Smukfest i Skanderborg – Gode Tips

I midten af Jylland ligger Danmarks smukkeste bøgeskov, hvor der en weekend hvert år høres dejlige toner og skønsang fra tusindvis af glade mennesker blandet med suset i trætoppene.

 

Skanderborg Festival også kendt som Smukfest eller Danmarks Smukkeste Festival, afholdes hver sommer i starten af august i Skanderborg under temaet “Musik & Bøgetræer”. Festivalen har eksisteret siden 1980 og besøges årligt af ca. 50.000 mennesker. I 2017 afholdes festivalen fra 9 – 13 august.

 

Her er nogen gode tips til Smukfest 2017 festivalen i Skanderborg:

 

  • Din påklædning – Husk at have tøj med, så du er forberedt på både sol og regn. På Skanderborg festivalen er der et meget kuperet terræn inde i skoven, så det er en god ide at have fodtøj med,  der egner sig til det.

 

  • Smukfest App – Hent Smukfest app’en på din mobiltelefon og få en masse nyttige oplysninger til festivalen. Via appen kan du købe billet til festivalen og endvidere kan du se årets musikprogram og alt mulig praktisk information, der løbende tilføjes appen efterhånden som årets planlægning af Smukfesten falder på plads.

 

  • Tag 2 mobiltelefoner med – Din smartphone løber som regel tør for strøm minimum én gang om dagen, og så er det rart, at folk kan få fat på dig hele tiden. Så tag og gennemrod dine skuffer og find din gamle Nokia 3310 frem (eller anden gammel mobiltelefon). Det er en rigtig god ide at have en ekstra mobiltelefon, så panikken ikke breder sig, når din smartphone er gået i stykker eller løbet tør for strøm (husk at have en simkort adapter (omformer) med, idet simkort størrelsen ikke er den samme i nye og gamle mobiltelefoner). Også en god ide at have en powerbank med, så du har ekstra strøm til din mobil, og sådan en powerbank kan du løbende oplade.

 

  • Overnatning – Der er forskellige overnatningsmuligheder og du kan se nogle af Smuk Festivalens overnatnings muligheder her. Som alternativ kan du vælge nogen af Skanderborgs vandrehjem og hoteller, men du skal være tidligt ude, idet de hurtigt bliver overbooket omkring festival weekenden. Har du bil med, er der også mulighed for at finde overnatning i nabobyerne Horsens, Silkeborg og Århus.

 

  • Handicappede – Der er masser af gode muligheder og specielle faciliteter for handicappede på Smukfesten. Der er mange aflåste toiletter, hvor du skal have nøgle, men til gengæld er du så også ret sikker på at komme til et rengjort toilet, der ikke er benyttet af tusindvis af festivalgæster. Der er også en særlig handicapvenlig campingplads ved Landsbyen Sølund. Endvidere kan du have din egen ledsager med gratis. Der er et temmelig kuperet terræn i bøgeskoven, så du kan også få udstedt et passérkort, så du som handicappet undgår den stejle bakke i skoven.

 

  • Drik vand – Det er bare et godt generelt festival råd – Drik rigeligt med vand. Både på grund af den varme sol om sommeren, såfremt det er godt vejr i festival weekenden, men vand er også godt for at forebygge evt. tømmermænd, der kan komme snigende ind til dig mens du sover, og slår dig i hovedet når du vågner. Øl er godt og hyggeligt til en festival, men vand er også rigtig godt, såfremt tømmermænd ikke skal ødelægge din festival.

 

  • Doner dit udstyr – Har du soveposer, telte og liggeunderlag, som du ikke vil have med hjem, så gør en god gerning og aflever det på Sølund pladsen, hvor der er en vogn til indsamling. Det er rart at vide, at andre tager sig af ens udstyr, og sender det videre til folk, der har brug for det.

 


 

Håber du kan bruge nogen af ovennævnte tips til Skanderborg Festivalen 2017 og Her kan du læse lidt mere om Smukfest 2017. Rigtig god fornøjelse, såfremt du skal en tur til det Midtjyske i weekenden 9 – 13 august 🙂

 

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews