Sunde Tænder – Gode Tips

 

Der er en stor sundhedsmæssig og økonomisk gevinst ved at passe godt på dine tænder, og bibeholde sunde tænder. Du har kun et sæt, de skal holde hele livet, og det er faktisk muligt med en god pleje, hvilket kan gøres rimelig enkelt.

 

De almindelige tandråd for sunde tænder er:

  • Børst tænder 2 gange om dagen, med en god tandbørste og brug en korrekt børsteteknik.
  • Brug tandtråd eller tandstikker, mindst 1 gang dagligt, der hvor tandbørsten ikke kan komme ordentligt til.
  • Formindsk brugen af sukker og syreholdig kost, så du mindsker risikoen for huller og ætsninger.
  • Såfremt du ikke ryger formindsker du risikoen for paradentose.

 

Det var de mere almindelige råd til sunde tænder, men her er også et råd som jeg personligt har haft stor nytte af.

 

Kokosolie – ja du læste rigtigt økologisk kokosolie.

 

Kokosolie har anti-bakterielle egenskaber, hvilket kan medvirke til, at give dig en markant bedre mundhygiejne, hvilket også er årsagen til, at det ofte blive brugt til olieskylning af munden for at undgå huller i tænderne. kokosoliens anti-bakterielle egenskaber er med til, at du får færre huller i tænderne (eller måske ingen), samt mindre dannelse af plak på tænderne og tandsten. Endvidere mindsker kokosoliens anti-bakterielle egenskaber også risikoen for paradentose, altsammen vigtige faktorer i din stræben efter sunde tænder.

 

Oveni det kan får du også flottere og hvidere tænder, og derfor er det samtidig et et rigtig godt bud på et sundere alternativ til mundskyl.


Hver eller hveranden dag gør du følgende for at få sunde tænder:

  • Du tager en skefuld kokosolie.
  • Lader olien smelte på tungen, hvis olien er lidt fast i det.
  • Derefter skubber du olien ind og ud gennem tænderne og rundt omkring i munden i ca. 5 min – gerne længere og op til 20 min.
  • Spyt olien ud i toilettet, men helst i skraldespanden – ellers ender du højest sandsynligt med et stoppet afløb! Det er ret vigtigt, at du spytter olien ud – ellers giver det ikke særlig god mening at lave olieskyld, nu du skal af med de dårlige bakterier for good. Pas på at du ikke synker olien, da alle giftstofferne så ryger tilbage i kroppen.
  • Sørg for at få al olien ud af munden, og skyl grundigt efter med lunkent vand, så der ikke er mere olie tilbage i munden.
  • Brug gerne en tungebørste bagefter for at være ekstra grundig.

 

Jeg har selv brugt kokosolie i et par år og har mærket markant forbedring med mine tænders vedligeholdelse og har i denne periode ikke haft huller i tænderne eller tandsten. Især tandsten var ellers noget jeg havde en del af tidligere, men det er væk nu. Sunde tænder er genvejen til flere glade smil 🙂

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews