleret. Det er også en god ide, at måden du skriver på er tilpasset sproget og formen i jobannoncen. Hvis sproget i jobannoncen eksempelvis er uformelt, bør din ansøgning også være det. Der er forskel på, om du søger job hos i en kreativ virksomhed eller hos et advokatfirma. Derfor prøv at sætte dig i læserens sted og tilpas dit sprog derefter.

 

 • Skriv en god jobansøgning – Skriv personligt – Glem standardansøgninger. De er ofte nemme at gennemskue, og du bliver ofte sorteret fra med det samme, såfremt læseren får mistanke om, at det er en standardansøgning han/hun sidder og læser. Prøv istedet at give din ansøgning dit personlige præg, så den skiller sig ud fra stakken af de andre ansøgninger om jobbet. Tilstræb at skrive i et levende og personligt sprog frem for at skrive lange eller formelle sætninger. Virksomheden vil gerne vide, om du matcher de krav, de efterspørger. Derfor skal du forholde dig aktivt og konkret til de krav, der stilles, så konkretiser så meget som muligt i forhold til det aktuelle job.

 

 • Skriv en god jobansøgning – Skriv kort og præcist – Vær opmærksom på, at er der mange ansøgere til stillingen, så derfor bruger de fleste rekrutterings-ansvarlige meget kort tid på første gennemlæsning af ansøgninger. Derfor er overskriften på din ansøgning vigtig, og de vigtigste informationer skal stå øverst i ansøgningen. Din overskrift på ansøgningen må gerne være noget der fanger øjet og evt. et svar på jobannoncens overskrift. Ellers skal du være opmærksom på følgende:
  •  Lav jobansøgningen læsevenlig med korte afsnit og luft.
  • Skriv kort hvorfor virksomheden bør have dig som fremtidig medarbejder, gerne relateret til den aktuelle virksomhed.
  • Skriv kort om dine kompetencer og kvalifikationer.
  • Lav din jobansøgning på max. 1 side – Når den kun skal være på max. 1 side vil du typisk undgå irrelevant information.

 

 • Skriv en god jobansøgning – Vedlæg kun relevante bilag – Bilag er typisk dit CV og eksempelvis eksamensbeviser, udtalelser eller jobbeskrivelser fra dine tidligere jobs. Det er meget forskelligt, hvad de enkelte virksomheder ønsker af bilag, og ofte fremgår det af jobannoncen, hvad der skal fremsendes af bilag. Resten kan du vælge at tage med, når du bliver indkaldt til jobsamtale.

 

 • Skriv en god jobansøgning – Formelle ting – Skriv altid virksomhedens og modtagerens navn korrekt (tjek det en ekstra gang). Skriv altid dato på og giv kontaktoplysninger, så virksomheden kan få fat i dig,  og underskriv ansøgningen for at gøre den mere personlig.

 

 • Skriv en god jobansøgning – Lad andre gennemlæse din ansøgning – Få en anden til at læse ansøgningen igennem, inden du sender den. Hvis du har lavet slåfejl og/eller har mindre heldige formuleringer kan det sende et signal om, at du ikke har gjort dig tilstrækkelig umage med ansøgningen, og derfor ikke brænder nok for netop dette job.

 

Derfor skriv en god jobansøgning ved at gøre dig umage, idet en god jobansøgning kan være afgørende for, at du får dit drømmejob. Følger du ovennævnte tips har du gode muligheder for at skrive den gode og personlige ansøgning, hvor du bliver indkaldt til jobsamtale. Held og lykke 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews