Ulvetimen – Hvordan Håndterer Du Dine Trætte Børn Inden Aftensmad ?

 

Tiden efter arbejde og inden aftensmaden kan for mange børnefamilier være noget af en udfordring med trætte børn og forældre der måske også føler sig stressede efter en hektisk arbejdsdag.

 

Her er nogen tips til hvordan du kan håndtere/tæmme dit barn i ulvetimen:

 

  • Ulvetimen – Begræns dit barns værste sult – Ofte begynder ulvetimen allerede når du henter dit barn i institutionen, og skyldes ofte ganske enkelt, at dit barn er træt og sulten, og medfører, at dit barn bliver besværlig over de mindste ting. Derfor medbring allerede noget nærende mad i institutionen, det kan eksempelvis være en mellemmad og noget frugt. Mad i maven får blodsukkeret til at stige og allerede her vil humøret hos dit barn stige.

 

  • Ulvetimen – Brug god tid i institutionen – Når du henter dit barn, så lad dit barn lege færdigt, hyggesnak evt. med de andre forældre og få en snak med pædagogerne om dagen, så du ved hvor dit barn er rent mentalt. Imens kommer du selv ned i tempo, og det smitter af på dit barns omgangstone, og samtidig er du klar til at være nærværende overfor dit barn.

 

  • Ulvetimen – Hent dit barn på cykel eller gående – Såfremt du går eller cykler giver det bedre mulighed for værdifuldt samvær og snak med dit barn. Er vejret godt, så tag en tur forbi legepladsen eller i parken og leg med dit barn. Det er en god måde til at komme ned i gear efter en hektisk hverdag.

 

  • Ulvetimen – Indkøb – Prøv såvidt muligt at planlæg dine dagligdags indkøb til weekenderne, hvor dels dit barn er mere udhvilet og i har bedre tid. Et træt barn i en dagligvarebutik kan være en udfordring. Når du skal ud og handle med dit barn, så prøv at gøre turen så interessant så muligt for barnet. Inddrag dit barn i købene og få det til at hjælpe med at finde/hente varer, og forklar evt. dit barn omkring nogen af varene.

 

  • Ulvetimen – Når I kommer hjem om eftermiddagen – Det er en god ide at være opmærksom på, at det første kvarter efter at I er kommet hjem, så fokuserer du 100 procent på dit barn. Nu er der ro til, at dit barn evt. kan fortælle om dagen i institutionen, så dit barn føler dit nærvær, som barnet har brug for, når du har væk hele dagen.

 

  • Ulvetimen – Køkkenhygge – Få dit barn indvolveret i madlavningen. Fordelen ved det er, at i får kvalitetstid sammen og du får samtidig udrettet noget praktisk. Få køkkentjansen forbundet med nærvær og hygge i stedet for travlhed og stress.

 

  • Ulvetimen – Leg jer igennem pligterne – Man kommer jo ikke udenom, at der også skal ordnes en masse praktisk, når I kommer hjem. Lav nogen af pligterne sammen med dit barn, gør det til en leg eller konkurrence. Hør noget musik og dans imens i ordner vasketøj, lav en konkurrence om hvem der kan støvsuge pænest. Gør de sure pligter til en leg sammen med dit barn, dels bliver det meget nemmere, dels får du et gladere barn, der elsker at gøre tingene sammen med dig.

 

  • Ulvetimen – Endnu en mellemmad – Børns maver er jo meget mindre end hos os voksne, og derfor bliver de også hurtigere sultne. Derfor kan man sagtens indlægge flere mellemmåltider imellem hovedmåltiderne, uden at det går nævneværdigt ud over appettitetten ved aftensmaden. Prøv dig lidt frem med, hvad der fungerer for dit barn, et barn med fyldt mave er meget gladere og nemmere at håndtere i dagligdagen.

 

  • Ulvetimen – iPad – iPad er blevet den moderne hverdags bedste babysitter. Brug iPad med omtanke, og iPad kan være super nyttig og lærerigt for dit barn, men kan ikke erstatte hygge og nærvær, der også er meget vigtigt for dit barn.

———————————

 

Håber du kan bruge en eller flere af ovennævnte tips, så du får styr på ulvetimen 🙂

 

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews