Tips Til Privatøkonomi – Hvordan Får Du Bedst Styr På Den

 

Mange danskere har vanskeligt ved at holde styr på deres privatøkonomi i det daglige, og ender derfor ofte i en uoverskuelig kamp af økonomiske problemer, hvor private gældsposter og rykkere let kan udvikle sig til et stort dagligt problem. Men ved at følge af nogle forholdsvis simple råd, har du god mulighed for at styre uden om de værste økonomiske faldgruber.

 

Følg disse simple råd og få bedre styr på din privatøkonomi:

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Få overblik over din privatøkonomi – For at kunne lægge en plan for din økonomi, så bliver du nødt til at bruge tid til at få et overblik over din økonomi. Du skal være 100 procent sikker på, hvad du har af månedlige indtægter og udgifter.

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Lav privatbudget – Derfor skal du starte med at lave dig et privatbudget. Det er vigtigt, at du får lagt en specificeret plan og detaljeret budget for alle dine indtægter og udgifter, der kan bruges, hvis din økonomi begynder at stramme til. I privatbudgettet gælder det om at tænke så langt frem i tiden som muligt. Eksempelvis skal julegaver, sommerferien, uforudsete udgifter og børnenes konfirmationen om to år også regnes ind i budgettet.

Det er ofte lidt større uforudsete udgifter, der kan slå en presset privatøkonomi ud af kurs, og få en til at lave uhensigtsmæssige dispositioner, som eksempelvis dyre forbrugslån, der kan blive starten på de økonomiske problemer. Ved at lave et privatbudget kan du se præcist, hvor stort et rådighedsbeløb du har hver måned, og det vil give dig større overblik og mere ro i sindet på sigt. Du behøver ikke engang lave budgettet selv, da der findes masser af sider der tilbyder et budgetskema. Du kan se eksempel på gratis budgetskema Her 

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Lav en ugentlig spareplan – Hvis du eksempelvis bare kan lægge 100 kr. til side hver uge, så kan du have sparet mere end 5000 kr. op når året er slut, og sparet op til de uforudsete regninger, hvor mange ellers bliver fristet til at tage et hurtig-lån eller dyrt forbrugslån, når de får en uforudset udgift. En måde til at spare i det daglige er at undgå spontane indkøb, idet du ved disse indkøb dels ofte ikke har behov for dem, og dels er spontane indkøb ofte dyre indkøb. Kan du bare lægge en smule til side hver måned, kan du slippe for at skulle forgælde dig ved uforudsete udgifter, hvis bilen eksempelvis skal på værksted eller tandlægen skal besøges.

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Spar penge i det daglige – Et oplagt sted at spare i det daglige er dit madbudget. Der kan være rigtig mange penge at spare ved en god planlægning af dit madbudget. Læs mere om tips til at spare på dit madbudget Her

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Meld dig ud af Folkekirken – Hvis du ikke er troende, kan du melde dig ud af Folkekirken og spare ca. 0,8 % i skat, svarende til et par tusinde kroner om året for en almindelig indkomst. For at melde dig ud af Folkekirken, skal du sende et brev til sognepræsten i det sogn hvor du bor eller møde personligt op. Du skal bede præsten om at blive meldt ud, og du skal vedlægge din fødsels- og dåbsattest, eller oplysning om hvor og hvornår du er født og døbt. Du kan finde dit sogn på sogn.dk – Udmeldelsen bliver automatisk meldt til cpr-registeret, og fra den dag betaler du ikke længere kirkeskat.

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Lav ikke lån til forbrug – Undgå at låne penge til forbrug, da disse lån ofte er starten på en økonomi, som du ikke kan styre. Det kan være fristende at optage et hurtigt lån lørdag formiddag i det nærmeste indkøbscenter, når sælgeren står og vifter med et låneskema, hvor du kan blive godkendt og få udbetalt lånet i løbet af få minutter. Men det er dyrt og kan let udvikle sig til et kæmpe problem senere, hvis man ikke kan styre sig.

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Spar op før der købes nyt – Gør det til en vane at spare op, før der købes nyt, idet som nævnt er meget dyrt at stifte forbrugslån. Så hvis du vænner dig til at spare op til fremtidigt forbrug, så får du råd til meget mere på sigt, end hvis du skal låne dig frem med dyre renter.

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Energiforbruget i din bolig – Der kan være mange penge at spare ved at reducere på energiforbruget i din bolig, herunder vandforbruget, el forbruget og varmeforbruget. Læs mere om hvordan du spare på forbruget i din bolig via disse linksReducer dit varmeforbrug i boligen —– Billig El i din bolig —— Spar på vandforbruget i din bolig

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Samle din gæld 1 sted – Prøv at samle din gæld ét sted og helst der, hvor renten er lavest. Renten er pt. historisk lav, så ofte kan du forhandle dig til en god aftale med din bank. Du kan læse mere om at vælge en god bank Her – At have sine lån et sted giver bedre overblik over din økonomi, i stedet for, at det vælter ind med uforudsete regninger hver måned, fra forskellige långivere.

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Sælg bilen, skift til en mindre eller få delebil – Sælg bilen. Biler er et af de alledyreste forbrugsgoder vi har, også selvom bilen er betalt. En bil kan let koste et par tusinde kroner om måneden. Cyklen er derimod sund og billig. Hvis du ikke kan undvære bil, så overvej en mindre og mere økonomisk bil. Hvis du ikke har brug for en bil hver dag, men gerne vil have mulighed for bil jævnligt, så kunne du overveje en delebilLæs mere om delebil Her

 

Få bedre styr på din privatøkonomi – Vær på forkant med skatten – Restskat er en rigtig ubehagelig overraskelse, og ofte uforudset udgift. Du kan undgå at få en ekstra regning ved at fortælle SKAT, såfremt din indkomst ændrer sig. Forskudsopgørelsen skal eksempelvis opdateres, såfremt du får ekstra job eller nyt job med ny indkomst, eller hvis du sparer på dine månedlige renteudgifter.

————————————-

Få implementeret 1 eller flere af ovennævnte ting i din hverdag, og du er allerede et stort skridt i den rigtige retning mod en bedre privatøkonomi.

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews