Tips Til at Spare på Vandforbrug i Hjemmet

 

Vand er efterhånden blevet en dyr udgift for husholdningen, og synes du også, at vandregningen ofte er alt for høj. Der er hjælp at hente, idet der er en række ting, som du nemt kan implementere i din hverdag og i din bolig, så du på årsbasis kan spare mange penge, som du kan bruge på andet, der er langt sjovere at bruge penge på.

 

Her er nogen nemme tips til at spare på vandforbrug i hjemmet:

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Luk for vandet, når du vasker op, og brug en balje – Når du har en mindre opvask, så brug vaskebalje i stedet for rindende vand.

 

  • Vandforbrug i hjemmet  – Fyld opvaske- og vaskemaskinen helt op hver gang – Udnyt hele kapaciteten i opvaske- og vaskemaskine, og undlad at vaske med halvtfyldte maskiner.

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Vandbesparende enheder – Monter vandbesparende enheder på dine rør. Du kan købe et vandbesparende brusehoved og termostatbatteri til din bruser. På vandhanerne kan du montere vandbegrænsende enheder – såkaldte perlatorer. Disse enheder koster kun et beskedent beløb, og kan sænke vandforbruget i dine vandhaner med op til 30 – 40 procent.

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Tag brusebad i stedet for karbad – Ved gennemsnitligt brusebad bruger man ca. 30 liter vand, mens et karbad ligger gennemsnitligt på  ca. 180 liter vand. Beregninger fra Energistyrelsen viser, at en familie kan spare ca. 2.000 kr. om året ved at afkorte deres samlede badetid med 10 minutter om dagen. Derfor tag korte brusebade og der er penge at spare. Har du et badekar skal det kun bruges som luksus 🙂

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Sørg for at toilettet ikke løber og haner ikke drypper – Især hvis toilettet løber betyder det mange ekstra liter vand om dagen, og det kan blive en dyr utæthed. Derfor sørg for at toilet og haner ikke løber, ellers kan det hurtigt blive dyrt. En drypende hane ser jo meget uskyldig ud, men den det kan hurtigt betyde spild af 12 – 15 liter vand om dagen og det bliver faktisk til ca. 5.000 liter spildt vand på årsbasis, pga. en enkelt dryppende vandhane.

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Haveejere bør opsamle regnvand til havevanding – Har du have og skal vande blomster, så få dig en regnvandsopsamler, og brug det opsamlede regnvand til at vande haven med. En vandslange kan bruge op til 1000 liter vand i timen, så overvej at opsamle regnvandet og vand med en gammeldags vandkande.

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Sluk for hanen når du børster tænder – Du sparer ca. 5 liter vand i minuttet ved at slukke for vandet imens du børster tænder. Anbefalingen på at børste tænder er 2 x 2 min dagligt, så sparer du ca. 20 liter vand om dagen, såfremt du er en af dem, der børster tænder med vandet løbende.

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Samarbejd imellem køleskab og vandhanen – Sæt vand i køleskabet, så undgår du at skulle bruge tid på at vandet løber indtil det bliver koldt. Fyld istedet en kande vand, og sæt den i køleskabet, så har du dejligt koldt vand, og du sparer samtidig på vandet.

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Vandbesparende toilet – Få et vandbesparende toilet, hvor der er forskel på lille og stort skyl. Det kan spare dig for mange liter vand i forhold til et ældre toilet, hvor der kun er en type skyl. Og husk at opdrag børnene til, at der forskel imellem lille og stort skyl, som også skal implementeres, når de er på toilettet.

 

  • Vandforbrug i hjemmet – Vandmåler – Det vil altid gøre det nemmere og mere motiverende at holde vandforbruget nede, hvis man med jævne mellemrum kan måle og glæde sig over vandbesparelserne. Installér derfor en vandmåler, hvis din bolig ikke allerede er udstyret med en vandmåler. Gør det herefter til en vane at tjekke din vandmåler løbende eksempelvis 1 gang om måneden. Ved at tjekke din vandmåler løbende og lave dit eget lille vandaflæsningsskema, kan du dels tjekke om de vandbesparende foranstaltninger du sætter i værk virker, dels kan du hurtigt reagere, såfremt dit vandforbrug stiger meget i en periode, og analysere på, hvorfor vandforbruget stiger meget. Du kan også opleve, at falder vandforbruget, så går der lidt sport i at spare på vandforbrug i hjemmet, og du får blod på tanden til at finde endnu flere vandbesparende foranstaltninger.

 


 

Følg nogen af ovennævnte tips til at spare på vandforbrug i hjemmet, og der kan være mange penge at hente på årlig basis. God fornøjelse 🙂

TILMELD "GODE TIPS 4 YOU" NYHEDSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Modtag "Gode Tips 4 You" Nyhedsbrev ca. 1 gang om måneden, hvor du får en oversigt over nye artikler på Gode Tips 4 You. Der kommer ca. 15-20 nye artikler hver måned med spændende og brugbare tips, som kan gøre din hverdag lettere.
VI HADER SPAM. Din email vil selvfølgelig aldrig blive delt eller solgt til 3. part.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gode Tips 4 You
Average rating:  
 0 reviews