Sølvbryllup Traditioner

 

Når man har været gift i 25 år kan man fejre sølvbryllup. Sølvbryllups dagen er for mange ægtepar en højtidelig og særlig dag, som fejres med familie og venner. Typisk arrangeres selve sølvbryllupsfesten på selve dagen af sølvbryllups parrets børn, familie og/eller venner.

 

Der er ikke nogen faste sølvbryllup traditioner, og i vore dage er det ikke ualmindeligt, at Sølvbryllups parret rejser bort for at undgå for meget hyldest og ståhej på sølvbryllupsdagen. Vælger sølvbryllups parret at blive hjemme, så er en af de sølvbryllup traditioner som de fleste sølvbrudepar oplever – æresporten – som typisk børn, familie og venner sætter op foran hoveddøren tidligt om morgenen. Denne æresport er symbolet på de 25 år ægteparret har været gift.

 

Mens æresporten typisk er lavet med forskellige grøntsager til kobberbrylluppet – se nærmere om kobberbryllup her – så pyntes æresporten til sølvbrylluppet ofte med grønne blade og blomster. Til sølvbrylluppet er æresporten lavet i fuld højde, mens den til et kobberbryllup er lavet i halv højde. På æresporten til sølvbrylluppet sætter man øverst oppe et skjold med sølvbryllupsparrets navne på.

 

Herefter vækkes sølvbrudeparret typisk af gæsterne med et par danske sange, hvor sølvbryllups parret synges op, og skal frem og hyldes under æresporten.. Det vil ofte være en god idé at vælge nogen nemme og kendte danske sange, så flest muligt kan synge med og kender melodien. Nogen gør ekstra ud af det, og laver en hjemmelavet sang, der typisk kan omhandle situationer med parret, personlighedstræk, lykønskninger osv.

 

Når gæsterne har sunget og vækket parret, er det ofte kutyme, at gæsterne inviteres indenfor til morgenkaffe. Har man valgt at hyre hornmusikere, vil de typisk spille et par sange, når gæsterne har fået lidt morgenmad. Herefter er det ofte et vigtigt punkt på dagsordenen brudevalsen, hvor sølvbryllups parret viser et par dansetrin, imens der bliver spillet musik.

 

Mange sølvbryllupspar vælger også at fejre dagen med en fest. Selve sølvbryllupsfesten kan fejres med en traditionel fest på dagen eller den efterfølgende lørdag. Nogle vælger dog som nævnt at undgå for meget festivitas, og at fejre dagen med en udlandsrejse, hvor den nærmeste familie er inviteret med.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews