Stockholm Hvad Skal Man Se ?

 

Stockholm Hvad skal man se ? Selvom Stockholm er hovedstaden hos vores Svenske naboer, så er byen en alt for overset feriedestination med sin helt egen skønhed. Stockholm ligger ca. 600 km fra København, og det kan virke langt væk, men den Svenske Hovedstad minder meget om København, Berlin og Paris på én og samme tid, selvom det samtidig er en by, der er helt sin egen. Byen ligger på begge sider af floden Mälarens udløb i Saltsjön, og de mange øer og skær i byområdet, har givet byen det velfortjente tilnavn ’Nordens Venedig’.

 

I Stockholm er folk søde, der er spændende seværdigheder og naturen er fantastisk. En anden fordel ved Stockholm er klimaet. Stockholm har et tempereret klima, hvilket betyder, at der meget sjældent er ekstremt varmt eller koldt. Derfor kan du besøge Stockholm både sommer og vinter med god chance for godt vejr.

 

Endvidere kan du også gøre turen derop til en oplevelse. Du kan tanken bilen op og køre deropad. Det tager seks en halv time fra København, og på vejen derop kommer du igennem den fantastisk smukke svenske natur. En anden mulighed er toget med svenske Statens Järnvägar. Det tager fem timer fra Københavns Hovedbanegård. Toget er rent og pænt, og turen er, præcis som med turen derop i bil, en fryd for øjet igennem den storslåede natur.

 

Stockholm Hvad skal man se ? Her er nogen tips til, hvad du bør besøge i Stockholm, udover de traditionelle seværdigheder som Gamle Stan, Vasamuseet og Cafe Opera:

 

Stockholm hvad skal man se – Södermalm
———————————————————————–

Södermalm eller blot Söder blandt de lokale er den største af de 14 øer, som udgør Stockholm. Södermalm er en bydel, der ligger syd for Gamla Stan, og som bedst kan beskrives som en blanding af Nørrebro og Vesterbro i København. Det er ungt, lidt hipster, farverigt og slet ikke lige så fuldt af turister som mange andre dele af byen. Södermalm kvarteret byder historisk på de smalle brostensbelagte gader og fine sten- og træhuse fra 1700-tallet på Mariabjerget og omkring i Fjällgatan.

Kulturelt har kvarteret talrige gallerier, teatre og en spændende operascene i Folkoperan. Handelsmæssigt har Söder kvarteret masser af små specialbutikker i bl.a. SoFo-distriktet. Madmæssigt har kvarteret også et utal af gode cafeer og restauranter. Naturmæssigt med halv vilde skønne parker, mere eller mindre tilgængelige granitknolde, og med de i særklasse bedste udkigspunkter over resten af Stockholm. Her kan du læse lidt mere om Södermalm kvarteret

 

 

Stockholm hvad skal man se – Moderne Kunst
—————————————————————————-

Hvis man er til moderne kunst, så kan anbefales Moderna Museet på Skeppsholmen, som er nybygget af arkitekten Rafael Moneo og indviet i 2004. Moderna Museet ligger på øen Skeppsholmen i det centrale Stockholm og her kan man se al den samtidskunst, som man ikke finder på Nationalmuseum, bl.a. Matisse og Rauschenberg. Et moderne museum med skiftende udstillinger med kunstnere fra hele verden. Her kan du læse mere om Moderna Museet

 

Stockholm hvad skal man se – Bådture i Stockholm
————————————————————————————

Med al sin skønhed er det oplagt at opleve Stockholm fra vandet. Byen består jo som nævnt af 14 øer, og derfor har byen masser af vand og kanaler, med mange forskellige muligheder for Sightseeingture. Der er eksempelvis sejlture under broerne, den historiske kanaltur, den kongelige kanaltur, og en tidlig Stockholm morgen kanaltur. En anden mulighed er at købe en fleksibel billet, hvor man kan hoppe af og på bådene i en 24-timers periode.

Mange af turene kan man komme direkte fra i Stockholms centrum, og sejlturene varierer fra en halv times varighed til heldagsudflugter. Man skal ikke mange minutter uden for Stockholm, før man fra vandsiden kan nyde en helt anderledes rolig og afslappet stemning end den, man oplever i det travle midtby af Stockholm.

 

Stockholm hvad skal man se – Gå tur i Hammarby Sjöstad
———————————————————————————————–

Stockholms nyeste bydel er Hammerby Sjöstad, der er blevet forvandlet fra forladt industriområde til attraktiv bæredygtig bydel med kredsløbstænkning og økologisk varmeforsyning.
Tag ud og oplev hvordan Stockholms kommune har været nytænkende med deres nyeste bydel. Her kan du læse mere om Hammarby Sjöstad

——————————————————————

Stockholm hvad skal man se ? Ovennævnte steder er nogen af de seværdigheder i Stockholm som du bør se. Har du ikke været i Stockholm før, så få den Svenske Hovedstad på din rejse prioritetsliste. Alle bør opleve denne skønne by mindst 1 gang i deres liv 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews