Skriv Hurtigt – Gode Tips Til At Skrive Din Opgave Hurtigere

 

Lær at skriv hurtigt – Går du i gymnasiet, HHX eller andre videregående uddannelser, så er det at skrive opgaver en væsentlig del af studiet, og derfor er det vigtigt at kunne skrive sine opgaver hurtigt.

 

Der kan være stor forskel på, hvor hurtigt de enkelte studerende kan skrive en opgave på samme niveau. Hvis du eksempelvis kunne skrive dine opgave 15% hurtigere og holde samme niveau, hvor meget kunne det så spare dig ? Lad os sige, at du f.eks i 40 uger om året i gennemsnit skriver 10 opgaver timer om ugen, så vil den samlede gevinst være 60 timer (40 x 15 timer) om året eller ca. 2 skoleuger i gymnasiet.

 

Skriv hurtigt – Her er nogen tips til hvordan du kan blive hurtigere og mere effektiv til at skrive dine opgaver:

 

  • Skriv hurtigt – Skriv hurtigt på din computer – Lær 10 finger systemet. Med 10 finger systemer skriver du med samtlige fingre, istedet for at bruge 2 eller 4 fingre. Det forøger skrivehastigheden væsentligt.

 

  • Skriv hurtigt – Planlægning – Lav en god struktur af noter og litteratur, som du skal bruge i forbindelse med opgaveskrivningen. Det er en god ide at lave planlægningen tæt op til skriveprocessen, fordi så er din hjerne allerede inde i mindsettet med opgavens problemstilling og arbejder i baggrunden, når du starter skrivprocessen. Endvidere skal du planlægge at lave opgaven i god tid, så du ikke skal stresse helt op til sidste minut for afleveringsfristen.

 

  • Skriv hurtigt – Arbejd fokuseret – De sociale medier og messenger er en tidsrøver, der ofte frister, når du er i gang med at skrive opgave, men som distraherer din effektivitet. Derfor kan du med fordel beslutte ikke at blive forstyrret af sociale medier, mobil eller andet. Hver gang forlader skriveprocessen, for at lave andre ting, så tager det tid, når du kommer tilbage til din opgave, fordi din hjerne skal bruge tid for at komme ind i “opgavemindsettet” og igen arbejde koncentreret. Når du din hjerne er i det rette skriveflow, så skriver du godt, du er inde i sagerne, du ved hvad du skal skrive, og dine hænder arbejder automatisk på tastaturet.

 

  • Skriv hurtigt – Arbejd i cyklus – For at hjernen hele tiden skal være skarp, så giv hjernen små “frikvarterer” i faste cyklus. En effektiv teknik er eksempelvis, at du arbejder koncentreret i 30 minutter, så tager du 5 minutters pause, og så igen 30 minutter med 5 minutters pause og 3. gang holder du så en lidt længere pause. Det er meget individuelt hvilken cyklus man arbejder bedst med, så prøv dig lidt frem, og find den cyklus, der passer bedst for dig til at skrive din opgave hurtigere og mere effektivt.

 

  • Skriv hurtigt – Redigeringen – Når du retter din opgave igennem, så er det selvfølgelig vigtigt, at opgaven er struktureret, læsevenlig og uden for mange stavebøffer. Men lad være med at bruge tid på at rette “petitesser”. Mange bruger 10% af opgavetiden på at rette petitesser (især hvis du har et perfektionist gen), men disse småtings rettelser rykker dig ikke karaktermæssigt. Brug hellere de 10% på at gøre din opgave bedre og måske rykke en karakter.

—————————————–

Hvis du følger ovennævnte tips, så er der gode chancer for at skrive din opgave hurtigere. Kan du kan indhente en tidsbesparelse på 15% eller mere i gennemsnit på alle dine opgaver, og så har du vundet mange ekstra timer til andre ting, der er sjovere end opgaveskrivning. Derfor lær at skriv hurtigt, og du har ekstra tid til at være social med vennerne. God fornøjelse 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews